Κλήσεις σε χρόνο dt με «τηλέφωνο security»

Το bPhone που έχει φτιαχτεί για παιδιά διαθέτει λίγα πλήκτρα και σύστημα GPS

Δεν είναι ακριβώς τηλέφωνο, μοιάζει όμως. Απευθύνεται σε μικρά παιδιά και στην πραγματικότητα είναι συσκευή για άμεση επικοινωνία με τη μαμά και τον μπαμπά. Το bPhone έχει λίγα πλήκτρα και σύστημα με το οποίο μπορούν παιδιά από τριών ετών και πάνω να καλούν μόνο σε τρεις προεπιλεγμένους αριθμούς και το 112, τον διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης. Επίσης, διαθέτει GPS για να εντοπίζεται σε περίπτωση που χαθεί μαζί με τον ιδιοκτήτη του.

Η ιδέα για τη συσκευή ανήκει στον Πιέτρο Πάολο Ριμόντι, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Giomax Corporation, ο οποίος είχε χάσει για λίγα λεπτά τον 4χρονο γιο του σε εμπορικό κέντρο. Μιλώντας με τον φίλο του Ανταμ Τζέιμς Καβαλάρι σκέφτηκαν να αναπτύξουν σύστημα ασφαλείας και εντοπισμού μικρών παιδιών.

Το bPhone δεν απαιτεί συνδρομή, πωλείται ήδη στην Ιταλία με sim και ο νεαρός ιδιοκτήτης αρκεί να πατήσει ένα από τα τέσσερα κουμπιά για να μιλήσει. Αν το παιδί χαθεί, αρκεί ο γονιός να γράψει SMS με τη λέξη «Εύρεση» και το bPhone εντοπίζει το μέρος όπου βρίσκεται. Εναλλακτικά, μπορεί το παιδί να υποδείξει τη θέση του κρατώντας πατημένο το μεσαίο πλήκτρο. Επίσης, ακόμη και σε περίπτωση απουσίας δικτύου, το bPhone δημιουργεί ένα URL μέσω τεχνολογίας LBS (Location Based Service) που μπορεί να κάνει τριγωνισμό.

Κάτια Γιαπαλάκη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ