Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Τους χόρεψε στο Αεροπορικό Δίκαιο

Η διάκριση σε διαγωνισμό εικονικής δίκης στο Πεκίνο της (μπαλαρίνας) Ολγας Κούτσικα μαζί με τις συμφοιτήτριές της στη Νομική

r3qw4twq3t4 2Με μεγάλες διακρίσεις επέστρεψαν από διεθνείς διαγωνισμούς εικονικής δίκης οι φοιτητές της Νομικής Αθηνών! Δύο ομάδες του ΕΚΠΑ συμμετείχαν στους διαγωνισμούς Αεροπορικού και Ρωμαϊκού Δικαίου, που διεξήχθησαν στην Κίνα και στην Ιταλία αντίστοιχα, και κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά τέσσερα βραβεία. Ετσι απέδειξαν μία ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο των νομικών σπουδών στην Ελλάδα.

Ο τελικός γύρος του παγκόσμιου διαγωνισμού Αεροπορικού Δικαίου πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο με τη συμμετοχή 22 πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο (ΗΠΑ, Ινδία, Κίνα, Σρι Λάνκα κλπ.). Αν και ήταν η πρώτη συμμετοχή της Νομικής Αθηνών στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, η ομάδα του Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών απέσπασε δύο σημαντικά βραβεία, εκείνο του πρώτου βραβείου για το καλύτερο γραπτό υπόμνημα εναγομένου παγκοσμίως, καθώς και το τρίτο βραβείο για τη συνηγορία εναγομένου.

Την ελληνική ομάδα αποτέλεσαν οι προπτυχιακές φοιτήτριες Λαμπρινή Πλιάτσικα, Ελένη Μαυρουδή και Ολγα Κούτσικα, οι οποίες πέρυσι είχαν διακριθεί με δύο μεγάλα βραβεία και στην εικονική δίκη Διαστημικού Δικαίου, που είχε γίνει στο Παρίσι. Την ακαδημαϊκή επίβλεψη της ομάδας είχε ο λέκτορας Γιώργος Κυριακόπουλος, με τη συνδρομή της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Στυλιανής Κουργιαντάκη και της προπτυχιακής Θεοδώρας-Ηλιάννας Παπαχαραλάμπους.

Εμπειρία

«Ηταν συγκλονιστική εμπειρία. Αν και είχαμε συμμετάσχει και πέρυσι σε διαγωνισμό Διαστημικού Δικαίου και είχαμε διακριθεί, φέτος ήταν κάτι εντελώς ξεχωριστό, γιατί διαγωνιστήκαμε με 21 πανεπιστήμια μπροστά σε αρκετά αυστηρούς δικαστές» λέει το μέλος της ομάδας Ολγα Κούτσικα. Η τριτοετής φοιτήτρια το καλοκαίρι του 2012, όταν αναδείχτηκε πρώτη των πρώτων στις πανελλαδικές εξετάσεις, ήταν παράλληλα μπαλαρίνα!

Φέτος χρειάστηκε να μειώσει στο ελάχιστο τον ύπνο της, προκειμένου να προλάβει τις υποχρεώσεις της προς τη σχολή, την πολύμηνη προετοιμασία για τον διαγωνισμό και τα μαθήματα στη σχολή μπαλέτου της Λυρικής.

Ωστόσο δεν μετανιώνει για την υπερπροσπάθεια: «Πάνω από το γραφείο μου είχα κολλήσει ένα τεράστιο χαρτί που γράφει “Δεν θα ξανακάνω ποτέ εικονική δίκη”, γιατί φέτος ζορίστηκα πάρα πολύ. Ομως, με το που τελείωσε ο διαγωνισμός άρχισα να ψάχνω για τον επόμενο».

Σπουδές

Τον Ιούνιο η Ολγα θα πάρει το δίπλωμα χορού από τη Λυρική και θα κλείσει έναν κύκλο 15 ετών σκληρής δουλειάς στο μπαλέτο. «Θα συνεχίσω να χορεύω, αλλά τα νομικά με έχουν κερδίσει απόλυτα και με αυτά θα ασχοληθώ επαγγελματικά» λέει. Ομως οι σπουδές της στον χορό μόνο χαμένες δεν πήγαν, καθώς όπως λέει η ίδια: «Μου δίδαξε πειθαρχία, καλό προγραμματισμό και την επαφή με το κοινό. Και μπορεί να είναι απίστευτο συναίσθημα να χορεύεις πάνω στη σκηνή, αλλά ανακάλυψα ότι μπορώ να δίνω “παράσταση” και στη Νομική.

»Οταν σηκωνόμαστε να μιλήσουμε στο ακροατήριο μπροστά στους δικαστές, είναι παράσταση κανονική, οπότε αυτό το κομμάτι του μπαλέτου θα το ενσωματώσω στη Νομική».

Και στην Ιταλία δύο τρόπαια και στο Ρωμαϊκό

r3qw4twq3t4 3Εξίσου σημαντικές ήταν οι διακρίσεις που πέτυχε για έκτη συνεχή χρονιά η ομάδα του ΕΚΠΑ η οποία συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου, που διεξήχθη στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, στην Ιταλία. Η Νομική Αθηνών απέσπασε δύο τρόπαια, έχοντας απέναντί της τα πανεπιστήμια του Κέμπριτζ, της Οξφόρδης, της Νεάπολης, της Λιέγης, του Τίμπιγκεν, του Τριρ και της Βιένης. Η ελληνική ομάδα έφθασε στον μικρό τελικό, όπου επικράτησε της Οξφόρδης και έλαβε το τρίτο ομαδικό βραβείο. Η φοιτήτρια Παναγιώτα Κονδύλη απέσπασε, από κοινού με φοιτητή του Κέμπριτζ, το πρώτο βραβείο καλύτερου ρήτορα. Τη Νομική Αθηνών εκπροσώπησαν οι φοιτητές Παναγιώτα Κονδύλη, Ειρήνη Λέντη, Μαριάννα Μανέτα και Μιχάλης Χαϊντούτης. Την ακαδημαϊκή εποπτεία της ομάδας είχε η επίκουρη καθηγήτρια Αθηνά Δημοπούλου, ενώ συνέδραμαν η φοιτήτρια Αριάννα Φλώρου και η δικηγόρος Αρτεμισία Παπαδάκη, παλαιότερη νικήτρια του διαγωνισμού.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...