Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η Χριστίνα Βραχάλη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εγκυμοσύνης της

Στις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της και στο πρόβλημα υγείας...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Παρατράγουδα» για το σόου Music School!

Συνήγορος του Πολίτη και ΕΣΡ ετοιμάζουν κοινή οδηγία για τον τρόπο εμφάνισης των παιδιών σε τηλεοπτικά προγράμματα

Κοινή οδηγία ετοιμάζουν ο Συνήγορος του Πολίτη, αλλά και του Παιδιού με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, την οποία θα στείλουν σε όλα τα κανάλια, σχετικά τον τρόπο που εμφανίζονται τα παιδιά στην τηλεόραση μέσα από talent shows ή ακόμη και ριάλιτι μαγειρικής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Συνήγορος του Παιδιού έχει εντοπίσει σοβαρά κενά στη νομοθεσία για τη συμμετοχή των ανηλίκων σε τηλεοπτικά προγράμματα, με αφορμή την εκπομπή «The Music School» του Mega.
Μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μιλώντας στην «Espresso», τόνισαν ότι ο Συνήγορος του Πολίτη αλλά και η ραδιοτηλεοπτική αρχή θα εκδώσουν σύσταση, στην οποία θα επισημαίνεται ότι τα παιδιά δεν πρέπει να γίνονται αναλώσιμες εικόνες με σκοπό την τηλεθέαση και να μπαίνουν στη διαδικασία διαγωνισμών, κρίσεων, επιτροπών, συνεντεύξεων, μιμούμενα πρότυπα και συμπεριφορές ενηλίκων, προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να έχουν μια ευκαιρία στον χώρο του θεάματος. Το σημαντικό για τα μέλη του ΕΣΡ είναι να προασπιστούν τα δικαιώματα των ανηλίκων και να μην μπλέξουν στα γρανάζια της δημοσιότητας, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστούν λόγω της ηλικίας τους.

sfgerger

Πάντως, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του καναλιού της Μεσογείων οι παραγωγοί είχαν εξηγήσει στους δημοσιογράφους ότι όλα τα παιδιά πήγαν στον διαγωνισμό τραγουδιού με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τους και τις υπογραφές τους, ότι κανένα από τα πιτσιρίκια δεν υφίσταται τη διαδικασία της αποχώρησης, όπως στο «The Voice Κids», και πως το έπαθλο είναι σπουδές σε μουσικό ωδείο. Επίσης, είχαν υπογραμμίσει ότι το κάθε παιδί έχει τον δάσκαλο του, αλλά και τον ψυχολόγο στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί. Μάλιστα οι επιστήμονες του «Music School» έχουν αναλάβει αυτή την περίοδο -οπότε οι συμμετέχοντες πηγαίνουν στα σχολεία τους- ιδιαίτερο ρόλο, καθώς τα παιδιά πρέπει να κρατηθούν προσγειωμένα, να μη νιώθουν ότι είναι «σταρ» και πως διαφέρουν από τους συμμαθητές τους στην τάξη.

dff
Αυτή τη δουλειά κάνουν επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Θεοφάνους και η κριτική επιτροπή. Εξάλλου συνομιλούν καθημερινά με τους γονείς, συμβουλεύοντάς τους να μη μεταφέρουν το άγχος τους στα παιδιά, καθώς η όλη διαδικασία είναι ένα παιχνίδι που θα τα εξελίξει στη μουσική.
Πάντως, το θέμα χρήζει λεπτών χειρισμών και παιδείας. Ευτυχώς που το γυρίσματα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αρχές Δεκεμβρίου, ώστε τα πιτσιρίκια να γυρίσουν στους κανονικούς ρυθμούς τους.        

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...