Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Γλέντια στη μικρή οθόνη και ταινίες για όλες τις ηλικίες

Τι περιλαμβάνει το πασχαλινό πρόγραμμα των καναλιών

Ας αρχίσουν οι χοροί κι ας είναι και τηλεοπτικοί! Με τις οικογένειες και τις παρέες να μεγαλώνουν συνεχώς μετά την Ανάσταση του Θεανθρώπου και τα αθάνατα ελληνικά γλέντια να εξαπλώνονται σε κάθε γωνιά της χώρας την Κυριακή του Πάσχα, η τηλεόραση βάζει τα δυνατά της -δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που δεν επιτρέπουν νέες παραγωγές- προκειμένου να κρατήσει αμείωτο το κέφι και εντός σπιτιού.

Στο φινάλε της Μεγάλης Εβδομάδας τα κανάλια ετοιμάζουν χορούς, τραγούδια, γνήσια παραδοσιακά γλέντια, αλλά και ταινίες για κάθε ηλικία.

Μεγάλο Σάββατο

Στις 11.20 το πρωί η ΝΕΡΙΤ θα προβάλει το ντοκιμαντέρ «Ποιος παγίδευσε τον Ιησού». Το φιλμ κάνει μια εγκληματολογική προσέγγιση της δολοφονίας του Θεανθρώπου και διερευνά τη σκηνή του μεγαλύτερου εγκλήματος όλων των εποχών. Στις 20.30 το ντοκιμαντέρ «Ημερολόγια Γης: Ιεροί τόποι» μας πηγαίνει σε μερικές από τις πιο ιερές τοποθεσίες του κόσμου.

Στο Mega η εκπομπή «Ταξιδεύοντας» και ο Χρήστος Νέζος (16.20) μας ξεναγούν στην Καππαδοκία. Η ξενάγηση ξεκινά από ψηλά, με τον Χρήστο να περιπλανιέται πάνω από την περιοχή με ένα αερόστατο δίνοντάς μας μια πανοραμική εικόνα ενός μέρους που έχει δημιουργηθεί από εκρήξεις ηφαιστείων κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων χρόνων. Μαζί με τον Γιώργο Σαμπάνη κάνουν σαφάρι σε κοιλάδες και επισκέπτονται το εθνικό πάρκο Γκιόρεμε με τους περίφημους παράξενους λίθους. Νεραϊδοκαμινάδες, μονολιθικές εκκλησίες, μοναστήρια μέσα σε βράχους και υπόγειες πόλεις φτιάχνουν ένα μέρος που φαίνεται να αντιστέκεται στο πέρασμα των αιώνων.

Ενα επίκαιρο επεισόδιο από την κωμική σειρά «Επτά θανάσιμες πεθερές», σε μορφή τηλεταινίας, επέλεξε να μεταδώσει το Mega στις 21.15: την «Κερκυραία πεθερά», με τη Μαρία Καβογιάννη στον ομώνυμο ρόλο. Η συγκεκριμένη ιστορία είχε γυριστεί στο νησί των Φαιάκων μέσα στο Πάσχα και περιλαμβάνει σκηνές από τοπικά έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας, όπως το ρίξιμο των κανατιών από τα μπαλκόνια στα καντούνια της παλιάς πόλης. Λίγο πριν από το «Χριστός ανέστη», στις 23.30, ο Alpha μάς καλεί σε γλέντι μέχρι πρωίας παρέα με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τους καλεσμένους του στην εκπομπή «Στην υγειά μας, ρε παιδιά». 

Με τον κορυφαίο σολίστα του κλαρίνου Θανάση Βασιλόπουλο να δίνει τον ρυθμό και την παιδική και εφηβική χορωδία Αχαράβης Κέρκυρας να τραγουδά το κέφι ανεβαίνει. Στο πλατό θα είναι -μεταξύ άλλων- ο Κώστας Καραφώτης, ο Λάκης Γαβαλάς, η Κατερίνα Ζαρίφη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Ραλλία Χρηστίδου και ο Κώστας Αποστολάκης.

Ολα τα κανάλια θα συνδεθούν με κατά τόπους ναούς για την Ακολουθία της Αναστάσεως. Αμέσως μετά το Μεγάλο Κανάλι (00.10) έχει προγραμματίσει ένα μουσικό αφιέρωμα, με τον Γιάννη Πλούταρχο να ερμηνεύει Μίμη Πλέσσα. Την ίδια ώρα ο ΑΝΤ1 θα παρουσιάσει το μουσικό πρόγραμμα των Πάολα, Παντελή Παντελίδη, Τάμτα και Σταν, ενώ στις 2.45 στις παρέες της Λαμπρής θα μας κρατήσει μουσική συντροφιά με τους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Πάνο Μουζουράκη, από την εμφάνιση που έκαναν στο Θέατρο Πέτρας.

Ο ΣΚΑΪ στις 22.00 θα μεταδώσει τη σειρά ντοκιμαντέρ «Ιησούς, η δημιουργία ενός Μεσσία» και στη 1.00 θα προβάλει τη μουσική παράσταση «Μίκης Θεοδωράκης – Ποιος τη ζωή μου». Το Star μετά την Ανάσταση, συγκεκριμένα στη 1.45, θα διασκεδάσει το κοινό του με τον Πάνο Κιάμο και τους Vegas.

Κυριακή του Πάσχα

Στις 9.00 το πρωί η δημόσια τηλεόραση θα προβάλει την περιήγηση στο όρος Σινά της εκπομπής «Ταξιδεύοντας με τη Μάγια», ενώ στις 10.10 θα μεταδοθεί από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Δεν είσαι μόνος» το επεισόδιο «Πύρινες γλώσσες» που γυρίστηκε σε Αστυπάλαια, Αντιόχεια, Κωνσταντινούπολη, Μυρσίνη και Ταρσό. Στις 13.00 «Το αλάτι της γης» με τον Λάμπρο Λιάβα μας προσκαλεί σε ένα πασχαλινό γλέντι με εορταστικά τραγούδια και χορούς απ’ όλη την Ελλάδα, και έθιμα από κάθε τόπο.

Στο χωριό

Στον Alpha την ψυχαγωγία του κοινού θα αναλάβει, όπως κάθε Κυριακή, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και η εκπομπή «Σπίτι μου, σπιτάκι μου» (09.45) με εορταστικό πρόγραμμα. Στις 14.00 η εκπομπή της Ευτυχίας Φράγκου «Επιστροφή στο χωριό» καλεί τους τηλεθεατές σε ένα παραδοσιακό γλέντι. Η εκπομπή μάς ξεναγεί σε μια άγνωστη γωνιά της Ημαθίας, μόλις 10 λεπτά από τη Νάουσα. Το Αρκοχώρι ή, όπως λεγόταν παλιά, Αρκουδοχώρι, ένα χωριό που ξεχωρίζει στις πλαγιές του Βέρμιου, είναι γνωστό για το μεγαλείο της ανθρώπινης φύσης και συγκεκριμένα για τις ηρωικές γυναίκες που με περηφάνια και λεβεντιά προτίμησαν να θυσιαστούν μαζί με τα παιδιά τους πέφτοντας στο ποτάμι της Αράπιτσας προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των Οθωμανών, όταν αυτοί κατέλαβαν την περιοχή, τον Απρίλη του 1822. Ο Βασίλης Καλλίδης και η «Νόστιμη γη» (20.00) μας ταξιδεύουν μέσα από τη συχνότητα του Alpha σε έναν από τους πιο όμορφους ιστορικούς οικισμούς της Πελοποννήσου, στην πρωτεύουσα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, το Λεωνίδιο. Στον κήπο του δημαρχείου τα αρνιά ψήνονται, ενώ οι μεζέδες, τα αβγά και τα λαμπριάτικα κουλούρια στολίζουν τους πάγκους και περιμένουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Αργά το βράδυ, στη 1.45, το κανάλι της Κάντζας θα προβάλει τη μουσική συνάντηση των Onirama με τους Μύρωνα Στρατή, Μαρκ Αντζελο και Shaya.

Ο ΑΝΤ1 θα μεταδώσει δύο μουσικά προγράμματα: στις 23.30 εκείνο του Βοτανικού με τους Αντύπα, Αγγελική Ηλιάδη και Νίκο Κουρκούλη και στις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα το live της Μελίνας Ασλανίδου στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Ο Πίτερ Παν, ο Σταλόνε και η… Τζένη Καρέζη

Πολλές είναι οι ταινίες που έχουν επιλεγεί ώστε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού, ωστόσο η «Espresso» παρουσιάζει τις καλύτερες. Ανήμερα το Πάσχα το Mega θα προβάλει στις 6.00 την ταινία «Annie 2» με τους Τζόαν Κολινς, Τζορτζ Χερν και Ασλεϊ Τζόνσον. Αμέσως μετά, στις 8.00, έρχεται ο «Πίτερ Παν» με τους Τζέισον Αϊζακ, Τζέρεμι Σλάμπτερ και Ολίβια Ουλίαμς να παρασύρει μικρούς και μεγάλους στη Χώρα του Ποτέ. Στις 12.00 η ξένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Astro Boy» δεν πρόκειται ν’ αφήσει κανέναν ασυγκίνητο με την υπέροχη υπόθεση αλλά και τα μηνύματα που περνάει.

Την ίδια μέρα, στις 21.00, η Τζένη Καρέζη θα ερωτευτεί τον νεαρό πολιτευόμενο Νίκο Μαντά που υποδύεται ο Ανδρέας Μπάρκουλης στην κωμωδία «Τζένη Τζένη». Τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 8.15 το πρωί, θα απολαύσουμε το μιούζικαλ «Hairspray», με τον Τζον Τραβόλτα σε μια εκπληκτική μεταμόρφωση, ενώ στις 22.30 το «Ανάλυσέ το», με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Μπίλι Κρίσταλ να υπόσχονται ένα αξέχαστο βράδυ.

Το Star θα προβάλει την Κυριακή του Πάσχα στις 00.15 την ταινία «Η ώρα των εκτελεστών» με τους Σιλβέστερ Σταλόνε, Αντόνιο Μπαντέρας και Τζουλιάν Μουρ, ενώ την επόμενη μέρα στις 21.00 ο Τζακ Νίκολσον και η Νταϊάν Κίτον θα πουν «Κάλιο αργά παρά αργότερα».

Τεριάννα Παππά 

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...