Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Η North Star Entertainment παρουσιάζει τα σχέδια του Project VORIA του νέου...

Τα επίσημα σχέδια και τη στρατηγική της για το...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος βλέπει την φωτογραφία του Ντίνου

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νότες και κότες στο «βασίλειο» του Blackman!

Ο Μάριος οδηγεί Porsche, ρελιάζει χαλιά, βάζει κεραίες, μα πάνω απ’ όλα είναι ο Νο 1 μουσικός παραγωγός, πιστός στα καψουροτράγουδα

Αποκαλείται «πλανητάρχης των FM» και έχει φαν κλαμπ που «χτυπάει» ακόμη και εκείνο του Σάκη Ρουβά, αφού διαθέτει πάνω από 50.000 διαδικτυακούς φίλους που τον ακούνε φανατικά. Οδηγεί τη «Μαύρη Σκύλα», ενώ τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης στο παρελθόν, λόγω της μεγάλης αγάπης του για το ραδιόφωνο. Ο Μάριος Blackman είναι ο τελευταίος ραδιοπειρατής των 80s, ενώ επί τρεις δεκαετίες παραμένει ο νούμερο ένα 4er42rtw 2Ελληνας εκκεντρικός μουσικός παραγωγός, πιστός στα «σκυλάδικα», στα πανηγυριώτικα τραγούδια και… στο echo, γι’ αυτό και ακούγεται σαν να μιλάει από το υπερπέραν. «Ταξιτζήδες, φαντάροι, εκατά (σ.σ.: εννοεί το «100»), Πυροσβεστική, ασθενοφόρα, ταξιδιώτες, οδηγοί ΚΤΕΛ, μανάβηδες όλοι με ακούνε. Είμαι ο αγαπημένος των λαϊκών συνοικιών και της απανταχού επαρχίας» υποστηρίζει στην «Espresso» ο Μάριος Blackman.

Από την
Δήμητρα Δάρδα
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Στα έξι του δούλευε πουλώντας λαχεία και σήμερα, 42 χρόνια μετά, είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης καταστήματος με χαλιά, ενός ξενοδοχείου στη Στούπα Μεσσηνίας και του κλαμπ Φασαρία στην Πάτρα. Το «Blackman» ήταν το παρατσούκλι του στο σχολείο, διότι κάθε Σεπτέμβριο, όταν γύριζε από τη Στούπα, ήταν κατάμαυρος από τον καυτό ήλιο και τα πολλά μπάνια.

Το ραδιοφωνικό στούντιο βρίσκεται στο Κερατσίνι, στο πατάρι του μαγαζιού με τις μοκέτες, στην οδό Σαλαμίνας, το οποίο είναι γεμάτο αφίσες καλλιτεχνών. Διάσπαρτα παντού μηχανήματα, μπαταρίες, λάμπες, PC, μικρόφωνα, αυτοκόλλητα με το λογότυπό του και σε μία άκρη το μονό κρεβάτι του. Εκτός από μουσικός παραγωγός, ο Μάριος είναι ηλεκτρονικός και όπως λέει, τις κεραίες στα βουνά τις στήνει ο ίδιος!

Αναμεταδότες

Εχει αναμεταδότες παντού και πλέον εκπέμπει σε όλη την Ελλάδα. Τα κακαρίσματα που ακούγονται ξαφνικά από τους μέσα χώρους ξαφνιάζουν ευχάριστα. Μας οδηγεί σε ένα γιαπί με δέκα κότες. «Καθημερινά γεννούν έξι επτά αβγά. Τις φροντίζει η μητέρα μου» λέει ο Μάριος, που στη συνέχεια μας ξεναγεί στους πίσω χώρους. Κάθεται στη ραπτομηχανή και μας δείχνει πώς ρελιάζουν τις μοκέτες. Αν μη τι άλλο, είναι πολυτάλαντος!

Ο Blackman έχει και άλλες επαγγελματικές ασχολίες. Από το Πάσχα έως και του Αγίου Δημητρίου διοργανώνει πανηγύρια. «Κάθε μέρα είμαι και σε άλλο χωριό. Εκτός από τις διοργανώσεις, μου αρέσει να ηχογραφώ τα live των πανηγυριών. Τραγούδια παραδοσιακά που τείνουν να ξεχαστούν, που δεν τα έχει κανένας, τα γράφω για εμένα».

Επίσης παίζω ως dj σε γάμους, βαφτίσεις, πάρτι. Εχω εμφανιστεί προσκεκλημένος σε εκδηλώσεις σε Τουρκία, Γιουγκοσλαβία, Σερβία και έχω δεχτεί προσκλήσεις για εμφανίσεις σε Αμερική και Αυστραλία. Θα ήθελα να πάω, αλλά φοβάμαι λίγο τα αεροπλάνα. Η καλύτερη εμφάνισή μου έγινε σε κλαμπ στη Χίο ένα καλοκαίρι. Το μαγαζί χωρούσε 300 άτομα και στην πόρτα κόπηκαν 800 εισιτήρια. Επαιζα μουσική έως τις 9.00 το πρωί».

Γνωρίζει προσωπικά όλες τις μεγάλες φίρμες, από τον Νότη Σφακιανάκη έως την Εφη Θώδη, για την οποία θεωρεί ότι η τηλεόραση της έκανε πολύ κακό. «Προτού βγει στο γυαλί ήταν ήδη φίρμα. Η μόνη τότε που σε κάθε εμφάνισή της είχε 5.000 κόσμο από κάτω να γλεντάει». 4er42rtw 4Ο Μάριος Blackman έχει ιδιαίτερη αδυναμία και στον Σάκη Ρουβά. «Καλό παιδί. Θυμάμαι σε ένα μεγάλο πανηγύρι, πριν από χρόνια, με μεγάλα ονόματα της πίστας, μεγάλοι σταρ δεν άφησαν τον Σάκη να εμφανιστεί. Δεν τον έβγαλαν ποτέ. Αλλα τα κυκλώματα, είπαμε… Ομως δεν το έχω ξεχάσει. Με είχε πειράξει» σχολιάζει. Για τον Νίκο Οικονομόπουλο μιλάει με πολλή αγάπη και αποκαλύπτει πως έστελνε κασέτες με δημοτικά τραγούδια στη γιαγιά του τραγουδιστή -όσο εκείνη ήταν εν ζωή-, επειδή τα αγαπούσε πολύ. «Είναι παιδί από καλή οικογένεια ο Νίκος. Με σεβασμό και ήθος. Οπου με δει, πάντα θα σταματήσει να με αγκαλιάσει».

Στη φυλακή με εφοπλιστές και επιχειρηματίες!

Στα νιάτα του είχε συλληφθεί ως ραδιοπειρατής περισσότερες από εβδομήντα φορές και για τον ίδιο λόγο οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό όπου εξέτισε ποινή τριών μηνών στο ίδιο κελί με γνωστούς εφοπλιστές. «Το 1986, σε ηλικία 24 χρόνων, καταδικάστηκα σε τρεις μήνες φυλάκιση και δεν ντρέπομαι να το πω. Τότε ήταν αδίκημα. Η δίκη μου έγινε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς ακροατήριο, λες και ήμουν ο μεγαλύτερος εγκληματίας της χώρας.

»Με μετέφεραν λοιπόν στον Κορυδαλλό. Ημουν παρέα με πολύ… γνωστό κόσμο όπως επιχειρηματίες, αλλά και έναν πασίγνωστο τραγουδιστή, μεγάλη φίρμα, που δεν είναι πια στη ζωή. Το πότε θα πάμε φυλακή και πότε θα πεθάνουμε δεν το ξέρουμε. Αυτό το έμαθα εκεί. Κατόπιν βγήκα με υπουργική εντολή ύστερα από 47 ημέρες, αντί για τρεις μήνες, που μου είχαν ρίξει» θυμάται ο Μάριος.

Στις πίστες και στους γάμους των ακροατών

Την ώρα που μιλάμε, ένας ακροατής τού θυμίζει τα χρόνια που εμφανιζόταν στις πίστες! «Συνεργάστηκα με τον Σπύρο Ζαγοραίο. Επίσης, το 1982 τραγουδούσα στο κέντρο Ενατο με τον Λευτέρη Πανταζή και την Αντζελα Δημητρίου και μια άλλη σεζόν με τη Νάντια Καραγιάννη και τον Βασίλη Ξιφαρά. Με σταμάτησε όμως η μάνα μου. Πλήρωνε τους επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων για να μη μου δίνουν δουλειά!
4er42rtw 7Ποιος ξέρει πού θα είχα φτάσει αν είχα συνεχίσει. Δεν το μετάνιωσα όμως που δεν συνέχισα στο τραγούδι. Αλλα τα κυκλώματα εκεί» λέει και εκφωνεί αμέσως τον επόμενο διαγωνισμό.

Με τους φανατικούς ακροατές του έχει κάνει έως και καλοκαιρινές διακοπές. «Μόνιμοι ήμασταν μια παρέα εκατό ατόμων. Πηγαίναμε για μπάνιο στη θάλασσα και κάναμε κατάληψη σε ολόκληρη την παραλία. Ξέρεις πόσοι γάμοι έχουν γίνει μεταξύ ακροατών μου; Πάρα πολλοί. Επίσης διοργάνωνα και θρησκευτικές εκδρομές σε μοναστήρια, γιατί πιστεύω πολύ στον Θεό. Εχω διαβάσει πέντε φορές το Ευαγγέλιο και αυτό διαμόρφωσε τον χαρακτήρα μου. Θυμάμαι τον πατέρα μου που το διάβαζε και -όταν ήμουν μικρός- τον κορόιδευα. Αλλά ό,τι κοροϊδέψεις, θα γυρίσει» τονίζει και παίζει με τα κουμπιά της κονσόλας.

Στο τέλος της live ραδιοφωνικής εκπομπής του αποχαιρέτησε τους ακροατές του με ένα ακόμη χιουμοριστικό σλόγκαν: «Αγαπημένοι μου φίλοι, ακροατές, κυρίες και κύριοι, 4er42rtw 10όπου και αν είστε, ελάτε τώρα με ένα φορτηγό. Ο Μάριος Blackman φορτωμένος με 17 λυκόσκυλα, 1 λύκο και 7 κανίς κατεβαίνει με καινούργιες ζάντες! Να είστε εκεί “κομμάτια” και ας έρθει και η Πυροσβεστική»!

«Η μαμά μου (Γεωργία) μου έχει ρίξει πολύ ξύλο, αλλά έτσι έγινα άνθρωπος»

Ο Μάριο γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Οι γονείς του, ο Ανδρέας από τη Χίο, πηγαδάς στο επάγγελμα, και η Γεωργία από το χωριό Στούπα, ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά. Παντρεύτηκαν και απέκτησαν τον Μάριο. «Ημουν έξι ετών όταν οι γονείς μου πήραν διαζύγιο. Περάσαμε μαύρη φτώχεια με τη μητέρα μου. Πουλούσαμε λαχεία στη λαχαναγορά για να ζήσουμε. Αργότερα, όταν ξεκίνησα σχολείο, τα βράδια εργαζόμουν σε κινηματογράφους σερβίροντας πορτοκαλάδες και λεμονάδες. Η μητέρα μου με στήριξε πολύ, είναι ο άνθρωπος που αγαπώ πιο πολύ στον κόσμο. Γι’ αυτό με λένε και “μαμάκια”, αλλά δεν με νοιάζει» λέει με χιούμορ και βάζει το επόμενο τραγούδι να παίζει στον «αέρα».

Η κυρία Γεωργία υπήρξε αυστηρή με τον μοναχογιό της και όταν αυτός δεν συμμορφωνόταν, έπεφτε ξύλο! «Με είχε γράψει σε ένα φροντιστήριο αγγλικών, όπου για τέσσερα χρόνια δεν πάτησα ούτε για μία ώρα! Οταν το ανακάλυψε, έγινε… Βατερλό. Αγαπούσα πολύ τον χορό και αντί για μάθημα, πήγαινα με την παρέα μου και χορεύαμε στην καλύτερη disco της εποχής, την Caribia στο Πασαλιμάνι. Ημουν 16 χρόνων, είχα μακριά μαλλιά και είχα βάλει σκουλαρίκι, που για την εποχή ήταν πρόκληση. Κάθε βράδυ με περίμενε ξύπνια μέχρι να γυρίσω. Εγώ πάλι, όταν έφτανα στην εξώπορτα έβγαζα τα παπούτσια του χορού και το σκουλαρίκι και τα έκρυβα. Μία, δύο, τρεις, στο τέλος μού έκοψε τα παπούτσια με ένα ψαλίδι» θυμάται και γελάει. «Μου έχει ρίξει πολύ ξύλο όταν ήμουν μικρός, αλλά έτσι έγινα άνθρωπος».

Ο Μάριος διένυε την εφηβεία του έχοντας πολλά όνειρα και πάντα κόντρα στο κατεστημένο της εποχής.4er42rtw 9 «Δεν ήθελα να φοράει άλλος τα ίδια ρούχα με εμένα. Γι’ αυτό όταν ψώνιζα, πήγαινα στον ράφτη και τα άλλαζα τελείως».

Πρόστυχα

«Κυκλοφορούσα με ό,τι πιο πρόστυχο υπήρχε σε ανδρικό. Οι συμμαθητές μου με φώναζαν “Μαριάννα”, αλλά όχι στο πονηρό. Μετά, για ένα μεγάλο διάστημα έκανα πολλή παρέα με τον Μιχάλη Ασλάνη και είχα γνωριστεί και με τον Billy Bo. Ημουν από τότε πολύ επικοινωνιακός και έβλεπα πως το είχα πολύ με τις δημόσιες σχέσεις».

Στην πραγματικότητα, είναι ένας 48χρονος teenager. Ντυμένος σπορ, με διαμαντένιο σκουλαρίκι στο αριστερό αυτί και μαλλιά ανακατεμένα με τζελ, λέει την πρώτη «καλημέρα» στους ακροατές του με απίστευτο κέφι, ακόμη και αν έχει ξυπνήσει πριν από πέντε λεπτά. Δεν έχει playlist και παίζει μόνο καψουροτράγουδα. Δέχεται εκατοντάδες τηλεφωνήματα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπου τον ακούνε μέσω διαδικτύου, σε σταθερό και κινητό, για αφιερώσεις και παραγγελιές. «Στο πρόγραμμά μου από το πρωί παίζω λαϊκογυφτικοδημοτικά, με τραγουδιστές που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους. Αλλά και επιτυχίες κορυφαίων λαϊκών τραγουδιστών» λέει και εκείνη τη στιγμή φωνάζει στο μικρόφωνο το γνωστό «Κυρίες μου, τα εκατά»!

Χρησιμοποιεί απίστευτα σλόγκαν που έχουν γίνει μόδα: «Ο Μάριος ο Κουκού στέλνει χαιρετίσματα στον κρεοπώλη τον κερατά», «Στην μπανιέρα πατώνεις;», «Μαμά, η γιαγιά έχει γκόμενο», «Από εδώ μέχρι το Λονδίνο, ακούνε το κλαρίνο». Κάνει διαγωνισμούς, δίνει «στικάκι με 10.000 τραγούδια» και παίζει στη διαπασών τις μεγάλες επιτυχίες του: τη «Μαύρη Σκύλα», «Πατώνεις;» και το «Κυρίες μου».

4er42rtw 8Η «Μαύρη Σκύλα»

Οδηγεί μια λευκή Porche. Αυτή που λατρεύει όμως είναι η μαύρη «φτιαγμένη» Mercedes, στην οποία έχει δώσει το παρατσούκλι «Μαύρη Σκύλα» και της έχει γράψει και τραγούδι πολύ μπιτάτο:

«Είναι σκύλα είναι μαύρη,
είναι γάτα είναι αλάνι,
είναι τρελή και πονηρή, είναι σταρ.
Η σκύλα μου η μαύρη
αστράφτει στο σκοτάδι,
αράζει Κερατσίνι,
λογαριασμό δεν δίνει.
Είναι σκύλα, είναι μαύρη είναι κουφή και φονική».

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...