Ερχονται και νέες ηχηρές συλλήψεις

Ο Παναγιώτης Νικολούδης μετά τον Λ. Μπόμπολα προαναγγέλλει ότι θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια

«Τρίζει τα δόντια» και προειδοποιεί ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης όλους εκείνους που φοροδιαφεύγουν και τονίζει πως όλοι οι Ελληνες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο.

Ο κ. Νικολούδης, παρουσιάζει τις γενικές θέσεις της κυβέρνησης και δίνει μια «γεύση» για το πώς θα χειριστεί από εδώ και εμπρός το θέμα της φοροδιαφυγής που τόσα χρόνια κοστίζει στο ελληνικό κράτος αμέτρητα δισεκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα αφήνει να εννοηθεί πως σύντομα θα ακολουθήσουν νέες συλλήψεις και μάλιστα ελάχιστες μόνο ώρες μετά την ηχηρή σύλληψη του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα.

Συγκεκριμένα, με χθεσινή ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης μία ημέρα μετά τη σύλληψη για φοροδιαφυγή του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος κατέβαλε συνολικά 1.800.000 ευρώ για να μην του απαγγελθούν κατηγορίες, προαναγγέλλει ουσιαστικά νέες ηχηρές συλλήψεις. Στο δελτίο Τύπου που διανεμήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «όλοι οι Ελληνες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο» και ότι «όλοι έχουν υποχρέωση να συμμετέχουν στα βάρη (πληρωμή φόρων) ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες».

«Η κυβέρνηση, αναφέρεται στο δελτίο τύπου του υπουργείου, συστηματικά και μεθοδευμένα, προβαίνει στις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις, στην ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών και τη σύναψη διεθνών συμφωνιών που θα της δώσουν τη δυνατότητα να εισπράττει τους νόμιμους φόρους από όλους όσοι οφείλουν, χωρίς καμία εξαίρεση, άσχετα με το ποιος είναι ο οφειλέτης και με το πού έχει διοχετεύσει τα χρήματά του» σημειώνει ο κ. Νικολούδης, τονίζοντας στη συνέχεια ότι «τα αποτελέσματα των ενεργειών αυτών της κυβέρνησης θα φανούν, και μάλιστα σύντομα και με τρόπο απόλυτα πειστικό».

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τις επόμενες ημέρες έρχονται και άλλες συλλήψεις επωνύμων, επιχειρηματιών και άλλων για εκτεταμένη φοροδιαφυγή που θα προκαλέσουν ιδιαίτερα μεγάλη αίσθηση, καθώς, κατά τις ίδιες πηγές, υπάρχουν παλαιότερα στοιχεία, τα οποία έχουν επεξεργαστεί οι ελληνικές διωκτικές Αρχές.

Είδηση και στο CNN!

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ασχολήθηκε εκτενώς με την είδηση της σύλληψης του Λεωνίδα Μπόμπολα για φοροδιαφυγή, στο πλαίσιο της έρευνας για τη «λίστα Λαγκάρντ». Η επικεφαλίδα του άρθρου αναφέρει: «Νίκη για την Ελλάδα – Στο δόκανο ο πρώτος μεγάλος φοροφυγάς»

«Τα ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν πως μέλη της οικογένειας Μπόμπολα ήταν μεταξύ εκείνων που κατονομάζονται στον κατάλογο των πολιτικών και επιχειρηματικών ελίτ της χώρας, με μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία» γράφει ο δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου.

Ελενα Σολωμού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ