Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Το Ναυάγιο δεν θα βγει στο σφυρί (;)

Κάτοικοι και τοπικοί φορείς καταθέτουν αγωγή ακύρωσης του συμβολαίου πώλησης 15.000 στρμ.

Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγείται η πολύκροτη υπόθεση αγοραπωλησίας μεγάλης έκτασης της Ζακύνθου, που περιλαμβάνει το περίφημο Ναυάγιο! Υστερα από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και κατοίκων των επίμαχων περιοχών, τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί αγωγή ακύρωσης του συμβολαίου, με σκοπό να ματαιωθεί η πώληση των 15.000 στρεμμάτων στις βορειοδυτικές ακτές της Ζακύνθου, που περιλαμβάνουν τη διάσημη παραλία, σε εταιρία λιβανέζικων συμφερόντων, η οποία φέρεται ότι ανήκει στον εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί.

Την αγωγή συνυπογράφουν η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, ο Δήμος Ζακύνθου και η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου. Οπως καταγγέλθηκε, στην έκταση αυτή υπάρχουν δημόσιοι δρόμοι, ιδιωτικές εκτάσεις και τμήματα γης που ανήκουν στην Εκκλησία, καθώς επίσης μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και αναδασωτέες εκτάσεις.

Η εκδήλωση

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, ο αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Νιοτόπουλος, ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής Ζακύνθου και υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο δικηγόρος Αντώνης Γκούσκος ο οποίος αναφέρθηκε στην παράνομη -όπως τη χαρακτήρισε- αγοραπωλησία και στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και ενημέρωσε σχετικά με τον τρόπο, τη διαδικασία και τη νομιμότητα της μεταβίβασης χιλιάδων στρεμμάτων δασικής, παραθαλάσσιας, δημόσιας και ιδιωτικής έκτασης σε εταιρία αξιοποίησης τουριστικών ακινήτων.

Παροτρύνοντας για τη συγκρότηση ενός ενιαίου φορέα που θα χειριστεί το ζήτημα, κάλεσε τους μητροπολίτες Δωδώνης και Ζακύνθου κ.κ. Χρυσόστομο και Διονύσιο, τον κ. Νιοτόπουλο και τον κ. Κολοκοτσά να δεσμευτούν ότι θα προσπαθήσουν από κοινού να υπερασπιστούν τη δημόσια γη της Ζακύνθου. Στην πρωτοβουλία του πήρε θετική απάντηση απ’ όλους, ενώ εκπροσωπώντας την Εκκλησία ο μητροπολίτης Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου Χρυσόστομος ανήγγειλε ότι η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου θα προβεί σε άμεση κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού και τη σύσταση νομικού προσώπου για τη διαχείριση και ανάδειξη του Ναυαγίου.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων το περασμένο καλοκαίρι, με την Εκκλησία και τη δημοτική Αρχή να ερευνούν αν η μεταβίβαση της επίμαχης έκτασης είναι «καθαρή». Οι πληροφορίες έλεγαν ότι προκειμένου να αποκτήσει το «μπαλκόνι» με θέα τη διάσημη παραλία, ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί έχει δώσει 9.000.000 ευρώ στον τελευταίο απόγονο μιας παλιάς οικογένειας του νησιού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι διαθέτει τίτλους από τον 17ο αιώνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...