Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Offshore (;) ο ταξίαρχος ε.α.

Οι επιχειρηματικές κινήσεις και το ξέπλυμα από τα κέρδη της ηρωίνης

Τυχόν ύπαρξη off shore εταιριών, μέσω των οποίων ο απόστρατος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος φέρεται ότι έπαιζε ηγετικό ρόλο σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης από την Τουρκία, θα μπορούσε να ξεπλένει μαύρο χρήμα αναζητούν οι αρμόδιες Αρχές. Οι αστυνομικοί που ερευνούν σε βάθος την υπόθεση θεωρούν σχεδόν αδύνατον ο πρώην συνάδελφός τους να μην έχει κάποια παράκτια εταιρεία!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που εξάρθρωσαν το δαιδαλώδες διεθνές κύκλωμα εμπορίας ηρωίνης και πέρασαν χειροπέδες στον πρώην συνάδελφό τους «ξεσκονίζουν» πλέον μαζί με αρμόδιες υπηρεσίες τα οικονομικά του επιχειρηματία και ταξίαρχου ε.α., ο οποίος εδώ και μια 15ετία είχε αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της εμπορίας καυσίμων αλλά και στα ναυτιλιακά. Μάλιστα κατά το παρελθόν ο ίδιος φέρεται ότι είχε στην ιδιοκτησία του πλοίο με το οποίο πραγματοποιούνταν μεταφορές υγρών καυσίμων, ενώ είχε δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά και στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχέση του συγκεκριμένου ανθρώπου με την τουρκική μαφία και κυρίως στο κομμάτι που αφορά τη διακίνηση ηρωίνης στη γηραιά ήπειρο θεωρείται δεδομένη και «χτίστηκε» σταδιακά από τις επαφές που διατηρούσε ο ίδιος στα εδάφη της Κύπρου.

Αλλωστε και ο συνέταιρος του απόστρατου στην εταιρία (ναυτιλιακά) που είχε συστήσει είναι Ελληνας υπήκοος, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, και φέρεται ότι και αυτός διατηρούσε σχέση με ανθρώπους στη γειτονική χώρα που γνωρίζουν καλά το παιχνίδι της εμπορίας ναρκωτικών. Η καθαρή ηρωίνη, βάρους 370 κιλών, που ήταν κρυμμένη σε σωλήνες για ναυτιλιακή χρήση και είχε προορισμό την Αμβέρσα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών που εξάρθρωσαν τη διεθνή σπείρα, θα έσπαγε σε διάφορα μικρά εργαστήρια της δυτικής Ευρώπης και το βάρος της θα έφθανε τον ένα τόνο. Οσο για τα κέρδη των εμπόρων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, θα έφταναν στο αστρονομικό ποσό των 40.000.000 ευρώ.

Οι έμπειροι ερευνητές της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν ότι η ηρωίνη έφτασε στην Τουρκία και στη συνέχεια στην Ελλάδα, προερχόμενη από τα κυκλώματα του Αφγανιστάν.

Με διακριτικούς ρόλους

Για τον λόγο αυτό ενημερώνεται διαρκώς η αμερικανική DEA για την πορεία των εν εξελίξει ερευνών, προκειμένου αυτές να επεκταθούν σε διεθνές επίπεδο και συγκεκριμένα τόσο στην Τουρκία όσο και στο Αφγανιστάν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για ένα άριστα διαρθρωμένο διεθνές κύκλωμα με διακριτούς ρόλους.

Συγκεκριμένα, αποτελείται στο αρχικό του πεδίο από τους παραγωγούς του οπίου στο Αφγανιστάν, στη συνέχεια από τους μεταφορείς του πρωτογενούς προϊόντος στα εργαστήρια του Πακιστάν, όπου παρασκευάζεται η ηρωίνη, και τους μεταφορείς στην Τουρκία και, τέλος, από τα κυκλώματα που βγάζουν τη «σκόνη του θανάτου» στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή αγορά.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...