Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Black out λόγω του Φουστάνου στην Εφορία Μεγάλου Πλούτου!

Στο σκοτάδι «βυθίστηκε» προσωρινά το κτίριο γραφείων ATRINA στη λεωφόρο Κηφισίας, στο οποίο στεγάζονται το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου του υπουργείου Οικονομικών…

Στο σκοτάδι «βυθίστηκε» προσωρινά το κτίριο γραφείων ATRINA στη λεωφόρο Κηφισίας, στο οποίο στεγάζονται το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου του υπουργείου Οικονομικών, που ερευνά τη «λίστα Λαγκάρντ»! Εκπληκτοι οι υπάλληλοι των δύο υπηρεσιών και άλλοι ενοικιαστές που έχουν τα γραφεία τους σε ένα από τα πρώτα κτίρια που είχε κατασκευάσει ο Μπάμπης Βωβός, πληροφορήθηκαν ότι η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρεών!

Το ATRINA ηλεκτροδοτείται από μια παροχή μέσης τάσης και μέσω πιστοποιημένων μετρητών ηλεκτροδοτούνται διαφορετικοί χρήστες, αλλά εκδίδεται ένας λογαριασμός ρεύματος επ’ ονόματι της διαχείρισης, την οποία έχει αναλάβει ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Ανδρέας Φουστάνος! Το «μπλακάουτ» συνδέεται συγκεκριμένα με οφειλή 1.388.404 ευρώ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΗ, καθώς και σε πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών από τη διαχείριση του κτιρίου, που δεν πληρώνει τους λογαριασμούς της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, παρότι εισπράττει τα σχετικά ποσά από ορισμένους ενοικιαστές.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη επιβεβαίωσε ότι η εντολή για διακοπή ρεύματος στο κτίριο εκδόθηκε από τη ΔΕΗ, καθώς οι εταιρίες που στεγάζονται σε αυτό έχουν οφειλές 1.400.000 ευρώ. Η υπουργός σημείωσε ότι, ενώ ο διαχειριστής προχώρησε τον Δεκέμβριο σε ρύθμιση με τη ΔΕΗ για το οφειλόμενο ποσό, οι δόσεις δεν έχουν καταβληθεί. Χθες, έπειτα από ενέργειες των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες στεγάζονται στο κτιριακό συγκρότημα, συγκεντρώθηκαν 120.000 ευρώ από κάποιους ενοικιαστές, τα οποία κατατέθηκαν στη ΔΕΗ. Ετσι η επιχείρηση προχώρησε σε άμεση επανασύνδεση της παροχής. Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΗ, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτίριο, καταβάλλουν το σύνολο των οφειλών τους προς τη διαχείριση. Στο παρελθόν η ΔΕΗ «είχε ανταποκριθεί θετικά σε αιτήματα διακανονισμού από τη διαχείριση του κτιριακού συγκροτήματος, τους οποίους όμως διακανονισμούς δεν τήρησε. Τελευταία φορά, τον Δεκέμβριο του 2014, η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε και πάλι σε σχετικό αίτημα του διαχειριστή και ενέκρινε νέο διακανονισμό για τη ληξιπρόθεσμη οφειλή που στις 31/11/14 είχε ανέλθει σε 1.276.476 ευρώ».

Ομως ο διαχειριστής του κτιρίου «δεν κατέβαλε καμία από τις δόσεις της ρύθμισης, ούτε εξόφλησε τις τρέχουσες καταναλώσεις των επόμενων μηνών, με αποτέλεσμα η ληξιπρόθεσμη οφειλή του, αντί σήμερα να έχει μειωθεί σημαντικά όπως προέβλεπε ο διακανονισμός, να έχει εκτιναχθεί σε 1.388.404 ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα έπειτα και από σχετικές ειδοποιήσεις για τήρηση των υποχρεώσεων, η ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης του κτιριακού συγκροτήματος». Ο κ. Φουστάνος υποστήριξε πως «οι ενοικιαστές και οι ιδιοκτήτες του κτιρίου δεν έχουν πληρώσει κοινόχρηστα για πολύ καιρό και υπάρχουν καταστάσεις που το επιβεβαιώνουν… Η ιδιαιτερότητα του κτιρίου αυτού είναι το γεγονός ότι υπάρχει ένα ρολόι και αν οι ενοικιαστές και οι ιδιοκτήτες δεν πληρώσουν τα κοινόχρηστα, δεν πληρώνεται και η ΔΕΗ». Πρόσθεσε ακόμη πως «το χρέος των ιδιοκτητών και ενοικιαστών προς τη διαχείριση είναι 1.500.000 ευρώ».

ΔΟΥ: Ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων

«Προκλητική» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του τη διακοπή παροχής ρεύματος στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων ο σύλλογος εργαζομένων στις ΔΟΥ Αττικής και Κυκλάδων, δεδομένης της αγωνιώδους προσπάθειας που καταβάλλει η χώρα για την περισυλλογή και του τελευταίου ευρώ. Στην ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Τρύφων Αλεξιάδης και η γενική γραμματέας Βάλια Χριστακοπούλου αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι «πρέπει επιτέλους να ανοίξει το υπουργείο Οικονομικών τον φάκελο για τις μισθώσεις κτιρίων και να μας απαντηθεί για ποιο λόγο μένουν αναξιοποίητα κτίρια του Δημοσίου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...