Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Το ταξίδι του «Χρυσού Αετού»

Το τρένο-μουσείο ξεκίνησε από τη Βουδαπέστη για να φτάσει έπειτα από 13 ημέρες στην Τεχεράνη!

Το παρθενικό ταξίδι του από τη Βουδαπέστη με προορισμό την Τεχεράνη ξεκίνησε το τρένο-μουσείο «Χρυσός Αετός». Ενα ταξίδι που σε κάποιο σημείο της μαγευτικής διαδρομής εξελίσσεται και σε κρουαζιέρα! Η ατμομηχανή του «Golden Eagle Danube Express» μπήκε σε λειτουργία την Τετάρτη και ξεκίνησε από τον σιδηροδρομικό σταθμός Νιουγκάτι, 38 χλμ. μακριά από τη Βουδαπέστη, με εβδομήντα επιβάτες που επέλεξαν να ζήσουν μια ταξιδιωτική εμπειρία που απαιτεί δυσθεώρητο για τα σημερινά ταξιδιωτικά δεδομένα χρόνο, αλλά προσφέρει τη μαγεία των ταξιδιών του περασμένου αιώνα.

hgukgyiu

Το τρένο που ξεκινάει από την Ουγγαρία θα φτάσει στην Τεχεράνη έπειτα από 13 μέρες και αφού θα έχει διανύσει 7.000 χλμ. μέσω Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας. Η «νέα σιδηροδρομική σύνδεση πολυτελείας», όπως χαρακτηρίζεται, είναι αποτέλεσμα της κοινοπραξίας των αγγλικών ταξιδιωτικών γραφείων Golden Eagle και Danube Express με την Mav Nosztalgia, θυγατρική της κρατικής εταιρίας σιδηροδρόμων της Ουγγαρίας. Βάσει τους μέχρι στιγμής σχεδιασμούς, το τρένο με τα 13 βαγόνια θα παρέχει πέντε τέτοια ταξίδια τον χρόνο και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που θα εξασφαλίζονται από το 30μελές πλήρωμα, μεταξύ των οποίων τέσσερις μάγειρες, έξι σερβιτόροι και έντεκα υπηρέτες που είναι αποκλειστικά Ούγγροι.

fgtyfyt

Το πρώτο τρένο ιδιωτικής ευρωπαϊκής εταιρίας που παίρνει άδεια να μπει στα σύνορα του Ιράν αποτελείται από 13 αναπαλαιωμένα βαγόνια, που όλα τους αποτελούν μουσειακά κομμάτια, ταξιδεύουν τον επιβάτη στην ιστορία και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα. Εξίσου μυθιστορηματική είναι και η ονομασία του ταξιδιού, «Jewels of Persia» (Κοσμήματα της Περσίας), του οποίου ιδιαίτερα εντυπωσιακό κομμάτι είναι το διάρκειας έξι ωρών πέρασμα του τρένου με ειδικό φέρι για τρένα από την πόλη Τατβάν στην πόλη Βαν που βρίσκεται στην απέναντι όχθη της λίμνης Βαν.

hiuhi

Κάθε στάση είναι καλά μελετημένη, ώστε να προσφέρει στους επιβάτες το μάξιμουμ της ταξιδιωτικής εμπειρίας, όπως για παράδειγμα την τρίτη μέρα η στάση στη Σιγκισοάρα της Ρουμανίας που θεωρείται η γενέτειρα του Δράκουλα, όπου προβλέπεται περιήγηση στο Κάστρο του Δράκουλα, αλλά και η διήμερη παραμονή στην Κωνσταντινούπολη, όπου είναι προγραμματισμένη διαμονή στο πεντάστερο «Pera Palace Hotel Jumeirah», στο οποίο η Αγκάθα Κρίστι έγραψε το βιβλίο της «Φόνος στο Οριεντ Εξπρές». Η παραμονή στην Τεχεράνη διαρκεί μία ημέρα και η επιστροφή γίνεται αεροπορικώς. Αν ετοιμάζεστε ήδη για κρατήσεις, καλό είναι να έχετε κατά νου ότι το εισιτήριο γι’ αυτό το ταξίδι αρχίζει περίπου από τα 8.000 ευρώ και φθάνει έως τα 12.000 ευρώ.

jhguhgkuy

Kατερίνα Νικολοπούλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...