Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Με πείσμα, γούρι, «Jazz & συρτάκι»

Η Θωμαή Απέργη λίγο πριν από τον ελληνικό τελικό της Eurovision μιλάει και για τις φήμες περί νευρικής ανορεξίας

Με «Jazz & συρτάκι» θα δοκιμάσει την τύχη της η Θωμαή Απέργη στον ελληνικό τελικό της Eurovision που θα μεταδοθεί απόψε, στις 21.00, από τη ΝΕΡΙΤ σε απευθείας σύνδεση από το Εναστρον. Μιλώντας στην «Espresso» λίγες ώρες πριν από τη λαμπερή βραδιά η τραγουδίστρια δηλώνει ότι θα βάλει τα δυνατά της για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για την Αυστρία, αποκαλύπτει το γούρι της και διαψεύδει μια και καλή τις φήμες περί νευρικής ανορεξίας.

«Αν πάω στη Βιένη, θα φωνάξω σίγουρα “Greece, raise your voice”. Πιστεύω πως είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να ακουστεί αυτό. Δεν είμαι κομματικοποιημένη, είμαι όμως πολιτικοποιημένη. Αγαπώ την πατρίδα μου και θεωρώ ότι το τραγούδι “Jazz & συρτάκι” δείχνει αυτό ακριβώς το φως που έχει η Ελλάδα» λέει η Θωμαή, που είχε δοκιμάσει τις δυνάμεις στην προκριματική φάση της διοργάνωσης και το 2013 με το «One last kiss».

Αυτήν τη φορά η συμμετοχή της «παντρεύει» την jazz με το συρτάκι, συνδέοντας έτσι τους swing ήχους με το μπουζούκι και δημιουργώντας ένα εξωστρεφές άκουσμα. «Η ιδέα ήταν του διευθυντή της εταιρίας μου, της Panik Records, Γιώργου Αρσενάκου και με δελέασε από την πρώτη στιγμή. Οταν έμαθα και τους συντελεστές ένιωσα πλέον σίγουρη ότι θέλω να συμμετάσχω με αυτό το κομμάτι. Τη μουσική έγραψε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, τους στίχους ο Γιάννης Σίννης και την ενορχήστρωση έκανε ο Κώστας Αγέρης» συνεχίζει η Θωμαή. Η ίδια θα εμφανιστεί στο stage φορώντας δημιουργία του Δημήτρη Πέτρου και το γούρι της. «Είναι ένα ματάκι που μου χάρισε η καλύτερή μου φίλη, η κοσμηματοποιός Νάντια Μπελέ». Κοντά της θα είναι και η μητέρα της, η οποία έφτασε από την Τήνο για τον διαγωνισμό.

Αναμνήσεις

Η πιο έντονη ανάμνηση που έχει η Θωμαή από τη Eurovision είναι η νίκη της Ελενας Παπαρίζου το 2005. «Φοιτούσα στη Β’ Λυκείου τότε και δεν πήγα να δώσω εξετάσεις στη Φιλοσοφία. Εκανα την άρρωστη για να δω την Ελενα να σηκώνει το τρόπαιο. Ηταν η μοναδική κοπάνα που έχω κάνει στη ζωή μου» αναφέρει.

Σχετικά με τις φήμες περί νευρικής ανορεξίας που κυκλοφόρησαν για εκείνη πριν από λίγο καιρό, η Θωμαή είναι κατηγορηματική. «Με την παιδεία που διαθέτω, ένας από τους βασικούς στόχους μου -ούσα σ’ αυτόν τον χώρο ως ένα πρόσωπο που προβάλλεται από τα media- είναι να δίνω ένα υγιές πρότυπο στα παιδιά. Γι’ αυτό, όταν μου ζητούν αυτόγραφα, τους γράφω πάντα “υγεία, αγάπη και να διαβάζεις”. Σαφώς προσέχω τον εαυτό μου, αλλά δεν έφτασα ποτέ στα πρόθυρα της ανορεξίας. Τρώω και μάλιστα πολύ! Απλώς υπάρχει άλλο θέμα υγείας. Εχω υπερθυρεοειδισμό και σε συνδυασμό με το τρέξιμο της δουλειάς έχασα κάποια κιλά. Το αντιμετωπίζω με αγωγή, όπως και πολύς κόσμος. Νομίζω ότι ένα άτομο που πάσχει από ανορεξία δεν θα μπορούσε να έχει την ενέργεια που έχω εγώ» σημειώνει.

Εμφάνιση-έκπληξη της Παπαρίζου

Ως άλλη Conchita Wurst -χωρίς το μούσι φυσικά- θα εμφανιστεί η Ελενα Παπαρίζου στον αποψινό ελληνικό τελικό της Eurovision. Γιορτάζοντας την επέτειο των δέκα χρόνων από τη νίκη της στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, η «Number One» του 2005 θα κάνει ένα δυνατό guest τραγουδώντας, μεταξύ άλλων, το «Rise like a Phoenix», το οποίο ανέδειξε πέρυσι την Conchita σε θριαμβευτική νικήτρια. Την παρουσίαση της λαμπερής βραδιάς έχουν αναλάβει οι φιλενάδες της ελληνικής showbiz Μαίρη Συνατσάκη και Ντορέττα Παπαδημητρίου. Εκτός από τη Θωμαή Απέργη, την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην 60ή Eurovision διεκδικούν επίσης η Shaya με το τραγούδι «Sunshine», οι C:Real με το «Crash and Burn», ο Barrice με το «Ela» και η Μαρία-Ελενα Κυριάκου με το «One last breath».

Ηλίας Μαραβέγιας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...