Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Το ΟΠΑΠ Forward στηρίζει το γυναικείο επιχειρείν

Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω...

Απάντηση Ρουβά στο δηλητήριο για το «Αξιον Εστί»

Ο ενθουσιασμός του τραγουδιστή στη συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία και η «κορυφή» που θέλει να κατακτήσει

«Δεν έχω να πω τίποτα για τους επικριτές μου». Με εννέα λέξεις ο Σάκης Ρουβάς έκλεισε το στόμα όλων εκείνων που σήκωσαν… σημαία πολέμου εναντίον του, με αιχμηρές αλλά και ειρωνικές δηλώσεις, μετά την ανακοίνωση πως θα ερμηνεύσει το «Αξιον Εστί» στη συναυλία για τα 90ά γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο ποπ σταρ εμφανίστηκε ήρεμος και ευδιάθετος στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Νέα Σμύρνη, αλλά κυρίως δικαιωμένος από τη στάση που κράτησε ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης απέναντι στη θύελλα αντιδράσεων των τελευταίων ημερών. «Ο κύριος Μίκης Θεοδωράκης έδωσε με τις δηλώσεις του δικαιοσύνη. 34ed3q4ta 3 Είπε πως το πιο σημαντικό είναι να επικοινωνούνται τέτοια αριστουργήματα στον λαό» είπε ο Σάκης Ρουβάς. Χωρίς να αφήσει αιχμές εναντίον των επικριτών του, σχολίασε πολύ εύστοχα: «Τελικά είναι κέρδος για όλους μας αυτό που συμβαίνει. Κάθε φορά τυγχάνει μεγαλύτερης προσοχής το έργο με το οποίο ασχολούμαι και δεν με ενοχλεί καθόλου».

Με λόγια ψυχής περιέγραψε ο Sakis τα συναισθήματα που ένιωσε όταν του πρότειναν να ερμηνεύσει κομμάτια από αυτό το σπουδαίο έργο. «Ενθουσιάστηκα με το άκουσμα αυτής της πρότασης. Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω από το να την αποδεχτώ; Σε εμάς τους καλλιτέχνες υπάρχει ένα δαιμόνιο μέσα μας που μας προκαλεί να δοκιμάζουμε καινούργιες “κορυφές”. Αυτή εδώ είναι η “Κορυφή”. Αισθάνομαι ευλογημένος που είμαι εδώ σήμερα και μιλάω γι’ αυτό το σπουδαίο γεγονός» είπε με ενθουσιασμό.

Αναφέρθηκε μάλιστα στα μαθητικά του χρόνια στην Κέρκυρα αποκαλύπτοντας πως μαζί με τους συμμαθητές του τραγουδούσε τα κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη και ένιωθε από παιδί το μεγαλείο που έκρυβαν.

«Οι καλλιτέχνες, κι ας μιλήσω για τον εαυτό μου, γινόμαστε αγωγοί της ενέργειας που μας δίνεται και την επικοινωνούμε στους άλλους ανθρώπους. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Μπορεί να ακούγεται λίγο μικρό, αλλά είναι σπουδαίο και δεν θα σταματήσω να το κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου, με όλες μου τις δυνάμεις, γιατί είναι αυτό το οποίο διεγείρει και τις αισθήσεις μου, και το μυαλό μου, και την ψυχή μου. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο» είπε ο δημοφιλής τραγουδιστής και τον λόγο πήραν στη συνέχεια και οι υπόλοιποι συντελεστές της συναυλίας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαΐου στις 21.00 στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης με είσοδο ελεύθερη.

Ο Λούλης αιφνιδιάζει: Δεν θέλω να ακούσω άλλο Μίκη Θεοδωράκη!

Ο Χρήστος Λούλης παίρνοντας θέση για το πολυσυζητημένο καλλιτεχνικό γεγονός με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά και την ανακοίνωση πως θα ερμηνεύσει το λαϊκό ορατόριο 34ed3q4ta 1 «Αξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη, αιφνιδίασε με τις δηλώσεις του που από το βράδυ της Τετάρτης έχουν διχάσει -με τη σειρά τους- τον κόσμο του θεάματος και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

«Γενικά δεν μου αρέσει πολύ ο Μίκης Θεοδωράκης. Δεν μου αρέσουν αυτά τα τραγούδια, παρόλο που μπορεί να ακούγομαι ιερόσυλος τώρα, γιατί τα άκουγα στο σπίτι μου από πέντε χρόνων. Οι γονείς μου άκουγαν Θεοδωράκη. Τον άκουγα στο σχολείο, στο σπίτι, σε γιορτές και δεν θέλω να ακούσω ξανά. Μου είναι αδιάφορο ποιος θα το πει. Ολοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν. Γιατί αποκλείουμε από τον οποιονδήποτε Σάκη Ρουβά να πει το τραγούδι συγκλονιστικά;» είπε.

34ed3q4ta 5Παραδέχτηκε μάλιστα πως δεν θα απέρριπτε μια πιθανή θεατρική συνεργασία με τον ποπ τραγουδιστή. «Εάν χωρούσε και χωρούσα, και εγώ και αυτός, ναι, γιατί όχι;» είπε σε δηλώσεις του ο ηθοποιός, λίγες ώρες μετά την πρεμιέρα του στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με την παράσταση «Βυσσινόκηπος».

Δήμητρα Δάρδα 

Πρεμιέρα Βυσσινόκηπου με φουσκωμένες κοιλιές στη σκηνή

Πρεμιέρα με την κοιλιά στο… στόμα έκανε η Εμιλυ Κολιανδρή. Η ηθοποιός, που διανύει τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της, συμπρωταγωνιστεί με τον άντρα της Χρήστο Λούλη και μια πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών στον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, που ανέβηκε προχθές στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αναμένεται να σπάσει ταμεία, καθώς -όπως μαθαίνουμε- η προπώληση εισιτηρίων για τα επόμενα βράδια είναι πολύ μεγάλη.

Η εγκυμοσύνη της Εμιλυ δεν λειτούργησε ως τροχοπέδη στην εν λόγω θεατρική δουλειά. Μπορεί όταν συμφώνησε να συμμετάσχει να μη γνώριζε ακόμη ότι περιμένει παιδί, ωστόσο ο σκηνοθέτης του έργου ούτως ή άλλως δεν είχε στο μυαλό του ν’ ανεβάσει την κλασική βερσιόν του «Βυσσινόκηπου», αλλά μια «αιρετική
34ed3q4ta 4 κωμωδία μέσα σ’ ένα υπέροχο δράμα», όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος. Ως εκ τούτου χώρεσαν σ’ αυτήν όχι μία εγκυμοσύνη, αλλά δύο! Εκτός από την Εμιλυ περιμένει την άφιξη του… πελαργού και η συνάδελφός της Γαλήνη Χατζηπασχάλη, η οποία έδειξε επίσης τη φουσκωμένη κοιλίτσα της στο κοινό από τη σκηνή της Στέγης.

«Είμαι στη σκηνή με τον σύζυγο και με το μωρό μας το καινούργιο! Είναι ιδιαίτερο και πολύ συγκινητικό! Μ’ αρέσει που είμαστε όλοι μαζί! Προσέχω, κάνω και λίγη οικονομία δυνάμεων, αλλά την ώρα της παράστασης ξεχνιέμαι» δήλωσε η Εμιλυ στους δημοσιογράφους που έσπευσαν να τη ρωτήσουν για την εμπειρία της στο σανίδι ως εγκυμονούσα, η οποία μάλιστα έχει μπει πια στην τελική ευθεία για τα γεννητούρια.

Από την πλευρά του, ο σύζυγός της Χρήστος Λούλης σχολίασε ότι «η μικρή (σ.σ:. η κόρη του) πάτησε στη σκηνή πριν καν γεννηθεί» συμπληρώνοντας ότι εκείνος έχει λίγο άγχος βλέποντας την Εμιλυ να χοροπηδάει πάνω στη σκηνή. Το ζευγάρι, που είναι μαζί περίπου 12 χρόνια, έχει ακόμη ένα παιδάκι, τον 4χρονο Αλέξανδρο.

Ηλίας Μαραβέγιας 

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...