Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Με πενιές το «αντίο»

Με τραγούδια του συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Σπύρο Ζαγοραίο

Με τη συνοδεία μπουζουκιού και κιθάρας και με τους στίχους δικών του χιλιοτραγουδισμένων αριστουργηματικών κομματιών λιγοστοί φίλοι και θαυμαστές αποχαιρέτησαν χθες τον Σπύρο Ζαγοραίο, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα, σε ηλικία 86 ετών. Μεγάλη απούσα η σύζυγός του Ζωή, η οποία έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της, αφού μετά τον γιο της, τώρα θρηνεί και τον λατρευτό της σύντροφο ζωής. Το παρατεταμένο χειροκρότημα και το «Αθάνατος» που αντήχησε στο Γ’ Νεκροταφείο συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον «Μάγκα του Βοτανικού».

«Μείναμε τρεις – τέσσερις. Να δω εμάς ποιοι θα μας συνοδεύσουν…» μονολογούσε συντετριμμένη η Καίτη Γκρέυ, η τραγουδίστρια που στήριξε τον μάγκα του λαϊκού τραγουδιού όταν εκείνος βίωσε, λόγω της αναπηρίας του, τον ρατσισμό και την προκατάληψη. Μάλιστα, το στεφάνι που είχε στείλει η ερμηνεύτρια έγραφε «Ησουν ο καλύτερος συνεργάτης μου», επιβεβαιώνοντας την αγάπη και τον σεβασμό που έτρεφε για τον δημοφιλή καλλιτέχνη.

Παρών στο στερνό «αντίο» ήταν και ο Γιώργος Νταλάρας, τον οποίο ο Σπύρος Ζαγοραίος στήριξε πολύ στα πρώτα καλλιτεχνικά βήματά του. Ο δεξιοτέχνης του ακορντεόν Λάζαρος Κουλαξίζης, ο Τάσος Μπουγάς, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Γιάννης Βασιλείου, η Ξανθή Περάκη, αλλά και ο Χρήστος Χολίδης (ο μοναδικός εκπρόσωπος της νέας γενιάς τραγουδιστών) ήταν κάποιοι από εκείνους που παραβρέθηκαν στην κηδεία τον ερμηνευτή, που έγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του λαϊκού πενταγράμμου. Ανάμεσά τους και ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Κώστας Χαρδαβέλλας, ο οποίος πολλές φορές είχε κάνει αφιερώματα στη ζωή και στο έργο του Σπύρου Ζαγοραίου, μέσα από τις εκπομπές του.

Τα θρυλικά τραγούδια του «Ε ντε λα μαγκέν ντε Βοτανίκ», «Προσευχή», «Στης Λαρίσης το ποτάμι», αλλά και «Τρελοκόριτσο» θα θυμίζουν πια τον σπουδαίο καλλιτέχνη, που γεννήθηκε στον Αγιο Αρτέμιο του Παγκρατίου στις 23 Ιουνίου 1928 από φτωχή οικογένεια.

Η άτυχη στιγμή στα 13 του χρόνια, όταν έχασε το αριστερό χέρι του από έκρηξη χειροβομβίδας, δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική. Αλλωστε μεγάλωσε μέσα σε μια οικογένεια, τα μέλη της οποίας ήταν όλοι ερασιτέχνες κιθαρίστες. Μπήκε στον κόσμο του λαϊκού τραγουδιού τη δεκαετία του ’50, κάνοντας εμφανίσεις σε μουσικά στέκια της εποχής και γρήγορα κατάφερε να ξεχωρίσει με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του. Είχε συνεργαστεί με τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Μανώλη Χιώτη, τον Βαγγέλη Περπινιάδη, τη Σωτηρία Μπέλλου, τη Μαίρη Λίντα, την Πόλυ Πάνου, αλλά και όλα τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού πενταγράμμου. 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...