Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Cyber sex με παιδιά δημοτικού

Τα καυτά μηνύματα του 12χρονου στην 9χρονη μέσα από chat room. Τα είδε και τρελάθηκε η μητέρα του κοριτσιού

Παγωμάρα και έντονο προβληματισμό προκαλεί η συγκλονιστική αποκάλυψη ότι μαθητής δημοτικού προσπάθησε να παρασύρει εννιάχρονη σε… cyber sex! Πρωταγωνιστής της σοκαριστικής υπόθεσης, την οποία αποκάλυψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι ένα 12χρονο αγόρι από απομακρυσμένη περιοχή της Αττικής, το οποίο προέτρεπε μια εννιάχρονη μαθήτρια να κάνουν σεξ μέσω διαδικτύου. Η 42χρονη μητέρα της ανήλικης τρελάθηκε όταν ανακάλυψε τα «καυτά» μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου που δεχόταν η κόρη της από έναν άγνωστο σε «δωμάτια επικοινωνίας» (chat room) του ίντερνετ και ζήτησε απεγνωσμένα βοήθεια από τους αστυνομικούς.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε άρση του απορρήτου επικοινωνιών και κλιμάκιο της Δίωξης άρχισε να ακολουθεί τα ψηφιακά ίχνη που οδήγησαν στο σπίτι όπου βρισκόταν ο υπολογιστής από τον οποίο εστάλησαν τα μηνύματα, στην ίδια περιοχή όπου κατοικεί το κοριτσάκι. Οι αστυνομικοί και ο εισαγγελικός λειτουργός διαπίστωσαν με έκπληξη πως ο υπολογιστής ανήκει σε μια 42χρονη γυναίκα. Ομως οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς η γυναίκα αποκάλυψε ότι τον υπολογιστή χειρίζεται και ο 12χρονος γιος της! Μάλιστα, φέρεται ότι χρησιμοποιεί εν γνώσει της και τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε ανοίξει η ίδια σε «δωμάτιο επικοινωνίας»! Από την επιτόπια εξέταση βρέθηκαν τα μηνύματα που έστελνε ο ανήλικος στην εννιάχρονη, στα οποία της περιέγραφε τι είναι το σεξ, πώς μπορεί να γίνει και την προέτρεπε να δοκιμάσουν την ίδια στιγμή να κάνουν cyber sex! Σε βάρος του 12χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Τι λένε οι ειδικοί

Τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν ένα παιδί είναι εκτεθειμένο στο διαδίκτυο, λόγω της τεράστιας ελευθερίας και «ανωνυμίας» που προσφέρει, ανέλυσε στην «Espresso» η επίκουρη καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Αρτεμις Τζίτζικα: «Τα παιδιά σήμερα εκτίθενται από πολύ μικρή ηλικία σε πάρα πολλά ερεθίσματα, που παλιά μπορεί να μας σόκαραν. Σιγά σιγά η συμπεριφορά αυτή θεωρείται στο πλαίσιο του φυσιολογικού και του καθημερινού. Προφανώς ο μικρός ήθελε να μιμηθεί μια συμπεριφορά ή να νιώσει σπουδαίος ή ακόμη να νιώσει μεγαλύτερος και πιο ώριμος. Η κάθε περίπτωση βέβαια εξατομικεύεται, ωστόσο πιστεύω ότι δεν είχε πλήρη επίγνωση της πράξης του» τονίζει η κυρία Τζίτζικα.

Ενοχή

Στη συνέχεια εξηγεί γιατί το κοριτσάκι ίσως απέκρυψε το περιστατικό από τους γονείς του: «Είναι πιθανό να αισθάνεται ενοχή, διότι πιστεύει ότι εκείνη προκάλεσε αυτή τη συμπεριφορά. Ενα εννιάχρονο παιδάκι σίγουρα πιέζεται πάρα πολύ από κάτι τέτοιο, δεν ξέρει πώς να το χειριστεί, κλείνεται στον εαυτό του. Μπορεί να φτάσει ακόμη σε καταθλιπτικό συναίσθημα, υπερβολικό άγχος και να επηρεαστεί η καθημερινότητά του» λέει, καταλήγοντας ότι οι γονείς πρέπει να προστατεύουν τα παιδιά τους, χωρίς να τους απαγορεύουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο: «Το να αποκλείσεις ένα παιδί από το ίντερνετ στις μέρες μας είναι “αναπηρία”. Αν το αποκλείσουμε από αυτό, θα δημιουργηθεί μια μεγάλη αντίδραση και το παιδί θα βρει άλλους τρόπους να επικοινωνήσει, στα ίντερνετ καφέ, στους φίλους του».

Κίνδυνος από «αόρατες» παγίδες του ίντερνετ

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, από την πλευρά τους, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς που επιτρέπουν στα ανήλικα παιδιά τους να χρησιμοποιούν ανεξέλεγκτα το διαδίκτυο, για το οποίο επισημαίνουν ότι κρύβει «αόρατες» παγίδες. «Τα παιδιά σε τόσο μικρές και τρυφερές ηλικίες θα πρέπει να εξοικειώνονται σταδιακά με το ίντερνετ, πάντα όμως με την καθοδήγηση και την παρουσία των γονιών τους προκειμένου να μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τις… κακοτοπιές, ώστε αργότερα να μπορούν να τις αποφεύγουν μόνα τους» λέει στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολείται με την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Θ. Π. Πάνου, Μ. Μεϊμάρη 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...