Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

«Πόλεμος» ταξιτζήδων για ένα.. κρουαζιερόπλοιο

Μεγάλες ουρές από τα ξημερώματα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους 1.500 τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου «Costa Neoromantica»

Ολη μέρα χθες δεν έβρισκαν ταξί για τις μετακινήσεις τους οι κάτοικοι του Ναυπλίου, αφού όσα υπήρχαν στην πόλη επιστρατεύτηκαν για να εξυπηρετήσουν τους 1.500 Ευρωπαίους τουρίστες που μετέφερε το χλιδάτο «Costa Neoromantica»!

Το επιβλητικό υπό σημαία Ιταλίας κρουαζιερόπλοιο, που είναι μεγαλύτερο από το… Μπούρτζι, εκτός από προβλήματα έφερε και κοσμοπολίτικο αέρα στην αργολική πόλη, στο λιμάνι της οποίας «έδεσε» χθες το πρωί στο πλαίσιο της κρουαζιέρας στις ελληνικές θάλασσες που ξεκίνησε από τη Νάπολη. 4rfeyrgtweg 3Συγκεκριμένα, κατέπλευσε στις 8.00 το πρωί αποβιβάζοντας τους τουρίστες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Αυστρία, τους οποίους περίμεναν όλα τα ταξί του Ναυπλίου, τα ανοιχτά τουριστικά λεωφορεία, ακόμη και το τρενάκι για να τους μεταφέρουν όπου εκείνοι ήθελαν, μια και ο απόπλους θα γινόταν αργά το βράδυ!

Χαρακτηριστικό του «πολέμου» των ταξιτζήδων είναι το γεγονός ότι περίμεναν από τις 3.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης το κρουαζιερόπλοιο κατά μήκος του λιμανιού, ώστε να καταφέρουν να πιάσουν μία καλή θέση στην ατελείωτη ουρά. Ως αργά το βράδυ της Τετάρτης στις πιάτσες των ταξί δεν υπήρχε ούτε ένα από τα βυσσινιά οχήματα!

4rfeyrgtweg 2Με το που πάτησαν το πόδι τους στην πανέμορφη πόλη οι τουρίστες, τους παρέλαβαν τα ταξί τα οποία νοίκιασαν για όλη τη διάρκεια της παραμονής τους, ώστε να εξασφαλίσουν άνετη μετακίνηση.

Στα αξιοθέατα

Ο καλός καιρός έκανε την επίσκεψη των τουριστών απολαυστική. Κάποιοι θέλησαν να πάνε στα αξιοθέατα της περιοχής, ενώ ορισμένοι ταξίδεψαν στις Μυκήνες, την Αρχαία Ολυμπία, την Επίδαυρο και την Κόρινθο για να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους.

4rfeyrgtweg 5Είναι χαρακτηριστικό ότι στα σοκάκια του Ναυπλίου δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα, με τους ξένους επισκέπτες να πλημμυρίζουν τα μαγαζιά για να αγοράσουν σουβενίρ, να απολαμβάνουν τον καφέ τους στις ηλιόλουστες καφετέριες και να τρώνε σουβλάκια, ενώ μέχρι και στα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών επικρατούσε το αδιαχώρητο!

Θερμή υποδοχή στην Καλαμάτα

Μία μέρα νωρίτερα, την Τρίτη, το «Costa Neoromantica» πέρασε από την Καλαμάτα, όπου έμεινε ως το βράδυ. Τους τουρίστες υποδέχθηκε αντιπροσωπία της δημοτικής Αρχής Καλαμάτας και τους προσέφερε χάρτες, κάρτες με αξιοθέατα της περιοχής που έχει ετοιμάσει ο δήμος και τοπικά προϊόντα. Το μήκους 221 και πλάτους 31 μέτρων «Costa Neoromantica», με Ιταλό πλοίαρχο και 614 άτομα πλήρωμα, ναυπηγήθηκε το 1993. Στις 25 Φεβρουαρίου 2009 ξέσπασε πυρκαγιά έξω από λιμάνι της Ουρουγουάης και προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές, με αποτέλεσμα να ανακατασκευαστεί το 2012.

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...