Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

Επιβεβαίωσαν για «στημένο»

Γεωργέας, Καλαϊτζίδης κατήγγειλαν πως υπήρξε χειραγώγηση σε ματς Ολυμπιακός-Βέροια

Με την ανάκριση για την «εγκληματική οργάνωση» να έχει μπει στην τελική της ευθεία, οι αποκαλύψεις για τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Δικαιοσύνη για την υπόθεση είναι καταιγιστικές. Ο ανακριτής Διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, έχει καλέσει τον πρόεδρο της Βέροιας, Γιώργο Αρβανιτίδη (έλαβε προθεσμία για τις 7 Μαΐου), και τον γενικό διευθυντή της ομάδας, Γιώργο Λάναρη (έχει λάβει προθεσμία για εντός του Μαΐου), σχετικά με τον αγώνα Ολυμπιακός- Βέροια (τελικό αποτέλεσμα 3-0), στις 6 Ιανουαρίου 2013.

Το συγκεκριμένο ματς ήταν ύποπτο για χειραγώγηση, καθώς, σύμφωνα με ειδικούς του στοιχήματος, στον συγκεκριμένο αγώνα παίχτηκαν 6.000.000 ευρώ, και τα μισά από αυτά στο ημίχρονο. Ο ανακριτής ερεύνησε τον συγκεκριμένο αγώνα, και ειδικά την καταγγελία πως στο ημίχρονο του αγώνα, όταν το σκορ ήταν 0-0, δόθηκε εντολή από τους ιθύνοντες της ΠΑΕ στους παίκτες και την τεχνική ηγεσία να χάσουν το παιχνίδιμ, και μάλιστα με τελικό σκορ «Οver».

Η σχετική εντολή

Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής της ομάδας της Βέροιας φέρεται να μπήκε στο ημίχρονο του αγώνα στα αποδυτήρια του γηπέδου «Καραΐσκάκη», όπου διεξαγόταν το ματς, και να έδωσε τη σχετική εντολή σε παίκτες και τεχνική ηγεσία. Ο κ. Ανδρεάδης κάλεσε για να καταθέσουν με την ιδιότητα του μάρτυρα τον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας της Βέροιας, και νυν της ΑΕΚ, Νίκο Γεωργέα, και τον πρώην προπονητή της ΠΑΕ, και νυν του Αρη, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη στον συγκεκριμένο αγώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο επιβεβαίωσαν το συμβάν, γεγονός που, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία του αγώνα, φέρεται να οδήγησε τον ανακριτή στο συμπέρασμα πως το παιχνίδι ήταν «στημένο». Κατά το δεύτερο ημίχρονο του επίμαχου αγώνα (στο 49′), ο Νίκος Γεωργέας αντικαταστάθηκε μετά από δικό του αίτημα, από τον τότε προπονητή της ομάδας, από τον Καλογέρη. Λίγο αργότερα, στο 54′, ο Μήτρογλου άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, ενώ στη συνέχεια αντικατάσταση ζήτησε και ο Παντελής Καφές.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα μπήκαν δύο ακόμα γκολ, στο 86′ από τον Τζεμπούρ και στο 91′ από τον Παντέλιτς, και τελικά το παιχνίδι έληξε… Οver!

Η παρέλαση των κατηγορουμένων από το γραφείο του ανακριτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις αρχές Μαΐου, όταν η πλειοψηφία των κατηγορουμένων θα απολογηθούν ενώπιόν του μετά τις προθεσμίες που έλαβαν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...