Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ολυμπιονίκης στη σπείρα με τις Γεωργιανές

Ο παλαιστής Αφταντίλ Ξανθόπουλος φέρεται ως ο εγκέφαλος της αδίστακτης συμμορίας με τις υπηρέτριες, που ρήμαζε ηλικιωμένους

Τον κόσμο του αθλητισμού (και όχι μόνο) συγκλονίζει η συμμετοχή του ολυμπιονίκη παλαιστή Αφταντίλ Ξανθόπουλου στην αδίστακτη συμμορία με τις Γεωργιανές οικιακές βοηθούς! Μάλιστα ο Ξανθόπουλος, που κατέκτησε την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, εμφανίζεται ως ο αρχηγός της σπείρας που εισέβαλλε σε σπίτια ανυποψίαστων ηλικιωμένων και τους λήστευε. Το άλλοτε «χρυσό παιδί» της πάλης και σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού (!) συνελήφθη μαζί με δέκα συνεργούς του (όλοι τους Γεωργιανοί), οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε τουλάχιστον εννέα διαρρήξεις και ληστείες, όπως αποκάλυψε με χθεσινό δημοσίευμα η εφημερίδα «Real News». Ο Ξανθόπουλος που γεννήθηκε στη Γεωργία στις 16 Νοεμβρίου του 1971 και ήρθε στη χώρα μας το 1993. Σύντομα άρχισε τις προπονήσεις του σε τοπικό σωματείο και οι επιδόσεις του του άνοιξαν την πόρτα της εθνικής ομάδας. Δύο φορές κατετάγη 4ος στις βαριές κατηγορίες, τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1999 όσο και στο Ευρωπαϊκό του 2000.

edwerfr 3Το 2000 η αθλητική καριέρα του απογειώνεται, καθώς κατακτά την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Ακολουθούν το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2001, η 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Πάλης το 2002 στην Τεχεράνη και το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2005.

Ωστόσο το πέρασμα στην παρανομία και η σύλληψή του ήρθαν να γκρεμίσουν όσα με κόπο έχτισε τα προηγούμενα χρόνια. Ο 44χρονος πλέον ολυμπιονίκης, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες. Το σχέδιο που προσεκτικά φέρεται ότι είχαν καταστρώσει ο αθλητής και οι συνεργοί του περιλάμβανε την αξιοποίηση τεσσάρων γυναικών από τη Γεωργία, οι οποίες παρουσιάζονταν στους ηλικιωμένους ως οικιακές βοηθοί ή νοσοκόμες.

Το σχέδιο

Οι γυναίκες αυτές, αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη των υποψήφιων θυμάτων, παρείχαν πληροφόρηση εκ των έσω στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας για την οικονομική και οικογενειακή κατάστασή τους. Στη συνέχεια, αφού είχαν συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, έριχναν υπνωτικό στο φαγητό των ανυποψίαστων ηλικιωμένων και άνοιγαν την πόρτα στους συνεργούς τους που έκαναν φύλλο και φτερό τα σπίτια τους. Στην τελευταία ληστεία που κατηγορούνται ότι διέπραξαν, σε σπίτι 74χρονης στην Αγία Παρασκευή τον Ιανουάριο του 2015, δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν βία, καθώς το θύμα -παρά το υπνωτικό που της έριξαν- αντιλήφθηκε την παρουσία τους.

Τότε εκείνοι τη φίμωσαν και την έδεσαν, και στη συνέχεια αφαίρεσαν το ποσό των 3.600 ευρώ. Ενα μήνα νωρίτερα, και πάλι κάνοντας χρήση βίας, είχαν δέσει ηλικιωμένη 83χρονη στο διαμέρισμά της στο Μαρούσι και της απέσπασαν 2.000 ευρώ.

Προς το παρόν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει σύνδεση της εν λόγω σπείρας με τη συμμορία των άγριων ληστών που βασανίζουν τα θύματά τους με πυρωμένο σίδερο!

Μήνυση και για πλαστογραφία εγγράφωνedwerfr 1

Λίγο μετά τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ κι ενώ η αθλητική καριέρα του βρίσκεται στο απόγειό της αρχίζουν τα πρώτα μπλεξίματα για τον Αφταντίλ Ξανθόπουλο. Εις βάρος του κατατίθεται από συναθλητή του μήνυση για πλαστογραφία εγγράφων ελληνοποίησης. Το 2001 ο Ξανθόπουλος καταδικάζεται σε φυλάκιση πέντε μηνών.

Το επόμενο «χτύπημα» έρχεται τον Ιούλιο του 2002, όταν του αφαιρείται η ελληνική υπηκοότητα και κινδυνεύει με απέλαση. Ο αθλητής σώζεται μετά τις επίμονες προσπάθειες της Ομοσπονδίας Πάλης, που τονίζει πόσο σημαντική είναι η παρουσία του στον αθλητισμό. Δύο χρόνια μετά η ομοσπονδία ανακοινώνει την επ’ αόριστον αποβολή του από την εθνική ομάδα, εξαιτίας της χρήσης κάνναβης. Το 2005 κάνει comeback φέρνοντας το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...