Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Επεσαν από τον 4° 26χρονος και η ανιψούλα του!

Μυστήριο πίσω από την τραγωδία. Βουτιά θανάτου για κοριτσάκι τεσσάρων μηνών. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ο θείος του

Σκόρπια ένα ζευγάρι μωρουδιακές κάλτσες και ένα λευκό παπουτσάκι στον πεζόδρομο στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Χρυσοστόμου Σμύρνης, στον Βύρωνα, έκαναν χθες ακόμη και τους πιο ψύχραιμους να λυγίσουν. Ανήκαν στο θύμα μιας ανείπωτης οικογενειακής τραγωδίας, στο μόλις τεσσάρων μηνών κοριτσάκι που βρήκε φρικτό θάνατο όταν (υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες) έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας, λίγα δευτερόλεπτα προτού ο θείος του βουτήξει στο κενό. Το μωράκι ξεψύχησε λίγη ώρα αργότερα, ενώ ο 26χρονος Σταύρος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στον Ερυθρό Σταυρό, έχοντας όμως υποστεί βαρύτατα τραύματα κυρίως στη λεκάνη και στη μέση του. Το κοριτσάκι είχε αφήσει η νεαρή μητέρα του στο σπίτι μαζί με τον 26χρονο αδελφό της, καθώς έπρεπε να βγει για ψώνια και του ζήτησε να το προσέχει.

Ξαφνικά όλοι στη γειτονιά πάγωσαν από έναν γδούπο. Εντρομοι έτρεξαν να δουν τι είχε συμβεί. Δεν είχαν προλάβει να συνειδητοποιήσουν ότι ένα μωρό κειτόταν σοβαρά τραυματισμένο μπροστά τους, όταν είδαν τον νεαρό να πέφτει. Και ενώ κάποιοι έτρεχαν να βοηθήσουν το βρέφος, άλλοι προσπάθησαν να μιλήσουν στον βαριά τραυματισμένο νεαρό.

Απόπειρα

Οι μαρτυρίες για τις συνθήκες της τραγωδίας είναι συγκεχυμένες. Οι Αρχές προσπαθούν να διευκρινίσουν εάν ο 26χρονος έριξε το παιδάκι και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ή αν επρόκειτο για φοβερό δυστύχημα!

«Τον είδα να πετάει το μωρό και έπαθα σοκ! Το κοριτσάκι έπεσε πάνω στα κλαδιά του δέντρου που βρίσκεται από κάτω. Το κορμάκι του χτύπησε στο δέντρο και βρέθηκε στο παρκάκι. Δευτερόλεπτα μετά έπεσε και ο άνδρας! Και αυτός έπεσε πάνω στο δέντρο και μετά σωριάστηκε στο έδαφος» υποστήριξε στην «Espresso» ο πελάτης ενός οινομαγειρείου απέναντι από την πολυκατοικία.
2432523r34rweweΕνας γείτονας αποκάλυψε πως, αν και αιμόφυρτος, ο 26χρονος προσπάθησε να συρθεί κοντά στο μωρό: «Ηταν σοβαρά τραυματισμένος. Τον πλησίασα και τον άκουσα να φωνάζει “το μωρό, το μωρό”. Του είπα “Γιατί το έκανες αυτό;”, αλλά δεν μου απάντησε. Επειτα ήρθαν ασθενοφόρα και πήραν τον ίδιο και το μωρό και εμείς μείναμε πίσω να προσευχόμαστε να σωθεί το κοριτσάκι».

243r24r4r3w4rweΣύμφωνα με μαρτυρίες, πρώτες βρέθηκαν κοντά στο τραυματισμένο κοριτσάκι μια εργαζόμενη στο οινομαγειρείο και μια ιδιοκτήτρια φωτογραφείου. Η πρώτη γυναίκα το πήρε αγκαλιά, το έβαλε πάνω σε ένα παγκάκι και προσπάθησε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. «Ηταν γεμάτο αίματα. Είχε χτυπήσει στο κεφάλι του και έκανε εμετό! Μετά δεν είχε καμία επαφή» αποκάλυψε ένας αυτόπτης μάρτυρας και σημείωσε: «Κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του νεαρού. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως πέταξε το μωρό από το μπαλκόνι! Αλλά δεν μίλαγε. Απλώς το κοίταγε και έλεγε “το μωρό μου, το μωρό μου”».

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», το κοριτσάκι υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο θείος του μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

«Ηταν άνεργος, δεν έβρισεκ δουλειά και τον πίεζαν οι τράπεζες»

«Είναι το παιδί της αδελφής μου» έλεγε ο 26χρονος Σταύρος σε όλους όσοι έτρεξαν για να βοηθήσουν το μωράκι και τον ίδιο. Ο νεαρός είχε ολοκληρώσει τη στρατιωτική θητεία του τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως ανέφερε στην «Espresso» ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κοτωπόδης: «Γνωρίζω τον πατέρα του καλά, αλλά και τον Σταύρο. Πρόκειται για μια εξαιρετική οικογένεια. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι πέταξε το παιδί από το μπαλκόνι!».

Η γειτονιά της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, ενός από τους πλέον κεντρικούς δρόμους του Βύρωνα με πολλά μαγαζιά, είναι ανάστατη από την ανείπωτη τραγωδία και οι κάτοικοι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη μπροστά στα μάτια τους.

Οσοι μίλησαν στην «Espresso» είπαν ότι δεν γνώριζαν καλά την οικογένεια, διότι δεν έμενε πολύ καιρό στην πολυκατοικία, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε μετακομίσει στη γειτονιά το περασμένο καλοκαίρι.

Ωστόσο μια ένοικος της πολυκατοικίας καθώς και άλλα άτομα από τη γειτονιά ισχυρίστηκαν ότι ο 26χρονος έδειχνε να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

«Ηταν άνεργος και δεν έβρισκε δουλειά. Είχε οικονομικά προβλήματα και τον πίεζαν και οι τράπεζες, όπως έλεγε. Πρόσεχε το παιδί της αδελφής του, αλλά φαινόταν ότι κάτι τον απασχολούσε έντονα» επισήμαναν άνθρωποι της γειτονιάς. Η αδελφή του 26χρονου και μητέρα του αδικοχαμένου μωρού, σύμφωνα με πληροφορίες, εργάζεται ως καθαρίστρια.

Τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της ενημερώθηκαν μόλις λίγη ώρα μετά την τραγωδία και έσπευσαν στο νοσοκομείο προκειμένου να βρεθούν στο πλευρό του μωρού τους. Οταν οι γιατροί τούς ανακοίνωσαν ότι το κοριτσάκι τους δεν είχε καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή, κατέρρευσαν και οι δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή μητέρα φαίνεται ότι αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι ο αδελφός της αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα, αλλά η ίδια θεωρούσε πως δεν ήταν τόσο έντονα, ώστε να φτάσει στο σημείο να αυτοκτονήσει, οδηγώντας στον θάνατο και το ανιψάκι του.

d24r34wert
df34fw4tg45tgr

Γιούλη Σταρίδα
Φωτό: Δημήτρης Γκολφομήτσος  

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...