Παρουσίαση βιβλίου για την καταγωγή των Αλβανών από Σάββα Καλεντερίδη

«Η καταγωγή των Αλβανών και οι αρβανιτόφωνοι Ελληνες – Συμβολή στο ζήτημα της εθνογένεσης του αλβανικού λαού».

Οι εκδόσεις Ινφογνώμων και ο χώρος πολιτισμού και πολιτικής «Ρήγας Βελεστινλής» πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, και ώρα 19.30 στον χώρο πολιτισμού Ξενοφώντος 4 (στην πλατεία Συντάγματος) την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ευαγγελίδη, με τίτλο: «Η καταγωγή των Αλβανών και οι αρβανιτόφωνοι Ελληνες – Συμβολή στο ζήτημα της εθνογένεσης του αλβανικού λαού».
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι Σάββας Καλεντερίδης, εκδότης –  δημοσιογράφος, Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας και ο Δημήτρης Ευαγγελίδης, συγγραφέας του πονήματος.

Μοναδικό στην ελληνική βιβλιογραφία

Ο Δημήτρης Ευαγγελίδης μέσα από τις 504 σελίδες του νέου βιβλίου του, με 580 παραπομπές και εκατοντάδες έγκυρες επιστημονικές πηγές, φωτίζει το μέχρι χθες ομιχλώδες τοπίο της πραγματικής καταγωγής των Αλβανών.
Με στρωτή και ευκολοδιάβαστη γραφή, με συστηματική και απόλυτα τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, ο συγγραφέας αποδομεί μύθους και ευρύτατα διαδεδομένες αντιλήψεις για την εθνογένεση του αλβανικού λαού και αποκαθιστά την επιστημονική αλήθεια, προβάλλοντας τις τρέχουσες αντιλήψεις της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας όσον αφορά το ζήτημα αυτό.

Το κεφάλαιο «Τα ιλλυρικά φύλα και η εμφάνιση των Αλβανών» είναι κάτι το μοναδικό στην ελληνική βιβλιογραφία, δεδομένου ότι προσκομίζονται τεκμήρια και ερευνητικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πρώτη φορά, τα οποία αποδεικνύουν ότι η σύνδεση μεταξύ των Ιλλυριών της αρχαιότητας (οι οποίοι εξαφανίστηκαν ως λαός από τον 3ο μ.Χ. αιώνα) και των νεότερων Αλβανών (η πρώτη μνεία για τους οποίους γίνεται στα τέλη του 11ου αιώνα) αποτελεί κατασκευασμένο αλβανικό εθνικό μύθο, τον οποίο κατασκεύασε στενός κύκλος Αλβανών μεταναστών στις ΗΠΑ. Ο μύθος αυτός απέκτησε ισχύ επίσημης κομματικής γραμμής και αδιαμφισβήτητης «επιστημονικής» αλήθειας επί καθεστώτος Εμβέρ Χότζα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ