Φρίκη με τις σκλάβες του sex!

Καταγγελία-σοκ του ΟΗΕ για 21χρονη που αναγκάστηκε από τους τζιχαντιστές σε 22 επεμβάσεις αποκατάστασης υμένα προκειμένου να πουληθεί σε παζάρι ως «νύφη»

Αποτροπιασμό προκαλεί η καταγγελία ειδικής απεσταλμένης του ΟΗΕ ότι οι τζιχαντιστές του ISIS υποβάλλουν τις σκλάβες του σεξ σε απανωτές εγχειρήσεις αποκατάστασης του παρθενικού υμένα, για να τις πωλούν ξανά και ξανά σαν παρθένες στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα. Πρόκειται για θεσμοθετημένη τακτική στο Ισλαμικό Κράτος, επισημαίνουν τα Ηνωμένα Εθνη, την οποία εκμεταλλεύεται για να αναχρηματοδοτεί τον πόλεμο.

Η βαρβαρότητα της δράσης τους αποτυπώνεται στο πρόσωπο 21χρονης κοπέλας, την οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια ανάγκασαν να κάνει 22 φορές την επέμβαση, για να πωληθεί σε άλλους τόσους «συζύγους». Στην πραγματικότητα πρόκειται για τους βιαστές της, οι οποίοι για να κρατούν τα προσχήματα, πλήρωσαν αδρά για να την «παντρευτούν» σαν «αγνή και άσπιλη». Οταν ικανοποιούσαν τις ορέξεις τους, τη χώριζαν για να πωληθεί στον επόμενο τζιχαντιστή, αφού πρώτα γινόταν ξανά παρθένα.

Η επέμβαση, εξηγεί η ειδική απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία και στο Ιράκ, Ζαϊνάμπ Μπανγκούρα, είναι υποτυπώδης. Οπως της αφηγήθηκαν κορίτσια που ξέφυγαν από τη φρίκη, χρησιμοποιούν τοπική αναισθησία για να «διορθώσουν» τον υμένα με ράμματα, ώστε, όταν σπάνε στην επόμενη ερωτική επαφή, να έχουν αιμορραγία, σαν να ήταν η πρώτη τους φορά. Εχουν μάλιστα οργανωθεί κανονικά σκλαβοπάζαρα, στα οποία πωλούνται οι σκλάβες του σεξ. Τα μεγαλύτερα, αναφέρει η Μπανγκούρα, βρίσκονται στη Μοσούλη και την Ντοχούκ. Από κει καταλήγουν σε κάθε γωνία των περιοχών που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. 

Η βία, επισημαίνει ο ΟΗΕ, δεν έχει θεσμοθετηθεί από τον ISIS μόνο για λόγους ιδεολογίας. Χρησιμοποιούν τις απαγωγές και τους βιασμούς πρώτα από όλα σαν πηγή χρηματοδότησης, καθώς αποφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Ακόμη είναι μια τακτική για να τρομοκρατήσουν τον τοπικό πληθυσμό και να τον αναγκάσουν να τους υπακούει ή να τους δώσει πληροφορίες που χρειάζονται.

Βασίλης Χονδρογιάννης 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ