Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Ισόβια στον αμετανόητο δολοφόνο!

Συγγενείς του αστυνομικού που τον εκτέλεσε εν ψυχρώ ο 31χρονος επιχείρησαν χθες να τον λιντσάρουν

Καταπέλτης ήταν η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τον δράστη της εν ψυχρώ δολοφονίας του 35χρονου αστυνομικού και πατέρα δύο αγοριών Βασίλη Μαρτζάκλη από την Ανδραβίδα Ηλείας. Η υπόθεση που έκανε πριν από έναν χρόνο το πανελλήνιο να δακρύσει, «ζωντάνεψε» χθες το πρωί στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πύργου, στο οποίο ο 31χρονος δολοφόνος εμφανίστηκε αμετανόητος και ούτε μία φορά δεν ζήτησε συγγνώμη! Ο τρόπος με τον οποίο απολογήθηκε ο Αθίγγανος Βασίλης Λέντερης προκάλεσε την οικογένεια του άτυχου αστυνομικού, μέλη της οποίας επιχείρησαν να τον λιντσάρουν μετά το τέλος της δίκης. Αφού ανέφερε ότι στη φυλακή έγινε χρήστης ναρκωτικών, ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει και πως δεν θυμάται πώς έγινε το αιματηρό συμβάν, αλλά ήθελε να διαφύγει τη σύλληψη: «Δεν θυμάμαι πώς έγινε. Είμαι τοξικομανής. Μπήκα κλέφτης και βγήκα ναρκομανής».

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση και άλλα 30 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ για τα επιμέρους αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση (του φίλου του θύματος), της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας, οπλοκατοχής και της απόπειρας κλοπής. Οι συγγενείς του δολοφονημένου αστυνομικού αποχώρησαν σε ήρεμο κλίμα από τη δικαστική αίθουσα, παρά την οργή που ένιωσαν -όπως είπαν- για την αμετανόητη στάση και το ειρωνικό ύφος που είχε ο δολοφόνος στη δίκη. Ομως, ενώ επιβιβαζόταν στο συμβατικό αυτοκίνητο της Αστυνομίας, άνδρες και γυναίκες (συγγενείς και φίλοι του Βασίλη Μαρτζάκλη) του επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά και τον έσωσαν οι συνάδελφοι του θύματός του!

Το έγκλημα έγινε το βράδυ της Κυριακής 11 Μαΐου του 2014, όταν ο 35χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στη Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου επέστρεφε στο σπίτι του στην Ανδραβίδα από τα Λεχαινά, όπου βρισκόταν σε προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού στον οποίο συμμετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Γύρω στις 23.25 μαζί με έναν συνομήλικο φίλο του περπατούσαν στην οδό Παναγιώτη Παύλου, όταν αντιλήφθηκαν τον δράστη να προσπαθεί να παραβιάσει την πόρτα ενός σπιτιού.

Κρατούσε μαχαίρι

Το ίδιο αντιλήφθηκε και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος βλέποντας μαζί με τη σύζυγό του τον άτυχο 35χρονο να τρέχει προς το μέρος του προσπάθησε να φωνάξει πως ο δράστης κρατούσε μαχαίρι. Δυστυχώς, ο αδίστακτος ληστής πρόλαβε και χτύπησε δύο φορές στην καρδιά και στον πνεύμονα το παλικάρι, που ξεψύχησε μέσα σε λίγα λεπτά. Ο άτυχος Βασίλης Μαρτζάκλης ήταν γνωστός για την αγάπη του στον αθλητισμό. Το πάθος του ήταν το ποδόσφαιρο με το οποίο ασχολιόταν εντατικά, παίζοντας ο ίδιος και διδάσκοντας τα μυστικά του αθλήματος στους γιους του και στα παιδιά της ακαδημίας της Δάφνης Ανδραβίδας.

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...