Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

Για εμένα γράφτηκε το «Common People»

O γρίφος για το hit από τους Pulp, η εικαστικός και η σύζυγος του Γιάνη

Ποια Δανάη Στράτου; Καλέ, για την Κατερίνα Κανά, σου λέει, γράφτηκε το ποπ σουξέ! Τι του λείπει του ψωριάρη, εμάς, του λαού; Η μούσα του Τζάρβις Κόκερ με υπεροψία!

Βρε, δεν πα’ να δουλεύουμε 60 και ώρες την εβδομάδα και να ζούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας; Δεν πα’ να κοιτάμε αλλήθωρα την επίσημη πτώχευση, να μετράμε κέρματα για να βγει ο μήνας; Να τουρτουρίζουμε τους χειμώνες και να καταβρεχόμαστε με τα λάστιχα στα μπαλκόνια τα καλοκαίρια;

rf3wfw35w54Εδώ είναι εθνικό ζήτημα αν η Δανάη Στράτου, σύζυγος του υπουργού Οικονομικών, γνωστή εικαστικός, κόρη του βιομηχάνου Φαίδωνα Στράτου και της εικαστικού Ελένης Πόταγα, είναι η μούσα που ενέπνευσε τους PULP στην παγκόσμια ποπ επιτυχία τους «Common People» ή η επίσης εικαστικός Κατερίνα Κανά! Κι ενώ κοτζάμ «Independent» έγραψε πως το τραγούδι ενέπνευσε την καλομεγαλωμένη και ωραιοτάτη κυρία Στράτου, το BBC ρώτησε τον υπουργό μας Γιάνη Βαρουφάκη αν η γυναίκα του είναι, πράγματι, η μοιραία ύπαρξη που σημάδεψε ένα βράδυ τη δημιουργικότητα του Τζάρβις Κόκερ! Ψιλοχάρηκε ο κ. υπουργός και δήλωσε πως δεν γνωρίζει, αν και μόνο η σύζυγός του ήταν εκείνη την περίοδο στο Κολέγιο Τεχνών που αναφέρεται! Αυτό ήταν το βάσανό μας τώρα ως λαού, αλλά, θα πείτε, τι να να σου κάνει και το μαύρο BBC; Να χτυπήσει τον υπουργό στην πλατούλα και να τον ρωτήσει: «Λοιπόν, πώς πάμε; Ψυχορραγούν, ψυχορραγούν οι Ελληνες ή αντέχουν ακόμα;»!

Η παγκόσμια επιτυχία, που έγινε κάτι σαν σύμβολο της εργατικής βρετανικής -και όχι μόνο- νεολαίας, μιλά για τη σημαδιακή γνωριμία του δημιουργού με μια πλούσια, ωραία, καλομεγαλωμένη Ελληνίδα. Θα του ζητήσει σεξ, θα πάνε σούπερ μάρκετ και θα θυμηθεί τα λόγια της όταν θα χαθούν, το ξημέρωμα. Εκείνη θα μείνει γι’ αυτόν η ωραία, μυστηριώδης άγνωστη. Ο δε Τζάρβις Κόκερ σε κάποια συνέντευξή του θα παραδεχτεί πως εκείνος ήθελε να κοιμηθεί μαζί της και όχι εκείνη, αλλά για τις ανάγκες του τραγουδιού -και του αντρικού εγωισμού, λέμε!- άλλαξε λιγάκι την αλήθεια.

Ποια είναιr34werfger

Να μην τα πολυλογούμε, κάπου εδώ -αλλά και από το 2012 ήδη- η εικαστικός Κατερίνα Κανά βγαίνει και δηλώνει εκείνη και μόνο μούσα του Κόκερ. Η ζωγράφος, που γεννήθηκε στην Κύπρο και ζει στο Μεταξουργείο, ενώ σπούδασε σε Λονδίνο, Παρίσι και Νέα Υόρκη, είχε δηλώσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις της και το μεσημέρι της Παρασκευής στην εκπομπή «Μία» με την Τατιάνα Στεφανίδου πως για εκείνη γράφτηκε το τραγούδι και εκείνη περιγράφουν οι στίχοι! Μάλιστα δήλωσε πως αν και ήταν μαζί την περίοδο των σπουδών τους με τη Δανάη Στράτου, δεν τη θυμάται καν. Με εκείνη όμως πέρασε ένα βράδυ ο Κόκερ, πήγανε σούπερ μάρκετ και μοιράστηκαν σκέψεις μέχρι το πρωί. Αυτή είναι η μούσα και δεν πα’ να χτυπιούνται το BBC και ο «Independent»…

Και απ’ τον νταλκά που έχουμε με αυτή την ιστορία, μπας και ξεχάσουμε για λίγο τις ρυθμίσεις στην Εφορία και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που κοστίζουν όσο ένα οικοπεδάκι παραθαλάσσιο, να πούμε πως η σύζυγος του υπουργού ούτε διατράνωσε πως γι’ αυτήν γράφτηκε το τραγούδι, ούτε ασχολήθηκε καν.

Το μόνο που δήλωσε ήταν: «Νομίζω ότι ο μόνος που ξέρει για ποιον έγραψε το τραγούδι είναι ο ίδιος ο Τζάρβις!». Που να ‘χαμε τώρα πάνω από 20 ευρώ για να βγάλουμε μήνα, να σηκωθούμε να πάμε στα Λονδίνα, να πιάσουμε τον Τζάρβις απ’ το πέτο και να του δείξουμε φωτογραφίες ρωτώντας: «Ποια, βρε πουλάκι μου, που είσαι κι ακούρευτο, σε ενέπνευσε, πες, γιατί έχουμε και δουλειές, να πάμε στου Harrold’s να δούμε πώς ψωνίζει ο πλούσιος κόσμος»

Οι πρώτοι στίχοι

Ηταν από την Ελλάδα, είχε μια δίψα για γνώσεις.
Σπούδασε γλυπτική στο Κολέγιο Σεν Μάρτινς, εκεί την πρωτοείδα.
Είπε ότι ο μπαμπάς της είχε πολλά λεφτά.
Είπα «Σ’ αυτή την περίπτωση θα πιω ένα ρούμι με κόκα κόλα».
Αυτή είπε «Ωραία». Και μέσα σε τριάντα δευτερόλεπτα είπε:
«Θέλω να ζήσω σαν τους απλούς ανθρώπους.
Θέλω να κάνω ό,τι οι απλοί άνθρωποι.
Θέλω να κοιμάμαι με απλούς ανθρώπους.
Θέλω να κοιμάμαι με απλούς ανθρώπους σαν εσένα».

Αλεξάνδρα Τσόλκα


{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...