Μικροσυσκευή σε ρόλο «AGB του πέρδεσθαι»!

Δίνει διατροφικές συμβουλές με βάση πόσες φορές αερίζεται ο… κάτοχός της!

Φορητός μετρητής… προσωπικών αερίων υπόσχεται να βελτιώσει τη διατροφή και να κάνει πιο… άοσμο το περιβάλλον που σας περιτριγυρίζει. Το νέο gadget CH4, που κυκλοφόρησε στην αγορά, είναι μια μικροσυσκευή η οποία μετράει πόσες φορές την ημέρα… αερίζεται ο ιδιοκτήτης της.

Δεν χρησιμεύει μόνο για να μάθει τρόπους καλής συμπεριφοράς στους… ανάγωγους που «χαλαρώνουν» σε μέρη με συνωστισμό, αλλά και για λόγους δίαιτας. Συνδέεται με εφαρμογή σε smartphone, η οποία δίνει τις κατάλληλες διατροφικές συμβουλές ώστε να αποφεύγεται η παραγωγή πολλών αερίων από τον οργανισμό.

Η συσκευή τοποθετείται στη ζώνη ή στην τσέπη του παντελονιού -αυστηρά στην πίσω- και φέρει ανιχνευτή μεθανίου. Ενεργοποιείται κάθε φορά που ο φορέας της παράγει αέρια, κρατώντας τον… λογαριασμό. Στο τέλος της ημέρας στέλνει μέσω bluetooth τα δεδομένα στην εφαρμογή του «έξυπνου» κινητού. Ο κάτοχος της συσκευής καταχωρεί καθημερινά τα φαγητά που τρώει, τα οποία η εφαρμογή κατηγοριοποιεί, με στόχο να τα συνδυάσει με το πόσα αέρια προκαλεί έκαστο.

Λίγο καιρό μετά, όταν έχει συλλέξει αρκετά στοιχεία, είναι σε θέση να συνδέσει τον αριθμό των μετεωρισμών με κάθε τρόφιμο χωριστά. Τότε δίνει διατροφικές συμβουλές, προκειμένου να υποδείξει ποιες τροφές θα πρέπει να αποφεύγονται ώστε να μειωθεί η παραγωγή αερίων.

Το CH4 πωλείται στο kickstarter.com προς 105 ευρώ η απλή έκδοση, ενώ η έκδοση από ατσάλι κοστίζει 440 ευρώ.

Βασίλης Χονδρογιάννης 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ