Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Τα ίδια πέρασα κι εγώ για τους κωφάλαλους γονείς μου»

Η κατάθεση ψυχής του Γ. Ζουγανέλη και η «συγγνώμη» του στον αδικοχαμένο Βαγγέλη

Συγκίνησε το πανελλήνιο με την κατάθεση ψυχής που έκανε μέσω διαδικτύου, με αφορμή την τραγική κατάληξη του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο Γιάννης Ζουγανέλης αποκάλυψε στην προσωπική σελίδα του στο 4req34tw35 1facebook πως υπήρξε και ο ίδιος θύμα bullying λόγω της ιδιαιτερότητας των γονιών του (ήταν κωφάλαλοι), μιλώντας όμως στην «Espresso» ανέφερε ότι τη βία που εισέπραττε ποτέ δεν τη φοβήθηκε. «Αντιδρούσα με θάρρος, τσακωνόμουν, αμυνόμουν, δεν άφηνα να πέσει τίποτα κάτω. Ενα μου έλεγαν, δέκα τους απαντούσα. Δεν γινόταν αλλιώς όταν είχα να αντιμετωπίσω απαίδευτα άτομα και κυρίως συναισθηματικά ακαλλιέργητα. Ως παιδί έμαθα ότι έπρεπε να προστατεύσω τον αδερφό του, αλλά και να κηδεμονεύσω τους κωφάλαλους γονείς μου» λέει ο δημοφιλής ηθοποιός και μουσικός, δίνοντας εμμέσως πλην σαφώς μια συμβουλή, στέλνοντας ένα μήνυμα στους συμπολίτες του που είναι πιο ευαίσθητοι ή διαφορετικοί. «Είχα καταλάβει ότι η βία αντιμετωπίζεται με βία. Ξεκολλήστε από τον φόβο που σκοτώνει» καταλήγει η ανάρτηση του Γιάννη Ζουγανέλη στον δημοφιλή ιστότοπο.

Αυτοκριτική

Ωστόσο στο ξεκίνημά της ο ηθοποιός κάνει την αυτοκριτική του, έχοντας απολογητική διάθεση: «Βαγγέλη, σου ζητώ συγνώμη για ό,τι δεν έκανα για σένα. Συγνώμη που έμεινα αδιάφορος απέναντι στο ανύπαρκτο κράτος που είναι ηθικός αυτουργός της αδικοχαμένης ζωής σου. Συχώρεσέ με γιατί αφού έχω υποστεί τα ίδια λόγω των αναπήρων γονέων μου βουβάθηκα. Σιώπησα γιατί εγώ είχα το χιούμορ και τον κοινωνικό ρατσισμό τον αντιμετώπισα με ανωτερότητα. Δεν έκανα τίποτα για το έλλειμμα παιδείας. Πιστεύω μόνο στην εκφρασμένη υποστήριξη της διαφορετικότητας. Σου υπόσχομαι στη μνήμη σου κυρίως ότι θα κάνω από εδώ και πέρα τα αδύνατα δυνατά για να αποτραπούν όλοι οι ψευτόμαγκες. 4req34tw35 3Οι τσαμπουκάδες της καθημερινότητας να απομονωθούν. Να ισιώσει το συνεχώς αποκαλούμενο καλό Σύνταγμά μας που υπερασπίζεται τους λίγους και ισχυρούς. Να αλλάξουμε επιτέλους, να εκπολιτιστούμε. Και προσοχή μην κλάψει κανείς από υπουργεία ή άλλα θεσμικά ανόργανα με κροκοδείλια δάκρυα. Τώρα αμέσως ενέργειες όχι λόγια, λόγια, ψέματα ψέματα δεν αντέχει άλλο το φως εγκλωβισμένο για να κυριαρχούν οι σκοταδιστές, οι απαίδευτοι, οι βολεμένοι, οι ατομιστές. Μην το βουλώνετε άλλο. Στους Βαγγέληδες της καθημερινότητάς μας λέω μην το βουλώνετε άλλο. Υπερασπίσετε τον εαυτό σας».

Ο καλλιτέχνης και παρουσιαστής μεγάλωσε με εξαιρετικούς γονείς, ιδιαίτερους. Ο πατέρας του κωφός ύστερα από μηνιγγίτιδα, το ίδιο και η μητέρα του χτυπημένη όμως από άλλο μικρόβιο. «Μεγάλωσα μέσα στη σιωπή. Δεν θα ξεχάσω ποτέ που ήμουν δύο ετών, η μαμά συζητούσε με τον μπαμπά με νοήματα, έξω φύσαγε δυνατός αέρας, η κουρτίνα κάποια στιγμή παρέσυρε το ανθοδοχείο, εκείνο έπεσε κάτω και έκανε έναν εκκωφαντικό ήχο που έμενα με τρόμαξε, εκείνοι συνέχιζαν γιατί δεν έτρεχε τίποτα. Εκεί συνειδητοποίησα για πρώτη φορά ότι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν όπως οι άλλοι άνθρωποι και έκανα τα πάντα γι’ αυτό, σπούδασα και μουσικός για να τους κάνω να συνειδητοποιήσουν τι εστί ήχος» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Σύμμαχός του σε αυτό τον αγώνα είναι ο αδερφός του Αντώνης. «Οι δυο μας, όταν βρισκόμασταν με άλλους γόνους κωφών, που ένιωθαν λίγοι, πεσμένοι ψυχολογικά, τους ανεβάζαμε. Αναγκάστηκα να κηδεμονεύσω τους γονείς μου και να τους υπερασπιστώ απέναντι σε μια κοινωνία ανυπόληπτη» λέει ο καλλιτέχνης.

Αρης Πλασκασοβίτης
4req34tw35 4
Ο Αρης Πλασκασοβίτης έχει πει πως έκανε ψυχανάλυση, διότι δεχόταν πολύ άγριο bullying. «Ημουν από τα παιδιά που τα έριχναν στον κάδο. Περπατούσα και έτρωγα καρπαζιές» έχει πει. Ποια ήταν η διέξοδός του; «Αυτό που με έσωσε ήταν η μουσική. Κλεινόμουν στο δωμάτιό μου τραγουδούσα ή έπαιζα πιάνο».

Αλέξης Γεωργούλης
4req34tw35 5
Θύμα ξυλοδαρμού από μια παρέα παιδιών μεγαλύτερης τάξης στο σχολείο είχε πέσει ο Αλέξης Γεωργούλης, όταν αποφάσισε να καθίσει σε ένα παγκάκι, το οποίο εκείνοι θεωρούσαν δικό τους. Επίσης, ο ηθοποιός έχει πει αρκετές φορές πως γινόταν αποδέκτης λεκτικής βίας στην εφηβεία λόγω των αρκετών περιττών κιλών του, δεν άφησε όμως να τον επηρεάσουν τα σχόλια των άλλων.

Κατερίνα Ζαρίφη
4req34tw35 6
Κοροϊδευτικά σχόλια για το βάρος της δεχόταν στο σχολείο και η Κατερίνα Ζαρίφη. Ωστόσο, όπως έχει πει η παρουσιάστρια, κατάφερε να αλλάξει το κλίμα απέναντί της. «Από μικρή ηλικία ήρθα σε κόντρα με αυτό που κάποιοι θεωρούσαν “καλοφτιαγμένο” και γι’ αυτό και δεν δέχομαι να απευθύνεται κανένας σε συνάνθρωπό μας λες και είναι σακί» είχε δηλώσει η Κατερίνα σε συνέντευξή της.

Αντίνοος Αλμπάνης
4req34tw35 7
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Αντίνοος Αλμπάνης έχει αναφερθεί στο bullying που είχε δεχτεί όταν ήταν μαθητής. Ο ηθοποιός έχει αποκαλύψει ότι έχει βιώσει την απόρριψη και τον κοινωνικό αποκλεισμό, εξαιτίας των κιλών του, της ακμής του και των γυαλιών μυωπίας που φορούσε. Μοναδικό όπλο του ώστε να αποφύγει την απομόνωση ήταν η σκληρή δουλειά με τον εαυτό του.

Μαίρη Συνατσάκη
4req34tw35 8
Είχε αφιερώσει μια χορογραφία στο «Dancing with the stars 4» σε όλα εκείνα τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα bullying, προτρέποντάς τα να μιλήσουν. Η Μαίρη Συνατσάκη βίωσε δύσκολες καταστάσεις από μια ομάδα συμμαθητριών της που την ακολουθούσαν παντού και την κορόιδευαν, ενώ έχει αποκαλύψει ότι έχει δεχτεί πολλές φορές και διαδικτυακό bullying από χρήστες -κυρίως- του twitter.

Καλομοίρα
4req34tw35 9
Η γλυκιά Καλομοίρα δεχόταν ψυχολογική βία από συμμαθητές της επειδή τραγουδούσε παντού, λόγω του τρόπου που μιλούσε και επειδή οι γονείς της ήταν φτωχοί και την πήγαιναν στο σχολείο με παλιό αυτοκίνητο, όπως η ίδια έχει πει. «Αγνοήστε όλους αυτούς τους ηλίθιους που σας κοροϊδεύουν. Να είστε ο εαυτός σας» προέτρεψε τα παιδιά που ζουν ανάλογες καταστάσεις, με μήνυμά της στο blog της.

Μιμή Ντενίση
4req34tw35 10
Κοντά στη Μαριτίνα, παρακολουθώντας ακόμη και τη διαδραστικότητα στο facebook, βρίσκεται η Μιμή Ντενίση. Οπως έχει δηλώ- σει η ηθοποιός, υπήρξαν διαστήματα που η κόρη της επέστρεφε κλαίγοντας στο σπίτι, αφού παιδιά στο σχολείο της της έκαναν bullying, λέγοντάς της «είσαι κόρη της Ντενίση και νομίζεις ότι είσαι κάτι;». Η Ντενίση αναγκάστηκε να μιλήσει με τους διευθυντές και τους καθηγητές για το γεγονός.

Ντορέττα Παπαδημητρίου
4req34tw35 11
Μπορεί να διαθέτει ένα από τα πιο γυμνασμένα κορμιά της ελληνικής showbiz, αυτό όμως ήταν κάποτε πρόβλημα για την Ντορέττα Παπαδημητρίου. Οπως έχει αποκαλύψει η ηθοποιός, οι συμμαθητές της την αποκαλούσαν «Σαραβάκο», επειδή οι γάμπες της ήταν γυμνασμένες λόγω στίβου, με αποτέλεσμα ακόμη και χρόνια μετά το σχολείο να αποφεύγει να φοράει φούστες και να μην αποκαλύπτει τα πόδια της.

Μαρία Ανδρέου

Διαβάστε επίσης: Οσοι σκότωσαν τον Βαγγέλη θα πληρώσουν 
Γροθιά στο στομάχι της κοινωνίας η αυτοκτονία του 20χρονου
«Θα φτάσουμε στα άκρα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...