Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ο chef Τζέιμι Ολιβερ προσέλαβε παιδεραστή

Ο 24χρονος εργάζεται εδώ και έξι εβδομάδες στο εστιατόριο του σεφ ως εκπαιδευόμενος!

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη βρετανική κοινή γνώμη η «μεγαλοψυχία» που επέδειξε ο διάσημος σεφ Τζέιμι Ολιβερ με την απόφασή του να προσλάβει έναν -εις γνώσιν του- καταδικασμένο παιδόφιλο στο εστιατόριό του.

Ο 24χρονος Ντέιβιντ Μέισον, από το Μίντλεσεξ, είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια κράτηση και δύο χρόνια κοινωνική εργασία υπό επιτήρηση σε σωφρονιστικό κατάστημα για εγκληματίες ηλικίας 18 – 20 ετών για τον βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού καθώς έπαιζαν μαζί video games, όταν εκείνος ήταν 19 ετών. Εχοντας εκτίσει πλήρως τις ποινές του, εργάζεται εδώ και έξι εβδομάδες ως μαθητευόμενος στο σχετικό πρόγραμμα για μη προνομιούχους νέους ανθρώπους που έχει θεσπίσει ο Ολιβερ στο εστιατόριό του Fifteen, στο κεντρικό Λονδίνο.

Η υπόθεση έγινε γνωστή ύστερα από αντιδράσεις που προκάλεσαν κάποιες αναρτήσεις του Μέισον στα social media. Ο μαθητευόμενος σεφ είχε ανεβάσει πριν από λίγες μέρες φωτογραφία του στο facebook μαζί με τον Oλιβερ με σχόλιο «Στην κορυφή της σωρού, όπου ανήκω», το οποίο από πολλούς κρίθηκε άκρως υπεροπτικό, δεδομένου του παρελθόντος του. «Είναι αηδιαστικό σε έναν τύπο που έχει βιάσει 12χρονο κορίτσι να χαρίζεται μια τέτοια ευκαιρία, την οποία θα ήθελαν πολύ τίμιοι και σκληρά εργαζόμενοι νέοι εκεί έξω» σχολιάζει κάποιος στην εφημερίδα «Sun».

Ομως, ο διάσημος σεφ φαίνεται πως βλέπει το θέμα από εντελώς διαφορετική γωνία. «Ηταν απόλυτα ειλικρινής για το παρελθόν του όταν έκανε την αίτηση για το πρόγραμμα και αποφασίσαμε ότι από τη στιγμή που έχει εκτίσει την ποινή του, θα έπρεπε να του επιτραπεί να έχει μια θέση σε αυτό. Δεν είναι ασύνηθες για εμάς να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που θέλουν να κάνουν στροφή στη ζωή τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ολιβερ, υπογραμμίζοντας ότι ο νεαρός μαθητευόμενος άξιζε την ευκαιρία που του έδωσαν, καθώς τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά μέχρι στιγμής.

Αλλωστε, το πρόγραμμα μαθητευόμενων του Fifteen σχεδιάστηκε ακριβώς «για να βοηθήσει νεαρούς ανθρώπους να μείνουν μακριά από μπελάδες και να γίνουν κάτι στη ζωή τους».

Πετρίνα Καλαμβοκίδη 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...