Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

«Παιχνίδια» συνωμοσίας γεμάτα αίμα

Κρεμλίνο, ισλαμιστές και εθνικιστές στο «κάδρο» για τον φόνο του Νεμτσόφ, που συγκλονίζει τη Ρωσία

Με πορτρέτα του, λουλούδια και ρωσικές σημαίες δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι πλημμύρισαν τη γέφυρα και τους γύρω δρόμους στη Μόσχα, όπου άγνωστοι έκοψαν το νήμα της ζωής του Μπόρις Νεμτσόφ, ενώ συγκέντρωση έγινε και στην Αγία Πετρούπολη. Αίτημα των διαδηλωτών ήταν να έρθει στο φως η αλήθεια για την ταυτότητα και τα κίνητρα των δολοφόνων. h547ur6yh 3Και μπορεί πολλοί να μιλούν για το «προφανές» κατηγορώντας τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του πολιτικού αντιπάλου του και επικριτή του, αυτή η άποψη όμως ικανοποιεί προς το παρόν μόνο το θυμικό.

Ο Νεμτσόφ είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του επικρίνοντας τη ρωσική ηγεσία και η άποψη για το «προφανές» στηρίζεται σε πληροφορίες που θέλουν τον εκλιπόντα να είχε στοιχεία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, που θα έφερναν σε δύσκολη θέση το Κρεμλίνο.

Φερόταν μάλιστα έτοιμος να τα αποκαλύψει εκδίδοντας σχετικό βιβλίο. Ουδείς όμως έχει αποδείξεις γι’ αυτό το σενάριο. Προς το παρόν οι έρευνες κινούνται προς πάσα κατεύθυνση.

h547ur6yh 1Μεταξύ των πρώτων ανθρώπων που έδωσαν πληροφορίες είναι η φίλη του, με την οποία περπατούσε όταν έγινε η επίθεση. Οπως κατέθεσε η Αννα Ντουρίτσκαγια, τον περίμενε σε εμπορικό κέντρο απέναντι από το Κρεμλίνο. Αφού ολοκλήρωσαν το δείπνο τους σε εστιατόριο, έφυγαν για το σπίτι του που απείχε περίπου 750 μέτρα.

Διασχίζοντας τη γέφυρα New Moskva ο Νεμτσόφ δέχτηκε πυρά από άτομα που επέβαιναν σε διερχόμενο λευκό όχημα χωρίς πινακίδες. Εκτός λοιπόν του προφανούς σεναρίου, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο δράστες της επίθεσης να είναι ισλαμιστές ή εθνικιστές που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της Ρωσίας. 

Τον ίδιο στόχο θα είχαν επίσης Ουκρανοί, που δεν αποκλείεται να χρησιμοποίησαν την Ντουρίτσκαγια χωρίς να το γνωρίζει. Τέλος, υπάρχει το σενάριο η εντολή για τη στυγερή δολοφονία να δόθηκε από κύκλους της ίδιας της αντιπολίτευσης, στην οποία μετείχε ο Νεμτσόφ, ώστε να προκληθεί αναταραχή στο Κρεμλίνο και να ενισχυθεί η αντιπολίτευση με την εμφάνιση ενός καινούργιου πολιτικού προσώπου. «Υπολογίζουμε ότι περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι βρίσκονται εδώ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλεξάντρ Ρικλίν, ένας από τους διοργανωτές της χθεσινής πορείας στη Μόσχα. Η αστυνομία, από την πλευρά της, έκανε λόγο για 16.000 ανθρώπους. «Δεν φοβάμαι», «πέθανε για το μέλλον της Ρωσίας», «δολοφονήθηκε για μια ελεύθερη Ρωσία», «οι σφαίρες αυτές προορίζονται για τον καθένα εξ ημών» ήταν μερικά από τα συνθήματα που έγραφαν τα πανό και τα πλακάτ των διαδηλωτών, που φώναζαν το σύνθημα «Ρωσία χωρίς τον Πούτιν». Στην Αγία Πετρούπολη περισσότεροι από 6000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Νεμτσόφ.

Το μοντέλο και η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη
h547ur6yh 4
Η όμορφη Ουκρανή που συστήνεται ως μοντέλο και ηθοποιός χωρίς να έχει εξασκήσει το δεύτερο επάγγελμα, ενώ το πρώτο το έκανε μάλλον για πολύ λίγο, ήταν επίσημη αγαπημένη του 55χρονου Μπόρις Νεμτσόφ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. 

Η 23χρονη Αννα Ντουρίτσκαγια έχασε δηλαδή για περίπου ένα χρόνο το «προνόμιο» να παρευρίσκεται στο τραπέζι γενεθλίων που έκανε ο Ρώσος πολιτικός πριν από πέντε χρόνια για να γιορτάσει τα 50 του. Εκεί, όπως έγραψε η εφημερίδα «Observer», είχε συγκεντρώσει τις γυναίκες και τα παιδιά του. Και δεν ήταν λίγες -νόμιμες και παράνομες- οι κοπέλες που βρέθηκαν δίπλα του ή του πρόσφεραν τη χαρά της πατρότητας.

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Μπόρις Γέλτσιν είχε τρεις κόρες κι έναν γιο. Ισως μάλιστα αυτός να ήταν ο λόγος για τον οποίο η Ντουρίτσκαγια έκανε έκτρωση πριν από μερικούς μήνες στην Ελβετία, με τον Νεμτσόφ να καλύπτει τα έξοδα. Ουδείς γνωρίζει αν την ανάγκασε ή συμφώνησε κι εκείνη πως ο Ρώσος πολιτικός είχε ήδη αρκετά παιδιά για να αποκτήσει άλλο ένα.

Η μητέρα της 23χρονη Ουκρανής, η Ινα Ντουρίτσκαγια, επιβεβαίωσε τα περί εγκυμοσύνης, έσπευσε όμως να σημειώσει πως δεν είχε κουβεντιάσει το θέμα με την κόρη της ή τον Μπόρις, όπως είπε χαρακτηριστικά. Αποκάλυψε δε πως ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο τηλεφώνησε η νεαρή Αννα αμέσως μετά τη δολοφονία του Νεμτσόφ. Η μητέρα της τη συμβούλεψε να περιμένει την αστυνομία και να απαντήσει σε ό,τι τη ρωτήσουν.

Γιάννης Δουνδουλάκης 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...