Ο «Πάτρικ» στα πούπουλα

Το πανέμορφο αρκουδάκι είναι… αχόρταγο με το γάλα και απολαμβάνει τις αγκαλιές που του παρέχουν τα μέλη του Αρκτούρου

Το κρατούν στην αγκαλιά τους σαν μωρό. Το ταΐζουν με το μπιμπερό και διαπιστώνουν με ικανοποίηση ότι πίνει κάθε μέρα όλο του γάλα! Σαν άρχοντας μεγαλώνει στην οικογένεια του Αρκτούρου το αρσενικό ορφανό αρκουδάκι που διασώθηκε στις Πρέσπες γλιτώνοντας από τους λαθρεμπόρους αρκούδων που είχαν σκοπό να το μεταφέρουν στην Αλβανία. Το πανέμορφο αρκουδάκι «βαφτίστηκε» Πάτρικ, καθώς βρέθηκε στο Βροντερό Φλώρινας στις 17 Μαρτίου, ημέρα που σε πολλές χώρες γιορτάζεται ο άγιος Πατρίκιος.

Μπορεί ο μικρός Πάτρικ να έχασε τη μητέρα του, έχει όμως την ευκαιρία να μεγαλώσει από τον Αρκτούρο στις εγκαταστάσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης στη Φλώρινα. Με χαρά τα μέλη της βλέπουν ότι η υγεία του ορφανού αρκούδου εξελίσσεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Παρότι έχασε τη μητέρα του μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη γέννησή του, σε ηλικία δηλαδή που είναι αδύνατον να επιβιώσει μόνο του, ανταποκρίνεται εξαιρετικά στην περίθαλψη που του παρέχεται. Ηδη έχει επανακτήσει τις δυνάμεις του και είναι… αχόρταγος με το γάλα του.

Η περίθαλψη του Πάτρικ θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες υπό την επίβλεψη της επιστημονικής ομάδας της οργάνωσης και της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Τυχερός μέσα στην ατυχία του, ο αρκούδος βρίσκεται στα πιο κατάλληλα χέρια, αφού η νέα οικογένειά του έχει αποκομίσει τεράστια εμπειρία και θα τον μεγαλώσει στα πρότυπα των δύο προηγούμενων αντίστοιχων επιχειρήσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα, για τη… διάσημη Ζωή, αλλά και για τον Μικρό Τζον και τον Νικήτα.

Παράλληλα ο Αρκτούρος φροντίζει και δύο πολύ σοβαρά τραυματισμένες αρκούδες, τον Γιωργάκη, που είχε βρεθεί στο Μέτσοβο, και την αρκούδα που βρέθηκε στο Βροντερό λίγες ημέρες μετά τον Πάτρικ.

3eq234twerf 4Στερεά τροφή και φρουτόκρεμες

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που αποχαιρέτησαν την άλλη ορφανή αρκούδα που μεγάλωσε στα χέρια τους και οι δύο φροντιστές του Αρκτούρου Μελίνα Αυγερινού (φωτό) και Κώστας Στεφανίδης ανέλαβαν τη φροντίδα του Πάτρικ. Είναι οι μοναδικοί άνθρωποι που έχουν το προνόμιο να έρχονται σε επαφή με τον ζωηρό και παιχνιδιάρη αρκούδο. Η Μελίνα και ο Κώστας ήταν αυτοί που -μεταξύ άλλων- τάιζαν τόσο τη Ζωή όσο τον Μικρό Τζον και τον Νικήτα κάθε δύο ώρες, σαν μωρά, δίνοντάς τους γάλα με μπιμπερό και μετά στερεά τροφή, ακόμη και φρουτόκρεμες. Η απελευθέρωση του Πάτρικ προγραμματίζεται για τις αρχές του 2016.

Νίκος Πιτσιακίδης 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ