Μαμάδες σε ρόλο επίδοξων «007»!

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες αναζητούν νέας γενιάς πράκτορες για στρατολόγηση και εστιάζουν σε «υπεράνω πάσης υποψίας» μητέρες μέσης ηλικίας

Μητέρα μέσης ηλικίας και δημοφιλής στον κύκλο της είναι το προφίλ της νέας γενιάς πρακτόρων που αναζητούν οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας. Σκοπεύουν δε να καλύψουν αυτό το κενό στην ποικιλία του προσωπικού τους στρατολογώντας γυναίκες από σάιτ για μαμάδες!
Η Επιτροπή Πληροφοριών και Ασφάλειας, η οποία εποπτεύει το έργο των τριών μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας, αναφέρει στην έκθεσή της ότι είναι κρίσιμης σημασίας στις υπηρεσίες αυτές να εργάζονται διαφορετικού τύπου άνθρωποι. Με αυτόν τον τρόπο θα καλύπτεται το ευρύ φάσμα απειλών που αντιμετωπίζει η εθνική ασφάλεια.

«Αν όλοι οι επαγγελματίες των μυστικών υπηρεσιών προέρχονται από το ίδιο καλούπι, μοιράζονται κοινό παρελθόν και έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, τότε είναι πιθανό να έχουν κοινές προκαταλήψεις, τις οποίες δεν αντιλαμβάνονται» δήλωσε η Χέιζελ Μπλερς, μέλος της επιτροπής, που προφανώς δεν βλέπει τη χρησιμότητα οι υπηρεσίες να γεμίσουν με περισσότερους μιμητές του Τζέιμς Μποντ. Επισημαίνει δε ότι παρά το γεγονός πως δύο γυναίκες έχουν διατελέσει επικεφαλής της ΜΙ5, ακόμα κι αυτές, λόγω του περιβάλλοντος στο οποίο εκπαιδεύονται και λειτουργούν, «έχουν πολύ παραδοσιακή αντρική νοοτροπία και απόψεις».

Από τους 12.000 υπαλλήλους που εργάζονται στις μυστικές υπηρεσίες μόνο το 37% είναι γυναίκες, ενώ στον υπόλοιπο βρετανικό δημόσιο τομέα το σχετικό ποσοστό ανέρχεται σε 53%. Αυτό πρέπει να αλλάξει, σύμφωνα με την έκθεση της κοινοβουλευτικής αρμόδιας επιτροπής, η οποία δείχνει ως πεδίο πρακτορικής δόξας λαμπρό αυτό των μαμάδων.

«Γυναίκες ή μητέρες μέσης ηλικίας ή στα μέσα της καριέρας τους έχουν πολύτιμη εμπειρία ζωής και ενδέχεται να προσφέρουν μια ανεκμετάλλευτη πηγή στρατολόγησης» εξηγεί η Μπλερς. Ως παράδειγμα πεδίου στρατολόγησης αναφέρεται χαρακτηριστικά το Mumsnet, ένα από τα μεγαλύτερα σάιτ για γονείς στη Βρετανία, στο οποίο υπάρχουν φόρα συζήτησης όπου οι γονείς ανταλλάσσουν απόψεις και συμβουλές για διάφορα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά. Το σύμβολό του μάλιστα, που δείχνει μαμάδες να κρατάνε παιδιά και μπιμπερό, θυμίζει πολύ έντονα την αρχική αφίσα της σειράς «Οι άγγελοι του Τσάρλι»!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ