Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Το νέο βιβλίο που τρομάζει τους Κλίντον

Ο Αμερικανός συγγραφέας Πίτερ Σβάιτσερ κατηγορεί Χίλαρι και Μπιλ για βρόμικα πάρε – δώσε με κυβερνήσεις και επιχειρήσεις

Δεν πρόλαβε καλά καλά να μπει στο θωρακισμένο βανάκι των περιοδειών της, τον «Scooby Doo», όπως το αποκαλεί χαϊδευτικά η Χίλαρι Κλίντον, και η νέα υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών βγήκε στην πολιτική σέντρα από ένα βιβλίο που δεν έχει καν κυκλοφορήσει ακόμα.

To βιβλίο φέρει τον τίτλο-σιδηρόδρομο «Clinton Cash: The Untold Story of How and Why Foreign Governments and Βusinesses Helped Make Bill and Hillary Rich» του Πίτερ Σβάιτσερ. Από το πρωτοσέλιδο ακόμα είναι εμφανές ότι κατηγορεί το πρώην πρώτο ζεύγος των ΗΠΑ για βρόμικα αλισβερίσια με κυβερνήσεις και επιχειρήσεις. Στις σελίδες του, όπως αποκαλύπτουν τουλάχιστον προδημοσιεύσεις από τα αμερικανικά μέσα, ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι όταν η Χίλαρι Κλίντον ήταν υπουργός Εξωτερικών ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός της οικογένειάς της, το Ιδρυμα Κλίντον, δεχόταν δωρεές από ξένα συμφέροντα. Την ίδια στιγμή ο σύζυγός της Μπιλ εξασφάλιζε εξαψήφια τσεκ για ομιλίες στο εξωτερικό με αντάλλαγμα κάποιες χάρες από την κραταιά σύζυγό του.

Κυκλοφορεί σε δέκα ημέρες

Οσα γράφονται στο βιβλίο θα τα μάθουμε λεπτομερώς σε περίπου δέκα ημέρες, οπότε θα κυκλοφορήσει. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το σύγγραμμα που βάζει στο στόχαστρο τα οικονομικά του ζεύγους Κλίντον, αποτελώντας -πιθανόν- πλήγμα στις ελπίδες της Χίλαρι να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ. Το International Business Times έχει σειρά δημοσιευμάτων που «σκαλίζουν» τις σχέσεις της οικογένειας Κλίντον με την κολομβιανή εταιρία πετρελαίου Pacific Rubiales και τον ιδρυτή της, τον καναδικής καταγωγής δισεκατομμυριούχο Φρανκ Τζούστρα, που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Κλίντον.

Το νέο βιβλίο προαναγγελλόταν με αοριστίες και με κρυφή χαρά το τελευταίο διάστημα από τους συντηρητικούς κύκλους.

Ενδεικτικό είναι ότι ο γερουσιαστής του Κεντάκι, Ραντ Πολ, προοιώνιζε «μεγάλα νέα» από τη στιγμή που ξεκίνησε την καμπάνια του για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις αρχές Απριλίου.

Ο Σβάιτσερ -μεταξύ άλλων- υποστηρίζει ότι η Κλίντον υποστήριξε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Κολομβία, από την οποία επωφελήθηκαν «οι επενδύσεις ενός από τους δωρητές στη Νότια Αμερική», αναφορά που φαίνεται να «φωτογραφίζει» τον Τζούστρα.

Σε άλλο σημείο το βιβλίο «Clinton Cash» (θα κυκλοφορήσει από τον μεγάλο αμερικανικό εκδοτικό οίκο HarperCollins στις 5 Μαΐου) υποστηρίζει ότι η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών έχει πάρει «περισσότερα από 1.000.000 δολάρια» από καναδική τράπεζα που χρηματοδοτούσε τον προτεινόμενο αγωγό Keystone XL μέσω ΗΠΑ, την ώρα που το υπουργείο Εξωτερικών βρισκόταν σε διαβούλευση για το αν θα ενέκρινε το project.

Ο Ρεπουμπλικάνος ερευνητής που βγάζει στη φόρα σκάνδαλα διαφθοράς

Το παρελθόν του συγγραφέα μπορεί εύκολα να αποτελέσει πάτημα για το «στρατόπεδο» της Κλίντον προκειμένου να τον παρουσιάσει ως «βαλτό».

edq423rftqΟ Σβάιτσερ (φωτό) ήταν σύμβουλος στη συγγραφή των ομιλιών του προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου, μέλος του συντηρητικού think tank Ινστιτούτο Hoover και συνεργάτης στο Breitbart.com, που είναι φιλορεπουμπλικανικό ειδησεογραφικό σάιτ. Παρ’ όλα αυτά σε παλιότερο βιβλίο του με τίτλο «Extortion» (Εκβιασμός) ο Σβάιτσερ έχει κατηγορήσει ακόμα και Ρεπουμπλικάνους, μέλη του Κογκρέσου ότι ανήκουν σε κύκλωμα που «μαδά» δωρητές, απειλώντας τους με αρνητική για τα συμφέροντά τους νομοθεσία.

Αυτό είχε προκαλέσει την αντίδραση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου του Κογκρέσου Τζον Μπόνερ, που είχε πει ότι ο συγγραφέας έγραφε «ψεύτικες και αισχρές κατηγορίες για να πουλάει».

Ο Σβάιτσερ πάντως έχει πάθος με τις αποκαλύψεις υποθέσεων εκμετάλλευσης εξουσίας για προσωπικό συμφέρον. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυβερνητικής Ευθύνης (Government Accountability Institute).

Πρόκειται για ομάδα ερευνητών και ρεπόρτερ που «ερευνούν και βγάζουν στη φόρα τον καπιταλισμό των «κολλητών», την κατάχρηση των χρημάτων του φορολογουμένου και άλλες υποθέσεις κυβερνητικής διαφθοράς ή παρανομίας».

Κατερίνα Νικολοπούλου 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...