Αγγελία: Η Δονούσα ζητάει τζιτζίκια!

Την απίστευτη αλλά αληθινή έκκληση για «ενίσχυση» της Δονούσας με… τζιτζίκια (!) κάνουν οι νησιώτες, που νοστάλγησαν το «τραγούδισμα» των εντόμων!

Την απίστευτη αλλά αληθινή έκκληση για «ενίσχυση» της Δονούσας με… τζιτζίκια (!) κάνουν οι νησιώτες, που νοστάλγησαν το «τραγούδισμα» των εντόμων!

Μια ομάδα κατοίκων που συνειδητοποίησε την απουσία αυτού του χαρακτηριστικού καλοκαιρινού ήχου αποφάσισε να «στρατολογήσει» κάθε πιθανό επισκέπτη στην προσπάθειά της.

Ενας από τους εμπνευστές της δράσης, ο συνταξιούχος φαρμακοποιός και γλύπτης Δημήτρης Κουκλάκης, που ζει στη Δονούσα από τη δεκαετία του ’70, εξηγεί στην «Espresso» πώς η ομάδα κατέληξε στην ιδέα: «Καθαρίζαμε μία από τις παραλίες του νησιού και μας έλειψε το τραγούδι των τζιτζικιών, οπότε αποφασίσαμε να τα φέρουμε ξανά στη Δονούσα».

Στα social media 

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνει ακόμη και οδηγίες για την ασφαλή «αιχμαλωσία» και μεταφορά των εντόμων στο μικρό κυκλαδίτικο νησί.

Μάλιστα ο κ. Κουκλάκης τονίζει πως η διαδικασία είναι εύκολη: «Μπορείτε να πιάσετε τα τζιτζίκια με μια απόχη, να τα κλείσετε προσεκτικά σε ένα κουτί και να μας τα στείλετε ταχυδρομικά.

Η δράση θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι και θα αναδείξει σε επίσημους δημότες όσους βοηθήσουν. Μέσω κλήρωσης ένας τυχερός θα κερδίσει τετραήμερη φιλοξενία!

Νίκη Κλεισούρα

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ