Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Φορτίο ηρωίνης με εγκέφαλο ταξίαρχο ε.α.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας και το φορτηγό των διεθνών μεταφορών όπου έκρυψαν τα 370 kg της ουσίας!

Eνας απόστρατος ταξίαρχος, ο οποίος μάλιστα είχε υπηρετήσει σε νευραλγικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., φέρεται ότι έπαιζε κεντρικό ρόλο σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, το οποίο δρούσε στην Ελλάδα και την Ευρώπη και εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με την αμερικανική DEA. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης-μαμούθ κατασχέθηκαν 370 κιλά καθαρή ηρωίνη που ήταν κρυμμένα μέσα σε σωλήνες φορτωμένους σε νταλίκα διεθνών μεταφορών. 4rq34trawef 3Εδώ και μήνες οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν πληροφορίες για κύκλωμα Ελλήνων και Τούρκων που εισάγουν στην Ελλάδα καθαρή ηρωίνη από την Τουρκία και την προωθούν στην Ευρώπη μέσα σε φορτηγά. Επειτα από πολύμηνες έρευνες, στο μικροσκόπιο μπήκαν συγκεκριμένα πρόσωπα και δρομολόγια φορτηγών διεθνών μεταφορών με προορισμό την Αμβέρσα του Βελγίου.

Στην οργάνωση της επιχείρησης βοήθησαν σε πληροφοριακό επίπεδο οι πράκτορες του γραφείου της DEA στην πρεσβεία των ΗΠΑ, επικεφαλής του οποίου είναι Ελληνας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του στη δίωξη των βαρόνων της ηρωίνης και της κοκαΐνης.

Σε εργαστήρια

Από την έρευνα προέκυψε ότι από την Αμβέρσα τα ναρκωτικά θα διαμοιραζόταν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης και θα προωθούνταν σε παράνομα εργαστήρια εγκατεστημένα σε μεγάλες πρωτεύουσες της Ε.Ε., όπου θα γινόταν η επεξεργασία και η νόθευσή τους. Υπολογίζεται πως οι κεντρικοί διανομείς της ηρωίνης στη χονδρική θα έβγαζαν από την πώληση του καθαρού ναρκωτικού γύρω στα 7.000.000 ευρώ, ενώ το συνολικό κέρδος από τη λιανική πώλησή της θα εκτοξευόταν στα 40.000.000 ευρώ!

Κατά τις παράλληλες επιχειρήσεις συνελήφθησαν οι δύο Σλοβένοι οδηγοί του φορτηγού διεθνών μεταφορών, ενώ ο απόστρατος αξιωματικός συνελήφθη στην πολυτελή μεζονέτα του στην περιοχή των Θρακομακεδόνων! Οι αστυνομικοί αναζητούν έναν Ελληνα και έναν Τούρκο, που φέρεται ότι έχουν άμεση σχέση με τη μεταφορά και τη διακίνηση της ηρωίνης. Μάλιστα, όπως είπε ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης, ο Ελληνας φέρεται ότι έχει επαγγελματική σχέση με τον απόστρατο ταξίαρχο, διατηρώντας εταιρία που δραστηριοποιείται στους τομείς εμπορίας καυσίμων, ναυτιλιακών πρακτορεύσεων και μεταφορών εμπορευμάτων.

Ο συλληφθείς είχε αποστρατευθεί από το Σώμα το 1998 έπειτα από δική του επιθυμία! Στην προανακριτική κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι είχε νοικιάσει σε άγνωστο άτομο την αποθήκη που ανήκει στην εταιρία του στο Περιστέρι, στην οποία φέρεται ότι έγινε η φόρτωση των ναρκωτικών στην νταλίκα. Ισχυρίστηκε ακόμη πως ο ενοικιαστής τού χρωστά ενοίκια και έχει εξαφανιστεί!

4rq34trawef 1 0Δρομολόγιο Ηγουμενίστα – Περιστέρι – Πάτρα

Το πράσινο φως για την εξάρθρωση της σπείρας δόθηκε το πρωινό της Μεγάλης Δευτέρας, όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης είδαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας να κατεβαίνει από το πλοίο της γραμμής από Ιταλία η νταλίκα με τους δύο Σλοβένους οδηγούς, η οποία (επισήμως) μετέφερε τυποποιημένο συσκευασμένο γάλα για υπεραγορά του Πειραιά. Την ακολούθησαν διακριτικά, ώσπου έφτασε σε μια αποθήκη στο Περιστέρι, όπου φορτώθηκε η ηρωίνη σε σωλήνες ναυτιλιακής χρήσης με προορισμό την Αμβέρσα. Η νταλίκα μπλοκαρίστηκε στο λιμάνι της Πάτρας, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη του κρυφού φορτίου κάτω από τους σωλήνες που ήταν φορτωμένοι στο επικαθήμενο και δεν ταίριαζε με όσα αναφέρονταν στα παραστατικά έγγραφα μεταφοράς.

Αμέσως συνελήφθησαν οι δύο Σλοβένοι οδηγοί και το φορτηγό μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα.

Θεοδόσης Π. Πάνου  

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...