Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Περιμένουν να «μιλήσει» το κινητό του Βαγγέλη

Τα στοιχεία από την άρση απορρήτου του κινητού ίσως ρίξουν φως στην εξαφάνιση

Φως στο θρίλερ εξαφάνισης του 20χρονου σπουδαστή στα Ιωάννινα Βαγγέλη Γιακουμάκη ίσως ρίξουν σήμερα τα στοιχεία από την άρση απορρήτου του κινητού τηλεφώνου του, ενώ μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία ελέγχου του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί. Η ΕΛ.ΑΣ. ελπίζει να αποκτήσει πληρέστερη εικόνα του τι συνέβη την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου και ποιες ήταν οι κινήσεις του αγνοουμένου με καταγωγή από το Ρέθυμνο.

Οι αστυνομικοί ζητούν απάντηση στο ερώτημα εάν έχουν βάση οι μαρτυρίες του οδηγού του λεωφορείου, με βάση τις οποίες ο 20χρονος στις 14.45 εκείνης της ημέρας επιβιβάστηκε από την περιοχή Κατσικά (όπου βρίσκεται η Γαλακτοκομική Επαγγελματική Σχολή όπου φοιτούσε) στο όχημα με προορισμό το κέντρο, αλλά και του υπαλλήλου του αρτοποιείου, ότι στις 15.30 της ίδιας μέρας μπήκε στο κατάστημα, αγόρασε κάτι να φάει και έπειτα έφυγε.

Αλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι το παιδί εθεάθη σε κάποια χωριά περιμετρικά της πόλης των Ιωαννίνων (όπως στον οικισμό Ανατολή, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τον Κατσικά, όπου παρά τις έρευνες δεν υπήρξε ίχνος του).

Ορισμένες μαρτυρίες ανατρέπουν όλα τα προηγούμενα, αφού αναφέρουν ότι πιθανότατα δεν έφυγε καθόλου από τον χώρο της σχολής, όπου βρέθηκαν εξάλλου τα προσωπικά του αντικείμενα (κινητό τηλέφωνο, πορτοφόλι κτλ.). Οι αστυνομικοί έχουν πάρει δεκάδες καταθέσεις από άτομα, μεταξύ των οποίων και από πρόσωπο το οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρξε «νταής» και φέρεται ότι παρενοχλούσε τον Βαγγέλη πέρυσι.

Αγριο πείραγμα

Συμφοιτητές του νεαρού είπαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το εν λόγω πρόσωπο έχει αποφοιτήσει και τώρα υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του, ωστόσο συμπεριφερόταν πολύ άσχημα στον 20χρονο, βρίζοντάς τον και άλλοτε χτυπώντας τον.

Μάλιστα, φέρεται ότι κατάγεται κι αυτός από την Κρήτη και ότι «ηγείτο» ομάδας συντοπιτών του, οι οποίοι ακολουθούσαν… πιστά τις εντολές του για άγριο πείραγμα σε βάρος του Γιακουμάκη! Πάντως η διεύθυνση της σχολής υποστηρίζει ότι ουδέποτε δέχτηκε καταγγελία για εκφοβισμό.

Στο μεταξύ, και χθες δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ καθώς και εθελοντές προχώρησαν σε έρευνες στον περιβάλλοντα χώρο της σχολής και στην παραλίμνια περιοχή. Μέχρι αργά το βράδυ οι έρευνες παρέμεναν στο σημείο μηδέν.

Στο μεταξύ, ο Γιαννιώτης ντετέκτιβ Φώντας Βρόσγος που έχει προσλάβει η οικογένεια Γιακουμάκη συνάντησε τον ιδιοκτήτη και τον υπάλληλο του φούρνου, οι οποίοι ανέφεραν ότι ο Βαγγέλης στις 15.30 εκείνης της Παρασκευής πέρασε από το κατάστημα.

«Συνεχίζουμε ακατάπαυστα τις έρευνες για τον εντοπισμό του παλικαριού. Τη Δευτέρα αναμένουμε τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, που ίσως βοηθήσει στην εξέλιξη των ερευνών» είπε στην «Espresso» ο κ. Βρόσγος.

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...