Η Ρ. Δούρου μιλά για τις «bitch» και τις «bimbo» της πολιτικής σκηνής!

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου βρίσκεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ, όπου μίλησε στο πανεπιστήμιο Princeton, σε διάλεξη με τίτλο «Ενα νέο πρόσωπο για την Ελλάδα – Τι διαφορά μπορεί να κάνει μια γυναίκα;»

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου βρίσκεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ, όπου μίλησε στο πανεπιστήμιο Princeton, σε διάλεξη με τίτλο «Ενα νέο πρόσωπο για την Ελλάδα – Τι διαφορά μπορεί να κάνει μια γυναίκα;».

Η Ρένα Δούρου μίλησε για την πολιτική της πορεία καθώς και για την προεκλογική εκστρατεία της, ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι έχει δεχτεί σεξιστικές επιθέσεις. Επιπλέον χαρακτήρισε την εκλογική της νίκη «ιστορική», ενώ τόνισε ότι έπρεπε να ξεπεράσει στερεότυπα δεκαετιών.

Η Ρένα Δούρου είπε πώς αντιμετωπίζει «την κλασική προσέγγιση του ρόλου της γυναίκας στην πολιτική: είτε ως “bitch”, στην περίπτωση της σοβαρής, ισχυρής γυναίκας, είτε ως “bimbo”, στην περίπτωση μιας γυναίκας με χαμηλό προφίλ. Πρόκειται για τάση που δεν παρατηρείται μόνο στην ελληνική πολιτική σκηνή».

Οπως υποστήριξε: «Κρίνοντας από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και από το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ψηφισάντων απέρριψε τη βασισμένη σε σεξιστικά στερεότυπα εκστρατεία του αντιπάλου μας, φαίνεται ότι το μήνυμά μας πέρασε στην πλειονότητα των κατοίκων».

Επικαλέστηκε μάλιστα τη φράση της Ελεάνορ Ρούζβελτ «Η γυναίκα είναι σαν το σακουλάκι του τσαγιού. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο δυνατό είναι, μέχρι να το βάλεις σε καυτό νερό» για να σημειώσει: «Και σήμερα είμαι σε “καυτό νερό” διοικώντας τη σημαντικότερη -από κάθε άποψη- περιφέρεια της χώρας, μια μοναδική εμπειρία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ