Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

«Έκανε την πάπια» για τον παιδεραστή αρχαιοφύλακα στο Μουσείο της Νισύρου;

Σάλο έχει προκαλέσει η χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας «δημοκρατία»...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ – Στις 21:15 η κλήρωση...

Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη κλήρωση του Eurojackpot, καθώς...

Οι 176 κλήσεις της αγωνίας προς τον εφοπλιστή

Νέα στοιχεία για γνωστό επιχειρηματία στην υπόθεση με το φορτίο της ηρωίνης. Στο μικροσκόπιο και μια εταιρία-φάντασμα

Μια εικονική εταιρία που δεν λειτούργησε ποτέ στην πόλη Σάρτζα στα Εμιράτα του Περσικού κόλπου και 176 τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ δύο ανδρών σηματοδοτούν νέες εξελίξεις στη μεγαλύτερη υπόθεση μεταφοράς ηρωίνης, που αποκαλύφθηκε ποτέ στη γηραιά ήπειρο. Η κύρια ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων λευκού θανάτου με το δεξαμενόπλοιο «Noor 1» φαίνεται πως επιφυλάσσει εκπλήξεις με επικείμενη προσθήκη νέων ονομάτων στον κατάλογο των κατηγορουμένων. Με τα στοιχεία που έδωσε σε κατάθεσή του ένας αξιωματικός του Λιμενικού, ο οποίος έπαιξε ενεργό ρόλο στην εξάρθρωση του πολυδαίδαλου ελληνοτουρκικού κυκλώματος, η διερεύνηση της υπόθεσης έχει πάρει νέα τροπή.

Σχέση με ΠΑΕ

Οι έρευνες εντατικοποιούνται όσον αφορά τον ρόλο ενός επιχειρηματία που διατηρούσε έως πρόσφατα εργασιακή σχέση με μεγάλη ποδοσφαιρική ΠΑΕ που εδρεύει στην Αττική. Το όνομά του περιλαμβάνεται ήδη στο σχετικό βούλευμα που φέρεται ότι τον χαρακτηρίζει «συνδετικό κρίκο» όλων των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση του «Noor 1» και πλέον διερευνώνται τα νέα στοιχεία που υπάρχουν για το πρόσωπό του.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα αναφέρει στην κατάθεσή του ο αξιωματικός του Λιμενικού, προκύπτει ότι λίγες ημέρες πριν από την άφιξη του «αμαρτωλού» δεξαμενόπλοιου στην Ελλάδα, ο επιχειρηματίας είχε επικοινωνήσει 176 φορές τηλεφωνικά με τον εφοπλιστή που τώρα είναι προφυλακισμένος, καθώς στη βίλα του στη Φιλοθέη βρέθηκε μισός τόνος καθαρή ηρωίνη. Σε κατάθεση που έδωσε για την υπόθεση ο επιχειρηματίας, ρωτήθηκε από την ανακρίτρια για τις απανωτές τηλεφωνικές κλήσεις κατά το επίμαχο διάστημα που η ηρωίνη ταξίδευε προς την Ελλάδα. Τότε, κατά πληροφορίες, είχε ισχυριστεί πως μαζί με τον προφυλακισμένο εφοπλιστή ανήκει σε κύκλο ατόμων που παίζουν μανιωδώς… μπιρίμπα και επικοινωνούσαν προκειμένου να κανονίζουν τα ραντεβού τους για τις «μονομαχίες» τους!

Βιτρίνα!

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν στα χέρια τους στοιχεία για μια ναυτιλιακή εταιρία-βιτρίνα που δημιούργησε στη Σάρτζα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας τον Σεπτέμβριο του 2013.

Η εταιρία φέρεται ότι εμπλέκεται στη μεταφορά των ναρκωτικών από τον Περσικό κόλπο στα Μέγαρα, όπου τον Ιούλιο του 2014 ελλιμενίστηκε το παλιό σκαρί που είχε στα αμπάρια του το φορτίο.

Ο επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται πλέον στην εισαγωγή και εμπορία πολυτελών αυτοκινήτων, ενδέχεται να προχώρησε στη σύσταση της εταιρίας με μοναδικό σκοπό τη διακίνηση της ηρωίνης. Από την έρευνα που έκανε το Λιμενικό, σε συνεργασία με την αμερικανική DEA, αποδείχτηκε πάντως ότι είχε… μηδενικό κύκλο εργασιών!

Μάλιστα, τα γραφεία της στη Σάρτζα «κατέβασαν ρολά» λίγες εβδομάδες προτού φτάσει στα Μέγαρα το «Noor 1» και εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς όλα τα τηλέφωνα, οι συσκευές FAX και το χαρτοφυλάκιό της!

Θεοδόσης Π. Πάνου  

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...