Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

Οι ατρόμητοι γητευτές που «δαμάζουν» τα… φίδια!

Η φάρμα στην Μπανγκόκ, με τους ξεναγούς να ταξιδεύουν τους επισκέπτες στον κόσμο των ερπετών

Γνωρίζατε ότι η βασιλική κόμπρα έχει τόσο ισχυρό δηλητήριο ώστε μπορεί να σκοτώσει ελέφαντα ή ότι το αντίδοτο για το δηλητήριο των φιδιών γενικότερα παράγεται έπειτα από έγχυσή του σε άλογα; Εχετε ακούσει ποτέ ότι τα φίδια έχουν δύο μόρια, τα οποία εναλλάσσουν από ζευγάρωμα σε ζευγάρωμα;

Ολα αυτά -και πολλά περισσότερα- μπορούν να μάθουν όσοι επισκέπτονται τη Φάρμα Φιδιών στην Μπανγκόκ, όπου γίνεται μια πολύ συστηματική παρουσίαση των χαρακτηριστικών των διαφορετικών ειδών φιδιών που υπάρχουν στην Ταϊλάνδη, τα οποία υπολογίζονται στα 200, 60 εκ των οποίων είναι δηλητηριώδη.

Αντίδοτο

Η Φάρμα Φιδιών του Ινστιτούτου της Βασίλισσας Saovabna ιδρύθηκε το 1923 υπό την αιγίδα της μοναρχίας της χώρας, όταν διαπιστώθηκε ότι τα εισαγόμενα αντίδοτα δεν ήταν αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση των τσιμπημάτων από τα ντόπια φίδια. Εκτοτε, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό της Ταϊλάνδης, η Φάρμα Φιδιών παράγει αντίδοτα για το δηλητήριό τους για ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ασία και ενημερώνει το κοινό για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εν λόγω ερπετών της χώρας. Στους εξωτερικούς χώρους του οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν πύθωνες και κόμπρες σε περιβάλλον που αντιγράφει σε μεγάλο βαθμό το φυσικό τους. Επίσης, υπάρχει μια αρένα στην οποία γίνονται επιδείξεις με φίδια από επιδέξιους γητευτές και δίνεται η ευκαιρία στους τολμηρούς επισκέπτες να ακουμπήσουν τα ερπετά.

Το κτίριο έχει δύο ορόφους. Στον πρώτο μπορεί να βρει κανείς 35 διαφορετικά είδη ζωντανών φιδιών, έξω από το κλουβί των οποίων υπάρχουν πινακίδες με λεπτομερείς πληροφορίες γι’ αυτά. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν στο ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο τη διαδικασία εξαγωγής δηλητηρίου, η οποία εξηγείται από τους ειδικούς τόσο στα ταϊλανδέζικα όσο και στα αγγλικά.

Για λόγους ασφαλείας, ανάμεσα στους ανθρώπους του κέντρου που κρατούν τα φίδια και τους επισκέπτες παρεμβάλλεται ένα τζάμι, που επιτρέπει ωστόσο να παρακολουθεί κανείς με κάθε λεπτομέρεια τα βήματα. Αφού συγκεντρώνουν το δηλητήριο από τρία διαφορετικά φίδια, τα οποία το απελευθερώνουν στην προσπάθειά τους να δαγκώσουν επειδή νιώθουν απειλητική την παρουσία των ανθρώπων που τα κρατούν, κάνουν έγχυση μικρών ποσοτήτων του σε άλογα, ώστε αυτά να παράγουν αντισώματα. Τα τελευταία στη συνέχεια απομονώνονται από το αίμα τους και μετατρέπονται σε ορό που σώζει ανθρώπινες ζωές.

Κατερίνα Νικολοπούλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...