Επίσκεψη στον Στόλο

Εν ενεργεία πολεμικά πλοία θα υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Τη σπάνια ευκαιρία να πατήσουν στο κατάστρωμα και να περιηγηθούν στο εσωτερικό εν ενεργεία πλοίων του ελληνικού Στόλου δίνει σε μικρούς και μεγάλους το Πολεμικό Ναυτικό, με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μία φρεγάτα, μία πυραυλάκατος, δύο αρματαγωγά και δύο υποβρύχια θα καταπλεύσουν στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, και θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό.

Οικοδεσπότες θα είναι ασφαλώς τα πληρώματα των έξι πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων. Οι Ελληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί θα υποδεχθούν τους φίλους της θάλασσας και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα τους ξεναγήσουν στους επισκέψιμους χώρους και θα τους ενημερώσουν για τον ρόλο και τις δυνατότητες κάθε πλοίου, για τον οπλισμό τους και τον τεχνικό εξοπλισμό τους.

Οι περισσότερες από τις μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού θα καταπλεύσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι και το επίκεντρο των εορτασμών για την επέτειο του «OΧΙ». Εκεί λοιπόν θα δέσουν κάβους η φρεγάτα «Ναβαρίνον», τα αρματαγωγά «Χίος» και «Σάμος», καθώς και το υποβρύχιο «Παπανικολής». Στον Πειραιά, συγκεκριμένα στα κρηπιδώματα 12 και 13 της προβλήτας του ΟΛΠ, το κοινό θα περιμένουν η πυραυλάκατος «Δανιόλος» και το υποβρύχιο «Πόντος».

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη οι ημέρες και ώρες επίσκεψης του κοινού είναι Κυριακή και Δευτέρα 26-27 Οκτωβρίου, από τις 9.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα. Την Τρίτη 28 Οκτωβρίου επισκέψιμο θα είναι μόνο το υποβρύχιο «Παπανικολής», από τις 9.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα. Στον Πειραιά τα πολεμικά σκάφη θα είναι επισκέψιμα την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, από τη 1.00 το μεσημέρι έως τις 7.00 το απόγευμα, το Σάββατο 25/10 από τις 9.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα, καθώς και το τριήμερο Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη (26-28/10) από τις 9.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ