Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Ελένη Φιλίνη: «Δεν βρέθηκε ο άνδρας που θα με συναρπάσει»

Η Ελένη Φιλίνη μιλά για μια υπόθεση που την εξόργισε, θυμάται τη λατρεμένη μητέρα της και το παρελθόν και αποκαλύπτει τη συνταγή της νεανικής εμφάνισής της

Την καλύτερη φάση της ζωής της -από επαγγελματικής πλευράς και όχι μόνο- διανύει η Ελένη Φιλίνη. Η μελαχρινή καλλονή, το… αντράκι της ελληνικής showbiz, όπως την αποκαλούν οι συνάδελφοί της, αφού ο λόγος της είναι… συμβόλαιο, έχει βρει την εσωτερική ισορροπία της που αντανακλάται στο πάντα νεανικό look της. «Ο χρόνος δεν περνάει από πάνω μου, διότι δεν τον αφήνω να με επηρεάσει. Και γριά, αν θέλει ο Θεός, έτσι θα είμαι: μια ώριμη, γλυκιά κυρία…» δηλώνει η ηθοποιός στην «Espresso» τονίζοντας ότι δεν έχει κάνει ούτε μία φορά μπότοξ.

Από τον
Αλκίνοο Μπουνιά
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

4r5tw45 4Οσο για τις σχέσεις της με το αντρικό φύλο, δεν το κρύβει ότι ποικίλλουν, αφού άλλοτε είναι… πανθηράκι και άλλοτε γατούλα. Αποκαλύπτει οργισμένη πως στο παρελθόν σκέφτηκε να υιοθετήσει ένα κακοποιημένο αγοράκι, αλλά σκόνταψε στη νομοθεσία που δεν επιτρέπει τις υιοθεσίες σε ανύπαντρες μητέρες.

Από τα πρώτα βήματά της εκτός από τον χορό ασχολήθηκε με το καράτε, στο οποίο γρήγορα απέκτησε μαύρη ζώνη. Οπως εξομολογείται, δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνει χρήση των ικανοτήτων της στην πολεμική τέχνη για κάποια προσωπική υπόθεσή της.

«Είμαι ενάντια σε κάθε μορφή βίας και με το καράτε δεν ασχολήθηκα για να παίζω ξύλο στον δρόμο ή οπουδήποτε αλλού, αλλά διότι μου αρέσει ως είδος άθλησης. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω νιώσει φόβο ή αντιμετωπίσει κάποιο άσχημο συμβάν στον δρόμο όταν κυκλοφορώ μόνη μου και εύχομαι αυτό να μη συμβεί ποτέ» υποστηρίζει η Ελένη, η οποία από τα πρώτα βήματά της έως σήμερα παραμένει σταθερή στο μαύρο χρώμα των μαλλιών της, κλείνοντας πάντα τα αυτιά της στους στιλίστες που πιστεύουν ότι το ξανθό μαλλί είναι πιο sexy.

«Εχω φορέσει ξανθές περούκες για διάφορους ρόλους μου, αλλά τα μαλλιά μου δεν θα τα κάψω με το ντεκαπάζ για να τα βάψω ξανθά επειδή αυτό επιτάσσει η μόδα. Αλίμονο αν το χρώμα της τρίχας μάς κάνει σέξι!» λέει γελώντας.

Ο θάνατος της μητέρας της πριν από πέντε χρόνια ήταν για εκείνη μια μεγάλη απώλεια, την οποία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ. «Επειδή ο μπαμπάς μου είχε πάει μετανάστης στον Παναμά κι έφυγε νωρίς από τη ζωή, με αποτέλεσμα να στερηθώ την πατρική φιγούρα, προσκολλήθηκα στη μητέρα μου, με την οποία ζούσα μέχρι που πέθανε. Η μητέρα μου, της οποίας ο χαμός μού άφησε τεράστιο κενό, ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που με ήξερε καλά. Για να καταλάβετε, επειδή είμαι απρόβλεπτη και… πολλά πράγματα μαζί, έλεγε πάντα για εμένα το εξής: “Εκανα ένα παιδί, αλλά είναι σαν να έχω κάνει δέκα”».

4r5tw45 2Η «αιώνια έφηβη» Ελένη Φιλίνη μας εξηγεί ότι το μόνιμο ερώτημα που της θέτουν γνωστοί και φίλοι είναι πώς καταφέρνει να διατηρεί τη νεανική εμφάνισή της, ωστόσο εκείνη δεν έχει να αποκαλύψει κάποιο σημαντικό μυστικό. «Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που κάνω για την εμφάνισή μου. Νομίζω πως υπάρχει ένα μυστικό και αυτό είναι πως τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Ως χαρακτήρας είμαι αληθινή, ανεξάρτητη και δεν μου αρέσει να καταπιέζομαι. Πάνω απ’ όλα όμως, ο χρόνος -που είναι σχετικός- δεν με απασχόλησε ποτέ. Είμαι εργασιομανής, τρέχω από το πρωί έως το βράδυ και αυτό το γεγονός ίσως δεν με αφήνει να σκεφτώ ότι μεγαλώνω. Αλλωστε ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που κρύβουν ένα παιδί μέσα τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω την ωριμότητα της σκέψης και την εμπειρία της ζωής» μας λέει και προσθέτει ότι για τη διατήρηση της σιλουέτας της δεν κάνει ιδιαίτερη δίαιτα, αν εξαιρέσουμε ότι συνήθως αποφεύγει την κατανάλωση κρέατος.

4r5tw45 8«Επειδή ασχολούμαι με τα ζώα δεν θέλω να τρώω πολύ κρέας και θα το είχα κόψει εντελώς, αν δεν είχα αναιμία, διότι τελικά και αυτό το λίγο που τρώω με… τρώει που λένε, αφού το κάνω με βαριά καρδιά. Κατά τα άλλα, καταναλώνω σαλάτες, ξηρούς καρπούς, φρούτα δεν τρώω και παρότι εδώ και δώδεκα χρόνια κατάφερα να κόψω το τσιγάρο, είμαι επιρρεπής στα γλυκά. Είμαι πολύ γλυκατζού, δεν μπορώ να την κόψω αυτή τη συνήθεια».

Οι συνεργασίες τη δεκαετία του ’80 και η καλλιτεχνική της «Εκφραση»

Η Ελένη Φιλίνη μπήκε από μικρή στη showbiz ως χορεύτρια, αλλά πολύ γρήγορα πέρασε στην ηθοποιία. Εχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου.

«Στη δεκαετία του ’80, όταν ξεκίνησα, ζούσαν ακόμη θρύλοι του εγχώριου θεάματος, όπως ο Ντίνος Ηλιόπουλος, με τον οποίο δούλεψα κι έχω να πω τα καλύτερα λόγια. Ολη η ευγένεια του κόσμου συσσωρευμένη πάνω του. Τον πατούσες και σου ζητούσε συγγνώμη» θυμάται.

Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στο έργο «Τρεις κόρες εν καμίνω» με την Τζέση Παπουτσή και την Πωλίνα, στο Shamone, αλλά και στη μουσική σκηνή Εκφραση, όπου τραγουδάει μαζί με τον Γιώργο Σαλαμπάση. Η ίδια δεν κρύβει τη χαρά της που μία από τις τελευταίες κινηματογραφικές δουλειές της, η ταινία «Αποπληρωμή», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λεονταρίτη, απέσπασε το δεύτερο βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χιούστον.

Το κεφάλαιο μητρότητα και η ιστορία που τη συγκίνησε!

Η Ελένη μιλά δίχως περιστροφές και για το κεφάλαιο γάμος. «Εως τώρα δεν έχω παντρευτεί, επειδή δεν έτυχε -και προφανώς δεν βρέθηκε- αυτός που θα μπορούσε να με κάνει να ζήσω μια ζωή μαζί του. 4r5tw45 3Η αλήθεια είναι πως δεν συμβιβάζομαι και δεν είμαι και ο πιο εύκολος άνθρωπος του κόσμου, αφού δεν μπορώ την καταπίεση. Ασε που είμαι και απρόβλεπτη και γι’ αυτό δεν μπορώ να σου πω ότι έχω αποκλείσει το να παντρευτώ στο μέλλον. Αλλωστε μικρή είμαι ακόμη, μου… φαίνεται κιόλας, και νυφικά έχω φορέσει δυο τρεις φορές σε δουλειές μου (γέλια…). Πάντως είναι τραγικό να παντρεύεσαι κάποιον για να μην είσαι μόνη σου και στο τέλος να χωρίζεις -το χειρότερο έχοντας και παιδιά- με βρισιές και μπουνιές. Εγώ, ύστερα από πολλή δουλειά με τον εαυτό μου, έχω καταφέρει να είμαι καλά με την Ελένη. Το βασικό είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Οταν είμαι σε μια σχέση θέλω τα πράγματα να είναι κάθε μέρα όπως την πρώτη μέρα. Οταν τα πράγματα λιμνάζουν, τότε φεύγω και λέω “καλύτερα να είμαι μόνη μου”» τονίζει. Οσο για τη μητρότητα, είναι κάτι που στο παρελθόν την είχε απασχολήσει, αφού θέλησε να υιοθετήσει ένα παιδάκι για το οποίο είχε διαβάσει στις εφημερίδες ότι βρέθηκε εγκαταλειμμένο και κακοποιημένο. «Συγκινήθηκα και πραγματικά, ήθελα να το υιοθετήσω, αλλά σκόνταψα στη στείρα νομοθεσία που θέλει όσους υιοθετούν να είναι παντρεμένοι. Με άλλα λόγια, οι ανύπαντροι είναι ακατάλληλοι για γονείς και τελικά πολλά παιδάκια μεγαλώνουν σε ιδρύματα. Αυτή είναι η υποκρισία της κοινωνίας μας».

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ χρυσά μαχαιροπίρουνα»

«Στις σχέσεις μου είμαι άλλοτε πανθηράκι και άλλοτε γατούλα!» παραδέχεται η δημοφιλής ηθοποιός και προσθέτει: «Πάντως αυτό που με ενδιαφέρει στους ανθρώπους δεν είναι τα χρήματά τους, αλλά το τι έχουν να μου δώσουν ως άνθρωποι. Για εμένα εκεί είναι η ουσία. Οσα χρήματα και να έχεις, δεν αγοράζονται πράγματα που έχουν πραγματική αξία όπως είναι ο σεβασμός, η εκτίμηση, ο έρωτας και η αγάπη. Για εμένα αυτά έχουν αξία για να είμαι ευτυχισμένη. Είτε τρως με χρυσά είτε με πλαστικά κουτάλια, το φαγητό έχει την ίδια γεύση. Στον εγκέφαλο είναι το πρόβλημα όλων εκείνων που θέλουν τα χρυσά μαχαιροπίρουνα».
4r5tw45 10 
Περισσότερες φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...