Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

Ποινή-«χάδι» σε Πιστόριους

Πέντε χρόνια φυλάκιση και άλλα τρία με αναστολή για τον εξ αμελείας φόνο της συντρόφου του Ρίβα

Δύο χρόνια για καθεμιά από τις τέσσερις σφαίρες που έκοψαν το νήμα της ζωής της Ρίβα Στίινκαμπ είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον Οσκαρ Πιστόριους, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών και τριετή επιτήρηση, καθώς θα βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής.

Η Νοτιοαφρικανή δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα αποφάσισε την πρώτη ποινή για τον εξ αμελείας φόνο του ξανθού μοντέλου και τη δεύτερη επειδή ο παραολυμπιονίκης είχε κάνει χρήση πυροβόλου όπλου μέσα σε εστιατόριο.
234235245t 2Κάνοντας ωστόσο τους σχετικούς υπολογισμούς, ειδικοί εκτιμούν πως ο Πιστόριους μπορεί να αποφυλακιστεί σε 18 μήνες, τους οποίους θα περάσει -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- στο νοσοκομείο της φυλακής. Ισως μάλιστα το διάστημα αυτό να μειωθεί στους 10 μήνες και τους άλλους οχτώ να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ακούγοντας την ποινή του δάκρυσε – φυσικά, χωρίς αυτό να συγκινήσει κανέναν.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστής έλαβε υπόψη τη σοβαρότητα του αδικήματος, αλλά και την προσωπικότητα και την αναπηρία του κατηγορουμένου για να βγάλει την ετυμηγορία της – σε ό,τι αφορά την ποινή. «Μια ποινή που δεν θα πρόβλεπε φυλάκιση θα έστελνε στην κοινωνία ένα κακό μήνυμα, αλλά και μια μακρά ποινή εγκλεισμού δεν θα ήταν η αρμόζουσα» δήλωσε.

Εξάλλου απέρριψε τα επιχειρήματα της υπεράσπισης για την ευάλωτη κατάσταση του κατηγορουμένου και ότι είναι αδύνατο να φυλακιστεί ένας άνθρωπος ακρωτηριασμένος στα δύο πόδια.
234235245t 3Η οικογένεια της Ρίβα Στίινκαμπ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ποινή που επιβλήθηκε στον παραολυμπιονίκη. «Ναι, είμαι πολύ ικανοποιημένος» δήλωσε ο πατέρας του θύματος, Μπάρι Στίινκαμπ, ενώ ο συνήγορος της οικογένειας διευκρίνισε: «Πιστεύουν πως είναι σωστή. Είναι ικανοποιημένοι από την ποινή».

Για αποδοχή της κρίσης του δικαστηρίου έκανε λόγο από την πλευρά του ο θείος του Πιστόριους, Αρνολντ. «Το δικαστήριο ανακοίνωσε πλέον την ετυμηγορία του και την ποινή του και αποδεχόμαστε την κρίση του.

»Ο Οσκαρ θα αγκαλιάσει αυτή την ευκαιρία για να πληρώσει το χρέος του στην κοινωνία» σημείωσε ο θείος του παραολυμπιονίκη και πρόσθεσε: «Με την ιδιότητα του θείου, θα ήθελα να πω ότι ελπίζω πως ο Οσκαρ θα αρχίσει τη δική του διαδικασία γιατρειάς, στον δρόμο του προς την αποκατάσταση. Εμείς, η οικογένειά του, είμαστε έτοιμοι να τον στηρίξουμε και να τον καθοδηγήσουμε στο διάστημα που θα εκτίει την ποινή του».

Επίσης, επέκρινε ιδιαίτερα τον εισαγγελέα Τζέρι Νελ, χωρίς να τον κατονομάσει, υποστηρίζοντας ότι πάσχισε να αποδείξει πως ο Πιστόριους ήθελε να σκοτώσει τη Ρίβα. Η εισαγγελία δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα εφεσιβάλει την απόφαση της δικαστού.

Κόλαση (;) μετά τη νοσηλεία
234235245t 4Ο Οσκαρ Πιστόριους θα πρέπει να εύχεται να μείνει στο νοσοκομείο της κεντρικής φυλακής της Πρετόρια για όσο καιρό παραμείνει έγκλειστος. Γιατί, διαφορετικά, θα βιώσει συνθήκες κάθε άλλο παρά καλές, ιδίως για έναν άνθρωπο που έχει συνηθίσει στην άνετη ζωή. Οι αρμόδιες υπηρεσίες διέψευσαν κατηγορηματικά ότι έχει δημιουργηθεί κελί ειδικά γι’ αυτόν, οπότε αν τον βάλουν αργότερα σε κανονικό κελί, θα ζήσει την απόλυτη φρίκη κοντά σε σκληρούς κακοποιούς και υπό τις εντολές φυλάκων που, σύμφωνα με καταγγελίες, δεν διστάζουν ακόμα και να βιάσουν κρατουμένους, αν οι τελευταίοι δεν είναι «υπάκουοι».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...