Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

Δημοσιογραφικό «απάγγειο» στην… Αίγινα

Το ζευγάρι που άφησε την πολύβουη Αθήνα και εκδίδει κάθε μήνα το «Saronic Magazine»

Πέρασαν χρόνια ολόκληρα στο ρεπορτάζ, η μία στα δικαστήρια καλύπτοντας κάθε μεγάλη δίκη (πρώτα για τη «Βραδυνή» και μετά για τα «ΝΕΑ») και ο άλλος καταγράφοντας και σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις σε πασίγνωστα μέσα ενημέρωσης. Ξαφνικά όμως πριν από τέσσερα χρόνια η Σίλα Αλεξίου και ο Γιάννης Προβής έριξαν «μαύρη πέτρα» στην Αθήνα και ταυτόχρονα στο καθημερινό άγχος και στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.
4reqw34etwet 4
Ηρεμη ζωή

Βρήκαν απάγγειο στη γραφική Αίγινα όπου συνδυάζουν την ήρεμη ζωή με το μεράκι της δημοσιογραφίας, εκδίδοντας το μηνιαίο περιοδικό free press «Saronic Magazine» που αναζητεί λύσεις για τα προβλήματα του νησιού. Πώς όμως έπειτα από μια γόνιμη θητεία σε κορυφαία μέσα ενημέρωσης το δημοσιογραφικό ζευγάρι πήρε την απόφαση να εγκατασταθεί στο νησί και να ξεκινήσει μια φιλόδοξη εκδοτική προσπάθεια;

«Η έκδοση του μηνιαίου free press “Saronic Magazine” ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2010, όταν ήμουν ακόμη στα “ΝΕΑ”» εξηγεί η Σίλα Αλεξίου και προσθέτει: «Τον Μάρτιο του 2011, έπειτα από 25 χρόνια στην ίδια εφημερίδα, αποφάσισα να αποχωρήσω για να μη ζήσω τα χειρότερα που έβλεπα να έρχονται. Η προοπτική της ζωής στην Αίγινα αποτέλεσε σοβαρό κίνητρο. Με δεδομένο ότι και ο Γιάννης δεν είχε εκείνη την εποχή δουλειά (μετά το κλείσιμο των ΜΜΕ της Γιάννας Αγγελοπούλου) αρπάξαμε τη μεγάλη ευκαιρία να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Αρχές Απριλίου φύγαμε και ασφαλώς δεν το μετανιώσαμε. Και ενώ η Αθήνα είναι τόσο κοντά, προσωπικά την αποφεύγω όσο μπορώ»!4reqw34etwet 5

Η Αίγινα ήταν θέρετρο της καλής κοινωνίας της πρωτεύουσας τη δεκαετία του ’60. Στη συνέχεια πήραν τα σκήπτρα η Υδρα και οι Σπέτσες. Ομως γίνεται πάλι μόδα με αφορμή τον… ΣΥΡΙΖΑ!

«Η Αίγινα δεν ήταν μόνο το θέρετρο της καλής κοινωνίας, αλλά είχε αρχίσει από τις δεκαετίες του ’20 και του ’30 κιόλας να προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών προοδευτικών ανθρώπων της τέχνης και του πνεύματος (Βάρναλης, Καζαντζάκης, Βασιλείου, Νικολάου, Καπράλος, Τσαρούχης, Μόραλης), με αποτέλεσμα παρά τη συντηρητική πολιτική ρίζα της, όλη αυτή η συνάφεια να εξελιχθεί σε μια ανοιχτή κοινωνία. Ας μην ξεχνάμε δε ότι από τη δεκαετία του ’80 η Αίγινα επηρεάστηκε αισθητά από το ρεύμα της “αλλαγής”. Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του (όπως αποκάλυψε το “S.M.”) ήταν από τους πρώτους ανώνυμους Αθηναίους της μεταπολίτευσης που προτίμησαν νωρίς το φως της Αίγινας από τον νεοπλουτισμό της Μυκόνου. Επομένως, αυτή η μόδα φαίνεται να κρατάει χρόνια τώρα!» εξηγεί ο Γιάννης Προβής.

Αγαπημένες συνήθειες

Το δημοσιογραφικό ζευγάρι αποκαλύπτει ότι στην Αίγινα έχει την ευκαιρία να απολαύσει πολλές μικρές αγαπημένες συνήθειες που λατρεύει, αλλά δεν μπορούσε να τις χαρεί στην Αθήνα. «Καταρχήν, κυκλοφορούμε με τα πόδια. Συναντιόμαστε με φίλους χωρίς να έχουν προηγηθεί συνεννοήσεις επί συνεννοήσεων. Πηγαίνουμε συχνά σε όλα τα νησιά και στις νησιωτικές περιοχές του Αργοσαρωνικού: Αγκίστρι, Μέθανα, Πόρο, Υδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη, Πόρτο Χέλι. Σε σύγκριση με τα… δικαστήρια όπου έτρεχα καθημερινά όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι μάλλον καλύτερα! Και το σημαντικότερο, απολαμβάνουμε τη θάλασσα κολυμπώντας καθημερινά από την άνοιξη έως το τέλος του φθινοπώρου. Στη θέα του λιμανιού της Αίγινας από το σπίτι δεν χρειάζεται να αναφερθώ, γιατί θα ζηλέψετε!» λέει γελώντας η Σίλα.

Επείγοντα θέματα

ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ του περιοδικού έχουν σκύψει πάνω από τα πολλά επείγοντα θέματα που «καίνε» όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού και ελπίζουν ότι η νέα κυβέρνηση θα τα λύσει. Οταν μάλιστα συναντήσουν τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Γιάνη Βαρουφάκη που επισκέπτεται τακτικά το νησί, θα τους ζητήσουν να τα επιλύσουν άμεσα, όπως διαβεβαιώνει ο Γιάννης: «Πρώτο, να τελειώνουμε με τον αγωγό του νερού, που μάλλον δρομολογείται από την Περιφέρεια Αττικής. Και ύστερα βέβαια θα τους ζητούσα την άμεση επίλυση χρόνιων προβλημάτων: αποχέτευση, αποκομιδή σκουπιδιών, δρομολόγηση χωροταξικού σχεδίου, αισθητική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου και το έντονο κυκλοφοριακό στο λιμάνι, προβλήματα που θα έλεγε κανείς ότι έχουν ωριμάσει στη συνείδηση των πολιτικών. Αυτό που επείγει είναι η ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Αίγινας με τα άλλα νησιά. Είναι κρίμα ένα τόσο όμορφο νησί και τόσο κοντά στην Αττική να μην μπορεί να απογειωθεί τουριστικά, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε υποδομές».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...