Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Κουλούρι-γίγας «αγκάλιασε» τον Λευκό Πύργο

Mε διάμετρο 165,76 μ. «αγκάλιασε» τον Λευκό Πύργο και ετοιμάζεται τώρα για την Αμφίπολη

Ενα θεσσαλονικιώτικο κουλούρι-γίγας αγκάλιασε τον Λευκό Πύργο και διεκδικεί πλέον μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες! Το τεράστιο κουλούρι, με διάμετρο 165,76 μέτρα, έφτιαξαν οι αρτοποιοί της πόλης (μέλη και ομάδες του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας»). Για την παρασκευή του απαιτήθηκαν συνολικά 700 κιλά αλεύρι και 250 σουσάμι, με το ζυμάρι να φτάνει τα 1.350 κιλά! Μάλιστα πρόεδρος των αρτοποιών της συμπρωτεύουσας Ελσα Κουκουμέρια έθεσε ήδη τον επόμενο στόχο, που δεν είναι άλλος από το να… περικυκλωθεί και η Αμφίπολη!
425435tr43qwtqw34t 2«Είμαστε σχεδόν με το ένα πόδι στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Και τώρα που συνηθίσαμε να κυκλώνουμε, επόμενο όραμα είναι του χρόνου να πάμε να κυκλώσουμε την Αμφίπολη» σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Κουκουμέρια.

Σε 250 κομμάτια

Ηδη από τα ξημερώματα της Κυριακής οι αρτοποιοί είχαν αρχίσει να ψήνουν τα 250 κομμάτια που στη συνέχεια… συναρμολόγησαν με συγκολλητική ουσία, το (νοστιμότατο!) γλάσο. Μάλιστα το τελευταίο κομμάτι που ολοκλήρωσε αυτό το μοναδικό γευστικό παζλ «κόλλησε» ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτιζικώστας. Από νωρίς οι αρτοποιοί μοίραζαν μικρότερα κουλούρια σε όλους όσοι παρακολουθούσαν από κοντά τη διαδικασία, ενώ το γιγάντιο κουλούρι «εξαφανίστηκε» σε λιγότερο από 10 λεπτά! Στο μεταξύ, φτιάχθηκε και μια μινιατούρα του Λευκού Πύργου, που επίσης την είχε κυκλώσει ένα κουλούρι.
425435tr43qwtqw34t 1Η πρωτότυπη εκδήλωση, που μπορεί να βάλει το θεσσαλονικιώτικο κουλούρι στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ, έγινε στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival του Δήμου Θεσσαλονίκης και συνδυάστηκε με τις εκδηλώσεις και τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας. Ετσι και οι ξένοι αθλητές γεύτηκαν με τη σειρά τους το παραδοσιακό έδεσμα της πόλης.

Η παρασκευή του κουλουριού-γίγας έγινε με τη στήριξη των εταιριών Μύλοι Κρήτης και Αφοί Χαΐτογλου, που πρόσφεραν τις πρώτες ύλες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...