Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

«Μου έκλεισε το θέατρο ο Λαζόπουλος»

Ο Κώστας Πρέκας σε μια εξομολόγηση ψυχής αποκαλύπτει άγνωστα περιστατικά από την πολυτάραχη ζωή του και την καριέρα του

Ηταν -και παραμένει- ένας από τους πιο γοητευτικούς άνδρες που πέρασαν από τη μεγάλη οθόνη. Εξαιτίας αυτού του «χρέωσαν» ειδύλλια με τις μεγαλύτερες σταρ του κινηματογράφου – και όχι μόνο.

Ο Κώστας Πρέκας αποκαλύπτει σήμερα στην «Espresso» άγνωστα περιστατικά από την πολυτάραχη ζωή του: τον ανελέητο πόλεμο που δέχτηκε από την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Νίκο Κούρκουλο, 4req34t53e 1που είχε ως αποτέλεσμα να χαλάσει η συνεργασία του με τον Φίνο, την κόντρα του με τον κινηματογραφικό παραγωγό Τζέιμς Πάρις που κατέληξε σε άγριο ξύλο, αλλά και το απροκάλυπτο φλερτ που δέχτηκε από τις πιο λαμπερές ηθοποιούς της χρυσής εποχής του σινεμά.

Επίσης αποκαλύπτει πρώτη φορά τι πραγματικά είχε συμβεί ανάμεσα σε εκείνον και τη Μαίρη Χρονοπούλου, την εποχή που οι φήμες οργίαζαν πως οι δύο ηθοποιοί ήταν ζευγάρι.

Από τον
Αλκίνοο Μπουνιά
Φωτό: Χρήστος Ζήνας,
Δημήτρης Γκολφομήτσος

Σήμερα δηλώνει χορτασμένος από το σεξ και αφήνει να εννοηθεί ότι ο φθόνος που έχουν πολλοί για εκείνον οφείλεται στη γεμάτη ερωτική ζωή του. Μάλιστα πιστεύει πως πολλοί από τους πολιτικούς μας δεν ικανοποιούν τις συντρόφους τους! Μετανιώνει που δεν απέκτησε παιδιά, ενώ λέει πως έφτασε κοντά στον γάμο μία και μοναδική φορά. Οσο για τον Λάκη Λαζόπουλο;

Δηλώνει ότι εξαιτίας του έχασε το θέατρό του στη Θεσσαλονίκη και χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του απέναντί του ως ένα είδος bullying! «Τα σύνορα της προδοσίας» (ταινία για την οποία κέρδισε το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης), «Ζούγκλα των πόλεων», «Εσχάτη προδοσία», «ΟΧΙ», «Η Μεσόγειος φλέγεται», «Επαναστάτης ποπολάρος», «Κοινωνία ώρα μηδέν». Αυτές είναι μερικές από τις αγαπημένες ταινίες, στις οποίες ο Κώστας Πρέκας άφησε το στίγμα του.

Η Βουγιουκλάκη

Ωστόσο ο ίδιος θεωρεί τη συνεργασία του με τον Φιλοποίμενα Φίνο… στραγγαλισμό, διότι, ενώ τον πήρε στην εταιρία του την περίοδο που εκείνος ήταν σούπερ σταρ, δεν τον χρησιμοποίησε όπως του άξιζε και τον παρόπλισε.

Ο λόγος; «Στη Φίνος Φιλμ είχα κάνει τριετές συμβόλαιο για τρεις ταινίες τον χρόνο και τελικά αντί για εννέα, έγιναν μόνο τρεις.

»Γιατί; Δεν το… επέτρεπαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Νίκος Κούρκουλος, με τον οποίο ήμασταν φίλοι όταν συνεργαζόμουν με τον Τζέιμς Πάρις, 4req34t53e 10αλλά όταν μπήκα στο φινέικο άλλαξε συμπεριφορά απέναντί μου» εξομολογείται ο Κώστας Πρέκας και συνεχίζει:

«Με το που πάτησα το πόδι μου στη Φίνος τον συνάντησα στο φουαγιέ. Εκανα να τον αγκαλιάσω, αλλά εκείνος με απέφυγε. Από τότε δεν μου ξαναμίλησε ποτέ.

»Οπως μάθαινα, πήγαινε τα βράδια στην αίθουσα προβολής και έβλεπε τα πλάνα των ταινιών που γύριζα. Καταλάβαινε ότι είχα απήχηση και έβαζε βέτο στον Φίνο να μην προχωρήσω».

Σεγκόντο στον… πόλεμο του Κούρκουλου, σύμφωνα με τον ηθοποιό, έκανε και η Αλίκη. «Επειδή εγώ ήμουν ο πιο ακριβοπληρωμένος στη Φίνος, παίρνοντας τότε 400.000 δραχμές την ταινία, είπε κάποια στιγμή για εμένα στο φουαγιέ της εταιρίας: “Καλέ, αυτός είναι τρελός. Στο κάτω κάτω ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παίρνει 250.000 δραχμές”. Εγώ, μόλις την άκουσα, της απάντησα “έχετε δίκιο, στο… κάτω κάτω!”» αποκαλύπτει.

«Με στραγγάλισε ο Φίνος, γιατί με πήρε στην εταιρία του για να με παροπλίσει. Εγώ όμως του φέρθηκα καλά, γι’ αυτό έλεγε “αν είχα δέκα σαν τον Πρέκα, θα ήμουν Φοξ”».

Και κασκαντέρ

«Και αυτό το έλεγε επειδή πήγαινα στο γύρισμα πρώτος και πάντα διαβασμένος και έβγαζα πάντα περισσότερα πλάνα απ’ όσα ήταν προγραμματισμένα. Δηλαδή, είχα δέκα πλάνα και έκανα δώδεκα, ενώ η Αλίκη μόνο δύο».

Το γεγονός ότι ήταν ολυμπιονίκης στις καταδύσεις τον βοήθησε να γυρίσει χωρίς τη βοήθεια κασκαντέρ όλες τις δύσκολες σκηνές στο φιλμ «ΟΧΙ», ενώ -όπως λέει- «τις δύσκολες υποβρύχιες λήψεις στην ταινία “Η Μεσόγειος φλέγεται” τις έχω τραβήξει εγώ, διότι ένας Ιταλός οπερατέρ που είχε έρθει δεν μπορούσε να τις κάνει».

Θυμάται επίσης ότι σε κάποια πολύ δύσκολα γυρίσματα στην ταινία «ΟΧΙ» έσωσε από βέβαιο πνιγμό τον συνάδελφό του Θάνο Παπαδόπουλο, ο οποίος παραλίγο να χάσει τη ζωή του στα παγωμένα νερά του ποταμού Αλιάκμονα.4req34t53e 11 Τηλεοπτικά, ο Κώστας Πρέκας δεν έχει κάνει πολλές δουλειές, εξαιτίας του υψηλού κασέ του, αλλά και επειδή ήταν «δύσκολος» στις επιλογές του. Ωστόσο τονίζει πως ο Νίκος Φώσκολος δεν του συμπεριφέρθηκε έντιμα.

Ο αείμνηστος σεναριογράφος και σκηνοθέτης τον παρακαλούσε να παίξει στη «Λάμψη» και το «Καλημέρα ζωή», αλλά τελικά, όταν συμφώνησαν να συνεργαστούν στη δεύτερη σειρά, έδωσε αλλού τον ρόλο.

«Είχαμε συζητήσει για τον ρόλο ενός γιατρού, ο οποίος τελικά έγινε γιατρίνα και τον έπαιξε η Ελένη Κούρκουλα. Για να είμαι συνεπής στα γυρίσματα ακύρωσα τις θεατρικές παραστάσεις του “Οιδίποδα”, με αποτέλεσμα να χάσω 25.000.000 δραχμές εξαιτίας του» θυμάται με πικρία.

Το κυνήγι από τους χουντικούς και το άγριο ξύλο στον Τζ. Πράις 

Αν και προτιμούσε να αντιμετωπίζει ήρεμα τις όποιες δυσκολίες συναντούσε στον κινηματογραφικό δρόμο του, υπήρξαν στιγμές που έφτασε στα όριά του. «Ο Τζέιμς Πάρις μου ζητούσε να κάνω πράγματα τα οποία εγώ δεν ήθελα, όπως το να παραστώ σε ένα πάρτι του στη Θεσσαλονίκη.

»Σε κάτι τέτοια δεν πήγαινα ποτέ, γιατί δεν μου άρεσαν. Για να με εκδικηθεί, αφαίρεσε το όνομά μου από τον φάκελο, όταν ήμουν υποψήφιος για βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου στην ταινία “ΟΧΙ”. Ετσι κι εγώ, λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στο Παλλάς τον έκανα λιώμα στο ξύλο και βέβαια δεν παρέστην στην εκδήλωση» αποκαλύπτει και αναφέρει ποιο ήταν το αντίκτυπο της απουσίας του: «Τότε ήταν η εποχή της επταετίας και στην πρεμιέρα έδωσαν το “παρών” ο τότε αντιβασιλέας Ζωιτάκης και όλοι οι στρατηγοί, που θεώρησαν ότι τους σνόμπαρα. Η Ασφάλεια με κυνηγούσε επί τρεις μέρες να με συλλάβει, αλλά, ευτυχώς, γιατί μπορεί και να με σκότωναν, παρενέβη ένας θείος μου που είχε τον τρόπο του και σώθηκα». Για τη σχέση του με τον Πάρις υποστηρίζει ακόμη ότι τον είχε «πουλήσει» σε έναν Αμερικανό παραγωγό για πάρα πολλά εκατομμύρια δραχμές, ενώ εκείνος δεν ήξερε τίποτα. 4req34t53e 8«Με έστελνε να πάω στο Χόλιγουντ σαν γουρούνι στο σακί, επειδή εκείνος ήθελε να πάρει λεφτά, διότι ήταν χρεωμένος. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να με απειλήσει με όπλο ότι θα με σκοτώσει αν δεν έκανα αυτό που ήθελε και όπως καταλαβαίνετε, του είπα να το βάλει εκεί που ξέρει» τονίζει.

«Είμαι “χορτάτος” από σεξουαλικής πλευράς»

«Με τη Μαίρη Χρονοπούλου δεν ήμασταν ποτέ ζευγάρι»

Στην ερώτηση γιατί δεν παντρεύτηκε ποτέ, ο Κώστας Πρέκας είναι αποκαλυπτικός: «Δεν βρέθηκε η γυναίκα που θα με έκανε να την παντρευτώ, αν και μία φορά στη ζωή μου πίστεψα ότι την είχα βρει.

Δυστυχώς, μου έδειξε μια πλευρά του χαρακτήρα της που δεν μου άρεσε καθόλου. Για την ακρίβεια, χωρίσαμε για ένα άψυχο πράγμα, του τύπου “αυτό είναι δικό μου και όχι δικό σου”».

Ωστόσο υποστηρίζει πως ακόμη και σήμερα θα μπορούσε να βρεθεί κάποια που θα τον συγκινήσει, αλλά εκείνο που τον πονάει πολύ είναι το γεγονός ότι δεν απέκτησε παιδιά. «Εγώ είμαι το τελευταίο από τα δεκατρία παιδιά της οικογένειας. Θα ήθελα να είχα δώδεκα απογόνους και μια φάρμα με άλογα να παίζουν» εξομολογείται και κλείνει το θέμα των προσωπικών του τονίζοντας ότι δεν του αρέσει να μιλάει γι’ αυτό.

Λέγεται πως την εποχή που μεσουρανούσε στον κινηματογράφο είχε ξελογιάσει έναν μακρύ κατάλογο διάσημων και μη γυναικών. «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσω για τέτοια θέματα, ούτε θα πω ότι αποδέχομαι τον τίτλο του “γυναικοκατακτητή”. Η αλήθεια είναι ότι είμαι αυτό που λέμε “χορτάτος” από σεξουαλικής πλευράς. Μήπως αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι με φθονούν τόσο πολύ; Οσο για τις γνωστές γυναίκες που εννοείτε ότι είχα δεσμό, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι όπως έβγαιναν προς τα έξω. Ισως κάποιες από αυτές να με ποθούσαν ερωτικά, αλλά αν δεν το ήθελα κι εγώ, δεν γινόταν τίποτα. Για να καταλάβετε, κάποτε μια πολύ μεγάλη σταρ, με την οποία συναντηθήκαμε σε γνωστή ταβέρνα της Θεσσαλονίκης, ήρθε κατά πάνω και μου είπε: “Τώρα!”. Εγώ της απάντησα “όχι, όποτε θέλω εγώ”. Επίσης θα ήθελα να ξεδιαλύνω τον μύθο που λέει ότι ήμουν ζευγάρι με τη Χρονοπούλου.

Με τη Μαιρούλα, με την οποία παίξαμε στη σπουδαία ταινία “Η ζούγκλα των πόλεων”, δεν ήμασταν ζευγάρι, αλλά φιλαράκια. Εχω μάθει ότι δεν είναι πολύ καλά στην υγειά της, της στέλνω τα φιλιά μου» λέει.

Ο Κώστας Πρέκας πιστεύει πως το σεξ είναι το πιο σημαντικό πράγμα για την ψυχική ισορροπία του ανθρώπου. «Δεν το κρύβω, είμαι πολύ ικανοποιημένος από σεξουαλικής πλευράς. Επίσης πιστεύω ότι πολλοί από τους πολιτικούς μας δεν τα πάνε καλά με το σεξ! Και δεν εννοώ πως δεν κοιμούνται με γυναίκες, αλλά ότι δεν μπορούν να τις ικανοποιήσουν».

«Εξαιτίας του Λαζόπουλου έχασα το θέατρό μου»

Τα τελευταία χρόνια το όνομα του Κώστα Πρέκα συνδέθηκε με τις σατιρικές εκπομπές του Λάκη Λαζόπουλου, που αναμφισβήτητα τον παρουσίασαν ως γραφικό και διαστρέβλωσαν την αδιαμφισβήτητη λαμπρή πορεία του ως καλλιτέχνη.

Αν και δεν θέλει πλέον να μιλάει για την κόντρα του με τον δημιουργό της εκπομπής «Αλ τσαντίρι νιουζ»,4req34t53e 5 η οποία ξεκίνησε το 2006, δεν μπορεί να μην αναφερθεί στο πώς πλήρωσε ο ίδιος τη «λάσπη» που δέχτηκε.

«Τον Λάκη τον έχω συγχωρέσει, αν και μου έκανε πάρα πολύ κακό. Χωρίς αμφιβολία, αυτό που έζησα μαζί του ήταν ένα είδος bullying. Εξαιτίας του έχασα το θέατρο Αθήναιον που έκανα το 2007 στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να φιλοξενεί αθηναϊκούς θιάσους.

»Εξαιτίας του έπαθα πανωλεθρία, αφού κάθε βράδυ έρχονταν απέξω διάφορες ομάδες που φώναζαν κοροϊδευτικά “Λα-ζό-που-λος – Λα-ζό-που-λος”. Ούτε μία εβδομάδα δεν άντεξα και το έκλεισα. Δεν σκέφτηκα βέβαια να αυτοκτονήσω, αλλά αγωνίστηκα σκληρά για να μην μπω φυλακή από την οικονομική καταστροφή και είπα “δεν πειράζει, ρε φίλε, η ιστορία και ο κόσμος θα σε τιμωρήσουν, κάποια στιγμή θα καταλάβεις το μεγάλο σου λάθος”. Πάντως θεωρώ ότι ούτε ο ίδιος ο Λάκης πίστευε ότι θα είχε τέτοια επίπτωση σε εμένα η διακωμώδησή του.

Τα ίδια έπαθαν η Μιμή Ντενίση και η Εφη Σαρρή. Δεν είναι δυνατόν να λες “πάρτε το 090 αν θέλετε να βρείτε την Εφη”. Δηλαδή η γυναίκα είναι… πόρνη; Και ο λόγος, επειδή είχε την επιθυμία να κατέβει στην πολιτική» δηλώνει ο ηθοποιός.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}40{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...