Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ο επίμονος αστυνομικός

Εψαχνε επί τέσσερις μήνες τον ληστή που του είχε «φύγει» στα δικαστήρια της Ευελπίδων και τελικά…

Τέλος στους εφιάλτες που στοίχειωναν έναν νεαρό αστυνομικό που υπηρετεί στο τμήμα της Ομόνοιας έβαλε το δικαστήριο επιβραβεύοντας την επιμονή του να αναζητεί επί έναν ολόκληρο χρόνο τον 31χρονο… Χουντίνι (!) που είχε αποδράσει μέσα από τα χέρια του στις 26 Μαρτίου του 2014, όταν τον φρουρούσε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων! Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, στην αίθουσα του οποίου αναβίωσε χθες η απόδραση του κακοποιού, έκρινε αθώο τον αστυνομικό για την κατηγορία της ελευθέρωσης φυλακισμένου από αμέλεια.

Στην απόφαση των δικαστών φαίνεται να μέτρησε το γεγονός πως τελικά ήταν ο ίδιος που, σαν άλλος αστυνόμος Ιαβέρης (καταδιώκει μανιωδώς τον Γιάννη Αγιάννη στους «Αθλίους» του Ουγκό), κατόρθωσε ύστερα από επίμονες έρευνες να εντοπίσει και να συλλάβει τον επικίνδυνο δράστη λίγους μήνες μετά!

«Μόλις είχαμε τελειώσει από το Αυτόφωρο και είχαμε επιβιβάσει τους κρατουμένους στην κλούβα. Ο 31χρονος και άλλος ένας ζητούσαν επίμονα να πάνε στην τουαλέτα. Στην αρχή προσπάθησα να τους αποτρέψω, αλλά τελικά τους μετέφερα στο κτίριο 12, που είναι και το πλησιέστερο» είπε στην απολογία του ο νεαρός αστυνομικός τονίζοντας πως μόλις πέντε αστυνομικοί έπρεπε να φρουρούν εννέα κρατουμένους.

43eq234r 1«Ενώ βρισκόμασταν στον διάδρομο, πριν καν μπει στην τουαλέτα, με μια αστραπιαία κίνηση ο κρατούμενος ξεγλιστρά, βγάζει το χέρι του από τη χειροπέδα, με σπρώχνει και αρχίζει να τρέχει!» συνέχισε περιγράφοντας καρέ καρέ τη σκηνή της ταχυδακτυλουργικής απόδρασης. «Ετρεξα από πίσω του σέρνοντας και τον δεύτερο κρατούμενο που είχα υπό την εποπτεία μου, αλλά έχασα τα ίχνη του. Οργωσα όλη την Ευελπίδων αλλά τίποτα» πρόσθεσε.

Ηταν μικροκαμωμένος 

«Μα πώς είναι δυνατόν; O… φαντομάς ήταν; Πόσο λεπτό καρπό είχε και βγήκε το χέρι από τη χειροπέδα;» αναρωτήθηκε έκπληκτη η πρόεδρος του δικαστηρίου, αναφορικά με τον τρόπο της απόδρασης.

«Είχε λεπτό χέρι, κυρία πρόεδρε, ήταν πολύ μικροκαμωμένος και αδύνατος, αλλά υπάρχουν και τεχνικές!» εξήγησε ο αστυνομικός προσθέτοντας πως «σίγουρα ο 31χρονος θα το είχε δοκιμάσει και όση ώρα βρισκόταν μέσα στην κλούβα, κατά τη μεταφορά του στα δικαστήρια». Οταν επέστρεψε στο τμήμα της Ομόνοιας, ο αστυνομικός έμαθε πως ο συγκεκριμένος κρατούμενος, που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ληστείες, είχε αποδράσει και από το σωφρονιστικό κατάστημα του Ελαιώνα. Εκτοτε έχασε τον ύπνο του (κυριολεκτικά!).

«Δεν μπορούσα καν να κοιμηθώ, τον έψαχνα συνέχεια! Και πού δεν πήγα για να ανακαλύψω τα ίχνη του. Τελικά ψάχνοντας από γνωστούς στην Ομόνοια, πληροφορία στην πληροφορία, τον εντόπισα στην πλατεία Βάθη» είπε ο αστυνομικός εξηγώντας πώς κατάφερε να τσακώσει τον αναζητούμενο, ψάχνοντας ακόμη κι όταν ήταν εκτός υπηρεσίας.

Μετά τη σύλληψή του ο νεαρός «φαντομάς» είχε εξηγήσει στους συναδέλφους του πώς δραπέτευσε: «Δεν το είχα προσχεδιάσει. Συνοδευόμουν από έναν αστυνομικό. Γύρισα τον καρπό μου μέσα στον κρίκο της χειροπέδας και άρχισα να τρέχω!» είπε ο 31χρονος.

Μάλιστα υποστήριξε πως κρυβόταν επί πέντε ώρες σε ένα από τα κτίρια της Ευελπίδων και στη συνέχεια έφυγε σαν κύριος!

Ντέμη Ντάβαρη 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...