Στα ροζ για τον καρκίνο του μαστού οι «Ομπρέλες» της Θεσσαλονίκης

Στα ροζ «ντύθηκαν» οι περίφημες «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου και μετατράπηκαν σε σύμβολο αφύπνισης για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Στα ροζ «ντύθηκαν» οι περίφημες «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου και μετατράπηκαν σε σύμβολο αφύπνισης για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Οι «Ομπρέλες» φωταγωγήθηκαν με ροζ χρώμα, με πρωτοβουλία της αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΑΕΛΙΑ (Αγάπη – Ελπίδα – Λύσεις για Ιαση και Αποκατάσταση), που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού. Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους.

Σημειώνεται ότι αύριο στις 7.30 το απόγευμα ο σύλλογος γυναικών με καρκίνο του μαστού Αλμα Ζωής θα φωταγωγήσει τη ΧΑΝΘ για τον ίδιο λόγο. Επίσης αύριο οι γυναίκες της Θεσσαλονίκης καλούνται να φορέσουν ροζ γάντια και να ενώσουν τα χέρια τους για να σχηματίσουν στην πλατεία της ΧΑΝΘ το διεθνές σύμβολο πρόληψης του καρκίνου του μαστού, το ροζ κορδελάκι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ