ΕΛ.ΑΣ. με «αγροτικά»

Το σχέδιο Α.Ε.Τ.Ο.Σ. από την Αστυνομία, με κινητές μονάδες σε μέρη με ειδικά χαρακτηριστικά

4rf4w5h 5Ο… ΑΕΤΟΣ της ΕΛ.ΑΣ. θα «πετάει» στο εξής στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, που δεν διαθέτουν αστυνομικό τμήμα ή σταθμό! Πρόκειται για τις κινητές μονάδες που από σήμερα θα αναλάβουν την Αστυνόμευση και Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων (εξ ου και ο κωδικός ΑΕΤΟΣ) σε κοινότητες των Ιωαννίνων, της Ξάνθης, της Εύβοιας και της Αρκαδίας. Τα ειδικά εξοπλισμένα οχήματα τύπου βαν και τα οχήματα 4×4 με καρότσα που θα χρησιμοποιούν, παρουσίασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης.

Σκοπός αυτών των κινητών αστυνομικών τμημάτων, που θα 4rf4w5h 3επανδρώνονται από τρεις αστυνομικούς υπηρεσιών τάξης, τροχαίας και ασφάλειας, είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους κοινοτήτων που δεν καλύπτονται από αστυνομική παρουσία. Το πλήρωμα των βαν με τον εξοπλισμό του, που περιλαμβάνει ό,τι ένα μικρο τμήμα, θα προσφέρει και γραφειοκρατικές υπηρεσίες.

Αμεση διεκπεραίωση

Δηλαδή, αντί ο κάτοικος της κοινότητας, ο οποίος χρειάζεται επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής, να πρέπει να μεταβεί στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα 4rf4w5h 4μακριά, θα μπορεί να την εξασφαλίζει μέσω του κινητού τμήματος που θα εμφανίζεται στο χωριό του σε καθορισμένη ημέρα και ώρα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, τα κινητά αστυνομικά τμήματα θα έχουν τη δυνατότητα «της αμεσότερης διεκπεραίωσης ζητημάτων καθημερινού χαρακτήρα, στην καταγραφή και διεκπεραίωση ιδιαίτερων προβλημάτων στην περιοχή δραστηριοποίησής τους, στην άμεση παροχή αστυνομικών υπηρεσιών στους πολίτες, στην ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας και στην παροχή πληροφοριών, οδηγιών, 4rf4w5h 2συμβουλών κ.λπ. στους πολίτες, στον εντοπισμό προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και των παραγόντων που τα προκαλούν, στην αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων ή θεμάτων που τυγχάνουν αστυνομικής διερεύνησης και τέλος στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στο πλαίσιο της ενιαίας και συνολικής πολιτικής αστυνόμευσης, την οποία εφαρμόζουν οι σύγχρονες ευρωπαϊκές αστυνομίες».

Στην ομιλία του ο κ. Πανούσης διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τα βαν «τα βρήκαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση και οφείλω να το επισημάνω αυτό, κυρίως για να τονίσω ότι το κράτος έχει συνέχεια».

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ