Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Αγριόγατες στο κλουβί!

Αγώνας Μεικτών Πολεμικών Τεχνών μέχρι τελικής πτώσεως

Δυνατά λακτίσματα, αστραπιαία κροσέ και πάλη σώμα με σώμα μέσα σε ένα οκτάγωνο κλουβί! Μάχη μέχρι τελικής πτώσης σε έναν σκληρό αγώνα, στον οποίο συνυπάρχουν όλες οι μαχητικές τέχνες, αλλά χωρίς πολλούς κανόνες. Αυτό είναι το άθλημα των Μεικτών Πολεμικών Τεχνών (ΜΜΑ) και αυτές είναι μερικές από τις συναρπαστικές σκηνές που θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στο 6ο GFC MMA, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στο γήπεδο τάε κβον ντο του Φαλήρου, με τη συμμετοχή 24 κορυφαίων αθλητών. Μάλιστα, πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά θα συμμετέχουν τέσσερις γυναίκες, που θα αγωνιστούν κλεισμένες σε κλουβί διεκδικώντας με πάθος τη νίκη και την πολυπόθητη ζώνη! Η «Espresso» συνάντησε τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες ΜΜΑ, οι οποίες μίλησαν για τη ζωή, τους στόχους και τα όνειρά τους.

Χαρά Δημητρούλα – Μια φιλόλογος μέσα στο ρινγκ
423qrq34t4 6
Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Χαράς Δημητρούλα ξεγελάει και δεν παραπέμπει σε κορυφαία αθλήτρια MMA, ωστόσο στο «τερέν» μετατρέπεται σε… πολεμική μηχανή. «Είμαι απόφοιτος της Φιλολογικής Σχολής και παλαιότερα έκανα ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδάκια. Πλέον διδάσκω ΜΜΑ και kick boxing» λέει η αθλήτρια από τα Ιωάννινα και θυμάται: «Με τις πολεμικές τέχνες ξεκίνησα να ασχολούμαι πριν από περίπου 3,5 χρόνια. Αυτό το άθλημα τα έχει όλα, περιλαμβάνει διαφορετικά στιλ, είναι φοβερά δυναμικό και εντυπωσιακό, ενώ θεωρείται άθλημα του μέλλοντος». Η ίδια θεωρείται μια από τις καλύτερες Ελληνίδες αθλήτριες ΜΜΑ και περνάει τον περισσότερο χρόνο της κάνοντας σκληρές προπονήσεις: «Δεν είμαι τύπος που βγαίνει και πίνει ποτά. Αυτά τα έκανα ως φοιτήτρια και πλέον δεν με συγκινούν. Στον ελεύθερο χρόνο μου προτιμώ να ξεκουράζομαι. Κατεβαίνω στους αγώνες αποφασισμένη να κερδίσω και να κατακτήσω τη δεύτερη ζώνη μου. Πραγματικά, τη θέλω πάρα πολύ! Οσο για το όνειρο και τους στόχους μου, θα ήθελα να συμμετέχω σε παγκόσμιους αγώνες κyokushin κarate αλλά και να συμμετέχω σε ακόμη περισσότερες διεθνείς διοργανώσεις kick boxing και ΜΜΑ».

Χριστίνα Καμενίτσα – Η Θεσσαλονικιά με τη hot εμφάνιση
423qrq34t4 7
Περήφανη Θεσσαλονικιά και αποφασισμένη να γράψει χρυσή ιστορία μέσα στα κλουβιά δηλώνει η 20χρονη Χριστίνα Καμενίτσα, που ασχολείται με το ΜΜΑ τα τελευταία δύο χρόνια. «Εχω ήδη κατακτήσει μία ζώνη στα κιλά μου. Θέλω να φτάσω ψηλά και γι’ αυτό προπονούμαι καθημερινά. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα ξενύχτια ούτε τα clubs. Ο αθλητισμός είναι η ζωή μου. Γενικά είμαι ήρεμο άτομο. Ομως, όταν μπαίνω στο κλουβί βγάζω τον σκληρό εαυτό μου. Αν με δείτε στους αγώνες, θα καταλάβετε τι εννοώ». Ποια είναι όμως η ζωή της εκτός αγώνων και προπονήσεων; «Δουλεύω σε μεγάλη εταιρία με εστιατόρια. Και όταν ξεκλέβω στιγμές, προτιμώ απλώς να ξεκουράζομαι. Το έχω πάρει πάρα πολύ σοβαρά και το κάνω με πάθος. Θέλω να φτάσω στην κορυφή και δηλώνω πως κανείς δεν θα μπορέσει να μου πάρει εύκολα τον τίτλο». Οσο για τα σχόλια των ανδρών, η ίδια λέει: «Οι άντρες είναι ανασφαλείς και όταν μαθαίνουν πως ασχολούμαι με ΜΜΑ… κολλάνε! Τους φαίνεται απίστευτο. Στο κλουβί αποδεικνύω πως το ΜΜΑ δεν έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση, αλλά με τη δύναμη ψυχής!»

Γιάννα Μπουνιά – Μακριά από τις φασαρίες
423qrq34t4 8
Η κλίση της 34χρονης Γιάννας στα μαχητικά σπορ άρχισε να φαίνεται στα μαθητικά χρόνια της, αφού της άρεσε να παίζει… ξύλο με τους συμμαθητές της: «Τότε αποφάσισα να ασχοληθώ με το τζούντο, με το οποίο έθεσα σωστές βάσεις. Για να φτάσω στο ΜΜΑ πέρασα από πολλά σκληρά αθλήματα, όπως το Mhuai Thai, αλλά για να μπεις στο κλουβί πρέπει να έχεις γνώσεις. Στους αγώνες νιώθω άγχος, αλλά φόβο ποτέ! Προπονούμαι τέσσερις ώρες τη μέρα και εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και ως προπονήτρια πυγμαχίας σε παιδάκια». Στον ελεύθερο χρόνο της χαλαρώνει σε τσιπουράδικα και στο σινεμά, ενώ σε ό,τι αφορά τη σχέση της με τους άντρες λέει: «Αν κάποιος δεν δέχεται αυτό που κάνω, δεν έχει καμία θέση στη ζωή μου». Η ίδια δεν έχει «τσακωθεί» ποτέ εκτός γηπέδου: «Προσπαθώ να αποφύγω τυχόν συμπλοκές. Η συνεχής εμπλοκή σε φασαρίες και καβγάδες φανερώνει αδυναμία και ανασφάλεια. Ποτέ δεν ξέρεις τι κουβαλάει αυτός που είναι απέναντί σου. Με αυτά τα πράγματα δεν παίζουμε! Ωστόσο, αν απειληθεί η σωματική μου ακεραιότητα, θα αντιδράσω δυναμικά».

Μαριάνθη Σαμούχου – Φόβος και τρόμος η… σούπερ μαμά
423qrq34t4 1
Η 47χρονη Μαριάνθη Σαμούχου είναι μητέρα δύο κοριτσιών, ηλικίας 14 και 17 ετών, που νιώθουν υπερήφανες για εκείνη. Ομως οι κόρες της την έβαλαν να τους υποσχεθεί ότι στο 6ο GFC θα τερματίσει την αγωνιστική της καριέρα! «Με είχαν δει να τρώω πολύ ξύλο και είχαν βάλει τα κλάματα» δηλώνει και κάνει μια αναδρομή στην πορεία της: «Ξεκίνησα με στίβο, μετά ασχολήθηκα με body building και έπειτα με πολεμικές τέχνες. Το ΜΜΑ με μάγεψε εξαρχής! Είναι εντελώς extreme άθλημα, αλλά όχι βίαιο! Στο κλουβί δεν έχει σημειωθεί ποτέ κανένας θάνατος, σε αντίθεση με άλλα σπορ». Η ίδια εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων σε ξενοδοχειακό όμιλο και όπως λέει, «στη δουλειά είμαι… νορμάλ, στο κλουβί αγριεύω!». Παραδέχεται πως οι άντρες που γνωρίζουν ότι ασχολείται με ΜΜΑ είναι επιφυλακτικοί απέναντί της. Αποκαλύπτει πως στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει τις γνώσεις της για αυτοπροστασία: «Την πρώτη φορά τσάκισα έναν αλλοδαπό που πήγε να μου πάρει την τσάντα, τη δεύτερη χτύπησα έναν άλλο που μου έβγαλε μαχαίρι, ενώ την τρίτη έπιασα στα πράσα τον διαρρήκτη του σπιτιού μου. Και στις τρεις περιπτώσεις καταλήξαμε στην Αστυνομία». 

Ανδρέας Αξιώτης
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...