Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Η γυμναστική για κάθε ζώδιο

Οι πλανήτες δείχνουν τη γυμναστική που ταιριάζει σε κάθε χαρακτήρα

Η άσκηση κάνει μόνο καλό, αλλά για να γίνει συνήθεια πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε ανθρώπου αλλά και στην προσωπικότητά του. Δεδομένου ότι οι ανήκοντες στο ίδιο ζώδιο φαίνεται να μοιράζονται κοινά στοιχεία, οι ειδικοί τα ομαδοποίησαν και αντιστοίχισαν σε κάθε ζωδιακό προφίλ τη μορφή άσκησης που ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητές του. Οι λάσπες και η σκληρή προπόνηση σάς ταιριάζει γάντι αν είστε Αιγόκερως, η zumba αν ανήκετε στους επιδεικτικούς Λέοντες, ενώ στους Ιχθύς το ποδήλατο σε νερό! Διαβάζοντας τις λεπτομέρειες, ανακαλύψτε στοιχεία για την προσωπικότητά σας αλλά και για το πρόγραμμα γυμναστικής που πρέπει να ακολουθήσετε.

ΚΡΙΟΣ (21 Μαρτίου – 20 Απριλίου)
Προσωπικότητα: Είστε ένας τολμηρός και περιπετειώδης αντίπαλος και ευχόμαστε πολλή τύχη σε όποιον προσπαθήσει να σας ξεπεράσει.
Δοκιμάστε το spinning με… βαθμολογία: Αυτή η άσκηση επιτρέπει την παρακολούθηση της προόδου σας και σε βάζει σε διαδικασία ανταγωνισμού κοιτώντας τις επιδόσεις άλλων. Ενα οργανωμένο γυμναστήριο έχει γιγαντοοθόνες με τις επιδόσεις των κορυφαίων κάθε τάξεις spinning. Δεδομένης λοιπόν της διάθεσής σας να ξεχωρίσετε, είναι σίγουρο ότι θα κάψετε πολλές θερμίδες, βελτιώνοντας τη φυσική σας κατάσταση και ντοπάροντας την… ευγενή άμιλλά σας.

ΤΑΥΡΟΣ (21 Απριλίου – 21 Μαΐου)
Προσωπικότητα: Είστε γνωστοί για την ήρεμη δύναμή σας αλλά και για τη συστηματική προπόνησή σας στην υπομονή. Ως ζώδιο της Γης, έχετε μεγαλύτερη αγάπη στη φύση.
Δοκιμάστε γυμναστική στην ύπαιθρο: Ενα πρόγραμμα με ασκήσεις, όπως κοιλιακοί ενώ είστε ξαπλωμένοι στη Γη, είναι ο ιδανικός συνδυασμός για τον πεισματάρη Ταύρο, που ωστόσο δεν είναι και της μεγάλης κακουχίας. Η φύση τον βοηθάει να πολεμά την πλήξη που του προκαλούν οι χώροι των γυμναστηρίων, τα οποία αντιμετωπίζει κατά κανόνα ως ιδρύματα… καταναγκαστικών έργων.

ΔΙΔΥΜΟΙ (22 Μαΐου – 20 Ιουνίου)
Προσωπικότητα: Είστε από τους πιο ενεργούς στοχαστές, ενώ βαριέστε αν οι άλλοι δεν είναι το ίδιο έξυπνοι με εσάς. Για να αποφύγετε λοιπόν την πλήξη, ιδανικές για εσάς είναι ασκήσεις που απαιτούν τη συνεργασία και του μυαλού σας.
Δοκιμάστε πιλάτες: Πρόκειται για την πλέον κατάλληλη μορφή άσκησης για όσους θέλουν να εστιάσουν στην αναπνοή τους, ενώ η εναλλαγή των κινήσεων απαιτούν συνεργασία του μυαλού, αφήνοντάς του έτσι λίγα περιθώρια… περιπλάνησης. Επίσης, καταφέρνει ταυτόχρονα να μεγαλώνει τη δύναμη και την ευελιξία.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)
Προσωπικότητα: Ευαίσθητος, συναισθηματικός και φαγάς, απολαμβάνει να περνάει πολλές ώρες με την οικογένεια στην κουζίνα. 
Για να κάψετε λοιπόν όλα όσα παίρνετε από τις λιχουδιές, επιλέξτε μια μορφής άσκησης που να μπορεί να καλύψει και το συναίσθημά σας. Αν αυτή γινόταν και κοντά στο νερό (π.χ. σε θάλασσα, λίμνη, ακόμα και συντριβάνι), θα μπορούσε να σας δώσει την αίσθηση της αναγέννησης.
Δοκιμάστε γιόγκα: Είναι η άσκηση που εστιάζει τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό κόσμο. Γυμνάζει όλο το σώμα, ενώ η συνεχής ροή της ενέργειας που επιτυγχάνει επιτρέπει μια πιο ολιστική επαφή με το σώμα και τις ανάγκες του.

ΛΕΩΝ (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)
Προσωπικότητα: Είστε η ψυχή του πάρτι και γενικά πολύ δημιουργικός και εκφραστικός στη διασκέδαση. Αν κάτι σας καλύψει, δηλαδή σας κάνει να περάσετε καλά, είναι σίγουρο ότι θα το ξανακάνετε, ειδικά αν σε αυτό υπάρχει και κοινό!
Δοκιμάστε zumba: O δυναμικός χορός, όπως η zumba, δημιουργεί ευφορία και ενθουσιασμό σαν κι αυτόν που νιώθουν όσοι συμμετέχουν σε χορευτική παράσταση στο Μπρόντγουεϊ. Η zumba ενσωματώνοντας κινήσεις χορογραφίας, όσο απλές ή σύνθετες κι αν είναι, σε hardcore αεροβική άσκηση καίει πολλές θερμίδες δημιουργώντας τη διάθεση σε όσους συμμετέχουν, αν και με κομμένη ανάσα, να θέλουν να τραγουδήσουν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)
Προσωπικότητα: Γνωστοί για την αποτελεσματικότητά σας και τη μεθοδικότητά σας, είστε από αυτούς που καταπιάνονται με την επιδιόρθωση όλων εκείνων που πάνε στραβά. Επειδή η τόση εμμονή σας με την ακρίβεια και την τάξη κουράζει ακόμα κι εσάς τους ίδιους, καλό είναι να βρείτε μια μορφή άσκησης που θα σας βοηθήσει να ξεχνιέστε, γιατί η προσπάθειά σας θα εστιάζει στην κίνηση.
Δοκιμάστε ασκήσεις σταθεροποίησης και ενδυνάμωσης των μυών του κορμού (core exercises): H πιο εντυπωσιακή μορφή τους, αυτή των aerial silks, δηλαδή των εναέριων ακροβατικών με πανιά, επειδή επιβάλλουν κινήσεις κόντρα στη βαρύτητα αναγκάζουν όλο το μυικό σύστημα να δουλεύει εντατικά και τους κάτω κοιλιακούς να καίνε ό,τι λίπος έχουν. Εξίσου, αποτελεσματικό είναι και το TRX.

ΖΥΓΟΣ (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)
Προσωπικότητα: Είστε φιλικοί και προτεραιότητά σας είναι η εξεύρεση ισορροπιών και η δημιουργία ομορφιάς. Εστιάζοντας μάλιστα στην ισορροπία και τη χάρη, μπορείτε να τονώσετε και να γραμμώσετε και το σώμα σας.
Δοκιμάστε την μπάρα: Η εκγύμναση στην μπάρα που έχουμε συνδέσει με τα στούντιο χορού προβλέπει την εστίαση σε μεμονωμένους μυς, που ενεργοποιούνται μέσω μικρών, ισομετρικών κινήσεων. Είναι ιδανική για γυναίκες που θέλουν να επικεντρώσουν όλη την προσπάθειά τους σε «προβληματικές» ζώνες, όπως είναι οι γλουτοί, οι μηροί, οι κοιλιακοί και τα μπράτσα. Ακολουθούν ασκήσεις στρέτσινγκ που βοηθούν στην επιμήκυνση των μυών για επίτευξη αρμονίας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)
Προσωπικότητα: Αρκετά έντονη. Προφανώς, αφού είστε γνωστοί ως ατρόμητοι, με πολύ έντονη σεξουαλική δράση και πάθος που βρίσκει έκφραση σε όλους τους τομείς της ζωής. Η άσκηση δεν αποτελεί εξαίρεση. Επιλέξτε λοιπόν έντονες συνεδρίες που ενισχύουν τον κορμό σας, η οποία είναι η πηγή των τσάκρα σας και το κέντρο της πνευματικής σας δύναμης.
Δοκιμάστε Ασκήσεις στο νερό:Ο,τι ανεβάζει την αδρεναλίνη σάς εξιτάρει. Η άσκηση ή το τρέξιμο στη φύση σάς θυμίζουν πώς είναι η γοητεία της πρόκλησης του να φτάσετε στα άκρα τις αντοχές σας. 

ΤΟΞΟΤΗΣ (22 Νοέμβρη – 21 Δεκέμβρη)
Προσωπικότητα: Οι Τοξότες είναι γνωστοί ως οι καλύτεροι αθλητές του ζωδιακού κύκλου. Διαθέτουν θαυμαστές αντοχές και μπορούν να τα καταφέρνουν σε πολλούς τομείς παράλληλα. Αρκεί βέβαια όλα αυτά που κάνετε να καλύπτουν και το σώμα, και το μυαλό και τη διάθεσή τους.
Δοκιμάστε συνεδρίες fusion fitness: Είναι το πρόγραμμα που συνδυάζει πολλές διαφορετικές τεχνικές, οι οποίες λόγω της εναλλαγής αυξάνουν τις καύσεις, μειώνουν το στρες και βοηθούν στην επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ισορροπίας. Στην ουσία είναι συνδυασμός γιόγκα, πολεμικών τεχνών, ασκήσεων για την ενδυνάμωση του κορμού, γυμναστικής αλλά και διαλογισμού με υψηλής έντασης αερόμπικ και έλξεις, σπρώχνοντας τις σωματικές και τις ψυχικές αντοχές στα όρια.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)
Προσωπικότητα: Είστε σταθερά πειθαρχημένοι και αξιόπιστοι λάτρεις της στρατηγικής, ενώ θέτετε μακροπρόθεσμα στόχους. Οπότε αυτό που εσείς χρειάζεστε είναι σωματική δραστηριότητα που απαιτεί αντοχές, υπομονή και ακρίβεια. Απολαμβάνετε πάντα τη ρουτίνα σας.
Δοκιμάστε προπονήσεις για σκληρές δοκιμασίες: Για να χτίσετε τις αντοχές του σώματός σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επιβραδύνετε την άσκησή σας. Αναγκάζοντας τους μυς σας να δουλεύουν πιο αργά ενεργοποιείτε τις μυικές ίνες που πρωταγωνιστούν στα μακράς πνοής αποτελέσματα στη «γλυπτική» του σώματός σας. Μια άσκηση που επιβραδύνει -θέλετε δεν θέλετε- την προσπάθεια είναι η προπόνηση με φυσικά εμπόδια, όπως η λάσπη και το νερό. Εκτός από την επιβράδυνση, αυτές οι προπονήσεις βελτιώνουν την ακρίβεια στις κινήσεις, που είναι απαραίτητη για να αποφευχθούν τραυματισμοί.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)
Προσωπικότητα: Ακόμα και όταν ανήκετε σε μια ομάδα, καταφέρνετε να διατηρείτε με μεγάλη επιτυχία την ατομική σας ιδιαιτερότητα. Ωστόσο, επειδή σας αρέσει η παρέα και οι δεσμοί, οι καλύτερος τρόπος εκγύμνασης για εσάς είναι ο ομαδικός, ειδικά όταν συμμετέχουν σε αυτόν φίλοι.
Δοκιμάστε ομαδικές συνεδρίες fitness: Η άσκηση στο πλαίσιο μιας ομάδας ωθεί τους ανθρώπους να προσπαθούν πιο σκληρά απ’ ό,τι αν ήταν μόνοι τους, γιατί αυξάνει την αίσθηση ευθύνης σχετικά με την απόδοση ολόκληρης της ομάδας αλλά και επειδή τονώνει την αλληλεγγύη. Ολα αυτά μαζί με τη γρήγορη μουσική θα κάνουν την καρδιά κάθε Υδροχόου να χτυπάει πιο γρήγορα!

ΙΧΘΥΕΣ (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)
Προσωπικότητα: Τα καλά νέα είναι ότι η συμπαθητική σας φύση σάς καθιστά τον καλύτερο σύντροφο για τη δοκιμασία της άσκησης. Τα κακά νέα είναι ότι η τάση σας να νιώθετε βαθιά κάθε εμπειρία μπορεί να σας καταβάλει εύκολα. Για να μείνετε συγκεντρωμένοι πρέπει λοιπόν να συνδυάσετε κάτι που θα ενδυναμώσει το πνεύμα σας και θα τονώσει την ανάγκη σας για επαφή με το υγρό στοιχείο.
Δοκιμάστε aqua cycling: Πρόκειται για μοναδική αποτοξινωτική άσκηση που συνδυάζει το φυσικό μασάζ του νερού όταν κάνει κανείς πεντάλ κάτω από την επιφάνεια του νερού. Αυτό το μασάζ ενεργοποιεί ολόκληρο το λεμφικό σύστημα που είναι υπεύθυνο για τη θωράκιση του σώματος και από τις ασθένειες. Οταν τελειώσει η συνεδρία του ποδηλάτου μέσα στο νερό, τότε φροντίστε να χαλαρώσετε, κατεβάζοντας παλμούς με τον διαλογισμό.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...