Κορυφαίοι τραγουδιστές στην… πίστα του ΣΔΟΕ

Σε ασφυκτικό κλοιό δύο πασίγνωστοι καλλιτέχνες για έμβασμα 1.000.000 € που έβγαλε ο καθένας στο εξωτερικό

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει δύο από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου, οι οποίοι διαπιστώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης έχουν βγάλει στο εξωτερικό από ένα εκατομμύριο ευρώ ο καθένας!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ένας είναι νεαρός τραγουδιστής, ιδιαίτερα αγαπητός στην νεολαία, με πλούσια δισκογραφία αλλά και συχνές εμφανίσεις στα εξώφυλλα περιοδικών και εφημερίδων. Ο δεύτερος ερμηνευτής έχει μακρά πορεία στον χώρο της μουσικής και με τα τραγούδια του έχουν μεγαλώσει γενιές. Και οι δύο φέρονται να έχουν καταθέσει από ένα εκατομμύριο ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς στη Γερμανία. Γι’ αυτό έχουν κληθεί από τους άντρες του ΣΔΟΕ να προσκομίσουν ακράδαντα στοιχεία, ώστε να αποδείξουν με επίσημα έγγραφα από πού και πώς περιήλθαν στην κατοχή τους τα χρήματα που «φυγάδευσαν».

Πάντως ως χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς από τους δύο δεν είχε προσέλθει για να παραδώσει τα στοιχεία για τα χρήματα που, σύμφωνα με τους ελεγκτές, έβγαλαν και άρα οι υποθέσεις τους είναι ακόμη ανοιχτές. Αν βέβαια αποδείξουν ότι πρόκειται για χρήματα που είχαν νομίμως δηλωθεί και φορολογηθεί, τότε θα αποφύγουν πρόσθετη φορολόγηση. Σε περίπτωση όμως που δεν προσέλθουν ή δεν δώσουν επαρκείς αποδείξεις, θα κινηθούν εναντίον τους όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.

Σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, αποδεικτικά στοιχεία αποτελούν -εκτός τυχόν τόκων, μερισμάτων, δωρεών, κερδών από τυχερά παιχνίδια, ανάλωσης κεφαλαίου κ.λπ.- ακόμη και οι ρευστοποιήσεις μετοχών ή ομολόγων που είχαν αγοραστεί πριν από το 1999, αρκεί οι ελεγχόμενοι να προσκομίσουν τα ανάλογα πινάκια από τις τράπεζες ή τις χρηματιστηριακές εταιρίες. Οσοι ρευστοποίησαν μετά το 2000 θα πρέπει επιπλέον να αποδείξουν το «πόθεν έσχες»τους, διαφορετικά θα πρέπει να καταβάλουν το 45 % των χρημάτων που απέστειλαν στο εξωτερικό ως φόρο εισοδήματος, συν προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Σύμφωνα πάντως με το ειδησεογραφικό σάιτ e-reportaz, αυτή την περίοδο ελέγχονται -εκτός των δύο τραγουδιστών -άλλες 148 υποθέσεις φορολογουμένων από λίστα 54.000 προσώπων που φυγάδευσαν περί τα 22 δισ. σε τράπεζες του εξωτερικού. Ανάμεσά τους, υπό τον έλεγχο του ΣΔΟΕ φέρεται ότι βρίσκεται και ένας από τους πιο γνωστούς εφοπλιστές της χώρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ