Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Ανατροπή στη δίκη για τη δολοφονία Μακρή – Ξέσπασε η Βικτώρια Καρύδα

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του...

«Survivor All Star»: Ποιος παίκτης αποχωρεί απόψε από την ομάδα των Μπλε;

Ανατροπές έρχονται στο αποψινό επεισόδιο του «Survivor All Star».Η...

«Σέρρες»: Ένα παράξενο μπέρδεμα οδηγεί τον Οδυσσέα σε λάθος συμπέρασμα

Εκπλήξεις και ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Σέρρες».Ο...

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος αποκαλύπτει: «Είχαν πάρει τηλέφωνο και ζητούσαν να απολυθώ»

Στην εκπομπή «Ελένη», ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος και η Ελένη...

Με μηχανάκι και ΚΤΕΛ στη Βουλή!

Με δικά τους μέσα μετακινούνται πλέον τα περισσότερα μέλη της νέας κυβέρνησης

Παρελθόν θα αποτελεί σύντομα ο στόλος των εκατοντάδων πολυτελών αυτοκινήτων, καθώς η κυβέρνηση βάζει πωλητήριο στις υπουργικές λιμουζίνες. Αλλωστε από τη μέρα που ανέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει συζητηθεί πολλάκις το γεγονός ότι οι υπουργοί μετακινούνται με τα δικά τους αυτοκίνητα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ένα Audi A4. Οσο και να ακούγεται περίεργο, η επιλογή ενός πρωθυπουργικού αυτοκινήτου μόνο εύκολη δεν είναι. Προς το παρόν έχουμε δει τον νέο πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ένα μαύρο Audi A4 sedan, με πινακίδες Θεσσαλονίκης, το οποίο εφοδιάζεται με κινητήρα 2.0 λίτρων turbo στην έκδοση quattro (τετρακίνητο δηλαδή).

Η νίκη στις εκλογές και η μετάβαση στην πρωθυπουργία φαίνεται να αλλάζει τις αγαπημένες συνήθειες του Αλέξη Τσίπρα από την εποχή της αντιπολίτευσης.

Για λόγους ασφαλείας αλλά και πρωτοκόλλου θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα καθήκοντά του. Είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός την εποχή της αντιπολίτευσης προτιμούσε να κάθεται, στη θέση του συνοδηγού, στο υπηρεσιακό Skoda που τον μετέφερε.

Οταν έγινε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται ότι τέθηκε ζήτημα, για λόγους πρωτοκόλλου αλλά και ασφάλειας, για το πού θα κάθεται στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Στη Σύνοδο Κορυφής αλλά και στην περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά τις εκλογές τον είδαμε για πρώτη φορά να εξέρχεται από τη δεξιά πίσω πόρτα του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του.

Τελικά το πρωτόκολλο και οι κανόνες ασφαλείας νίκησαν την αντισυμβατική επιλογή της θέσης του συνοδηγού.

*Με τα οχήματά τους

Με τα δικά τους αυτοκίνητα κυκλοφορούν πολλοί υπουργοί. Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης την πρώτη ημέρα που έφτασε στη νέα θέση του εξέπληξε τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν απέξω, καθώς οδηγούσε το παλιό του αυτοκίνητο, το οποίο είχε προτού υπουργοποιηθεί.

Τα κρατικά αυτοκίνητα έχουν περιέλθει στην αρμοδιότητα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου, ο οποίος διαθέτει ένα συλλεκτικό κάμπριο MG, για το οποίο, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζει λόγω παλαιότητας, δηλώνει υπερήφανος. Λέει μάλιστα ότι οι υπουργοί δεν χρειάζονται κρατικά αυτοκίνητα.

Στην ίδια κατηγορία και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του το δικό του αυτοκίνητο.

*Με το λεωφορείο

Εκτός από τους υπουργούς, και πολλοί βουλευτές μετακινούνται με τα δικά τους αυτοκίνητα, ακόμη και με το λεωφορείο. Με το λεωφορείο πηγαινοέρχονται στην Αθήνα οι δύο νέοι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης.

Στις δύο ρόδες

Ο Γιάνης Βαρουφάκης από την πρώτη στιγμή μάς έδειξε την αγάπη του για τη μηχανή του. Τον είδαμε την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων του να φτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου όχι με κάποιο αυτοκίνητο αλλά με τη μηχανή του. Οδηγεί μια αμερικανόφερτη Yamaha XJR του 1995. Οπως λένε οι ειδικοί, η μηχανή του Γ. Βαρουφάκη σχεδιάστηκε για να θυμίζει μοντέλα περασμένων δεκαετιών. Πολλές φορές όμως ο υπουργός Οικονομικών για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιεί και ταξί. Με τη μηχανή του κυκλοφορεί και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, με την οποία πήγε ακόμη και στην ορκωμοσία της κυβέρνησης.

Ελενα Σολωμού

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκε παρουσιαστής του ΣΚΑΙ με ρεπόρτερ του Open

Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής παντρεύτηκε τη σύντροφό του...

«Τσακώσαμε» το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ να διασκεδάζει στους Ρέμο – Γαρμπή

Η γνωστή ηθοποιός εδώ και λίγους μήνες έχει βρει...

Ερωτευμένος ο Φίλιππος Τσαγκρίδης – Αυτή είναι η σύντροφός του μετά την Καινούργιου

Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης μετά τον χωρισμό του από την...

«Με τον άντρα μου χαθήκαμε για 10 χρόνια και όταν ξαναβρεθήκαμε στον πρώτο μήνα έμεινα έγκυος»

Η γνωστή κυρία της σόουμπιζ εξομολογήθηκε πώς έγινε η...

Ο μικρός τσολιάς της φωτογραφίας είναι ηθοποιός της σειράς «Σασμός»

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ο γνωστός...

Ξέσπασε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Είναι ένας άνθρωπος κακόψυχος, μεγαλώνει και είναι κακός»

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ξέσπασε κατά γνωστού κυρίου της σόουμπιζ...

«Παρέλαση 1985 Δ.Μ. Καταδρομών», έγραψε ο γνωστός πρωταγωνιστής

Ο γνωστός ηθοποιός με αφορμή τον εορτασμό της 25ης...

Γεννητούρια στην ελληνική σόουμπιζ! Έγινε μαμά γνωστή ηθοποιός

Έγινε μαμά γνωστή πρωταγωνίστρια και η χαρά της δεν...