Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ξύλο στον ΣΥΡΙΖΑ!

Εντονες αντιδράσεις στην Κ.Ο για τη συμφωνία με τους εταίρους και διαφοροποίηση κορυφαίων στελεχών

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η λίστα Βαρουφάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τα σημεία των μεταρρυθμίσεων που αυτή περιλαμβάνει.
Ενστάσεις, αντιρρήσεις, διαφωνίες αλλά και στήριξη στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμικούς εταίρους εκφράστηκαν στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητάει από τους βουλευτές να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

Στην πολύωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην οποία σχεδόν το σύνολο των βουλευτών ζήτησε να μιλήσει, αυτό που κυριάρχησε ήταν ο προβληματισμός για τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και πώς θα πορευτεί η κυβέρνηση στο κρίσιμο επόμενο τετράμηνο. Εκτός από τις διαφοροποιήσεις κορυφαίων στελεχών, όπως οι Π. Λαφαζάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου, πάνω από 20 βουλευτές ψήφισαν «παρών» και άλλοι 10 «κατά», ενώ σκοπίμως απουσίαζαν τουλάχιστον άλλοι 10 βουλευτές.
Αρχικά η ηγεσία ήθελε η συμφωνία να εγκριθεί σε ονομαστική ψηφοφορία από την Κ.Ο.

Η συνεδρίαση ανέδειξε ρωγμές στην Κ.Ο., καθώς στην άτυπη ψηφοφορία που διεξήχθη η συμφωνία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αλλά τουλάχιστον πέντε βουλευτές δήλωσαν «κατά» και πολλοί περισσότεροι «λευκό». Σύμφωνα με πληροφορίες,μεταξύ αυτών που ψήφισαν «κατά» είναι οι Στάθης Λεουτσάκος, Ελένη Σωτηρίου, Κώστας Δελημήτρος, Ιωάννα Γαϊτάνη και Δημήτρης Κοδέλλας.

Ο Φλαμπουράρης

Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε τηλεοπτική εκπομπή χθες ανέφερε ότι 18 (από όσους μίλησαν) τάχθηκαν εναντίον ή διατύπωσαν εντονότατο προβληματισμό με τη λίστα Βαρουφάκη. Ωστόσο υποστήριξε ότι όσοι διαφώνησαν δεν θα ψήφιζαν αρνητικά στη Βουλή. Συγκεκριμένα εκτίμησε ότι σε περίπτωση ψηφοφορίας, δεν θα ήταν πάνω από τρεις τέσσερις αυτοί που θα ψήφιζαν κατά της συμφωνίας.
Οπως και να ‘χει πάντως, ο πονοκέφαλος της ηγεσίας δεν είναι τόσο για τους περίπου 20 βουλευτές που ψήφισαν «λευκό» ή «κατά» (αν και οι εκδοχές της κάθε πλευράς διαφέρουν κατά 10 ψήφους) όσο η ηχηρή διαφοροποίηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη που ως υπουργός επέλεξε «λευκό» και όχι «κατά», αλλά κυρίως της πρόεδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία καταψήφισε τη συμφωνία.

Σκληρή κριτική με άρθρο του ο Μηλιός

Σαφείς αποστάσεις από τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου με το Eurogroup έλαβε με νέο άρθρο του ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός. Σε κοινό άρθρο του με τον Σπύρο Λαπατσιώρα και τον Δημήτρη Π. Σωτηρόπουλο ο κ.Μηλιός εντοπίζει… μεγάλα λάθη και μεγάλες υποχωρήσεις στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους χαρακτηρίζοντας -μεταξύ άλλων- απροετοίμαστο τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος δεν είχε σχέδιο! Σύμφωνα με τον κ.Μηλιό, η κυβέρνηση έδωσε πολύ μεγάλο βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, όπως π.χ. το επεισόδιο με τον πρόεδρο του Eurogroup Γ. Ντάισεμπλουμ, γεγονός που επέδρασε, όπως λέει, αρνητικά.
«Είναι εύκολα κατανοητό πώς αυτή η κακά στημένη διαπραγμάτευση, παρά τις εργατοώρες που αφιέρωσαν οι πρωταγωνιστές της, είχε τα χαρακτηριστικά άλματος με δεμένα μάτια. Επίσης οι διαφορές, οι κακοί χειρισμοί και οι μετατοπίσεις έδειξαν στους εταίρους ότι η ελληνική πλευρά είναι επιδεκτική χειρισμών» τονίζει -μεταξύ άλλων- ο κ.Μηλιός.

Ελενα Σολωμού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...