Στα μαλακά ο «βασιλιάς του τζόγου»!

Ποινή επτά χρόνων με αναστολή στον Τεκτερίδη, που μέσω του ΟΠΑΠ νομιμοποιούσε παράνομα κέρδη

«Καμπάνα» επτά χρόνων, αλλά με αναστολή έριξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον επονομαζόμενο «βασιλιά του τζόγου» στη Βόρεια Ελλάδα Γιώργο Τεκτερίδη, που δικαζόταν για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση. Ο 65χρονος επιχειρηματίας (καταφέρνει να απασχολεί την κοινή γνώμη και τις Αρχές με τα καμώματά του τουλάχιστον μία δεκαετία) κατηγορούνταν ότι δικαιολόγησε κέρδη από «φρουτάκια» μέσω βεβαιώσεων του ΟΠΑΠ.

Ο Γιώργος Τεκτερίδης είχε γίνει γνωστός το 2002, όταν κατηγορήθηκε για τα καταστήματα με «φρουτάκια» που διατηρούσε στα Γιαννιτσά Πέλλας. Αίσθηση είχε κάνει η φωτογραφία του με τον τότε υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη, στην οποία φαινόταν να κάθεται με άνεση και να συζητά με τον πανίσχυρο υπουργό του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του.
Τον Νοέμβριο του 2012 ο Τεκτερίδης είχε στήσει σκηνικό τρόμου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τότε είχε αδειάσει ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό στο γραφείο της διευθύντριας και είχε απειλήσει να βάλει φωτιά στο κτίριο και να αυτοπυρποληθεί, ζητώντας να του δώσουν τα χρήματα που είχε δεσμεύσει η Εφορία από τους λογαριασμούς του!

Χρειάστηκε να περάσουν 13 χρόνια από την έφοδο του ΣΔΟΕ στην επιχείρηση του 65χρονου στα Γιαννιτσά, όπου είχε εντοπιστεί ένα χτιστό χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε 1.000.000 ευρώ, 164.000 δολάρια και επιταγές, για να εκδικαστεί η υπόθεση! Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που είχε γίνει τότε, ο Τεκτερίδης είχε πάρει δύο βεβαιώσεις από τον ΟΠΑΠ για διάφορα κερδισμένα δελτία που δικαιολογούσαν τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του.

Αποδέσμευση

Η δέσμευση των χρημάτων αυτών όμως ήταν ο λόγος που έσπρωξε τον 65χρονο να μπουκάρει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ζητώντας την αποδέσμευσή τους.

Το επίμαχο ποσό είχε επιστραφεί τελικά στον Τεκτερίδη. Γεγονός που αποτέλεσε τη βάση της υπερασπιστικής γραμμής την οποία τήρησε ο δικηγόρος που τον εκπροσώπησε στο δικαστήριο, καθώς ο ίδιος δεν έδωσε το «παρών». Το δικαστήριο πάντως τον καταδίκασε με αναστολή.
Ο τότε διευθυντής του ΟΠΑΠ κατηγορήθηκε ότι έδωσε τις βεβαιώσεις, καθώς τα κέρδη δεν ήταν του επιχειρηματία, αλλά είχαν συγκεντρωθεί από διάφορα κερδισμένα δελτία άλλων παικτών σε δύο πρακτορεία της Θεσσαλονίκης. Για τον λόγο αυτό καταδικάστηκε -επίσης με αναστολή- για ψευδή βεβαίωση σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο πατέρας της Μυρτώς ρίχνει ευθύνες στη μητέρα της – Τα μηνύματα τα ξημερώματα που δεν έμαθε ποτέ εκείνος

Ο πατέρας της άτυχης 19χρονης που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά μίλησε στην εκπομπή «Το πρωινό» για τα μηνύματα που αντάλλαξε η κόρη με τη σύζυγό του και δεν το γνώριζε.

Διαζύγιο και στα πορτοφόλια για γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ

Παρά τις προσπάθειες για ένα πολιτισμένο διαζύγιο χάριν των τεσσάρων παιδιών τους, οι φήμες για «ασυμφωνία χαρακτήρων» και η απομάκρυνσή τους από τα κοινά οικονομικά συμφέροντα δείχνουν ότι ο δρόμος της επιστροφής έχει κλείσει οριστικά.

Ο Γαβαλάς έκανε απόλυτη ξεφτίλα την 70χρονη Βίσση

Νέα «καρφιά» από τον Γαβαλά στην 70χρονη Βίσση για...

Λιάγκας σε TV αμόκ – Χαμός στα social μετά το βρίσιμο του παρουσιαστή στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής

«Αστραψαν και βρόντηξαν» οι χρήστες του διαδικτύου κατά του Γιώργου Λιάγκα! Αφορμή στάθηκε η επίθεση του παρουσιαστή του ΑΝΤ1 στην αρχισυντάκτριά του, την οποία δεν δίστασε να βρίσει on air ενόσω είχαν μια συζήτηση με την ομάδα του στο «Πρωινό».

Σπάνια δημόσια έξοδος Έλληνα ηθοποιού με την όμορφη σύζυγό του

«Με την σύζυγό μου είμαστε και μαζί από τότε που ξεκίνησα, οπότε είναι δίπλα μου σε όλη την πορεία»

Η Τούνη «βασίλισσα» των Airbnb στην Αθήνα

Η διάσημη influencer επένδυσε σε δύο ακίνητα στο κέντρο...

Τα γυρνάει ο σύντροφος της Μυρτώς – Τα μηνύματα τα ξημερώματα και η πρόσκληση στο μοιραίο δωμάτιο

Σε αντιφάσεις φαίνεται να πέφτει ο σύντροφος της αδικοχαμένης...

Η τρανς «Ολίβια» «σπάει» τη σιωπή της μέσα από τις φυλακές – Τι αποκαλύπτει για το μοιραίο βράδυ;

Η 23χρονη τρανς «Ολίβια» είναι το «κλειδί» στην υπόθεση θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά.